• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TRISSIE: pivo nevim, cibuli to imho posypával

ONDRAT: říkám, že nevím. Prostě jednoduchý pekáč, na nasycení party chlapů k pivu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: To je nějakej advanced "kaťák" alias "flamendr" alias "krakonošův oheň"?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: bylo v tom i pivo? a cibule na proužky (ne na kostičky)?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Krkovice pečená s kečupem - zná někdo tento na první pohled hrozivý pokrm? Máte recept?

Měli jsme pánskou jízdu na chatě, kde se mimo jiné podávalo i toto jídlo. Bohužel kuchař recept se smíchem odmítl prozradit, coby rodinné stříbro, které se neprozrazuje. Jídlo bylo nicméně luxusní.

Na pekáči pečené plátky krkovice, ponořené v polotekuté, polozeleninovokašové červené lehce pikantní směsi z barevných lehce rozměklých paprikových kousků. V koši po přípravě zůstaly i dva obaly od kečupu a slupky od cibule.

Za mě to bude zarestované maso, posypané směsí cibule, česneku, paprik, zalito kečupem s vodou/vývarem, následně pečeno v troubě. Vyzkouším doma, nicméně zkouším se poptat i tady.
    Co vím, tak podobná jídla se dělají např. ve formě špekáčků zalitých pivem/kečupem, zasypaných zeleninou a následně pečených. Mě tahle jídla zatím míjela, ale pokud se sejde hromada chlapů, kteří potřebují teplé, ostré, slané jídlo k pivu a chlebu, jsou to vděčné pokrmy.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    GEISHA: případně se dá zamrazit i chleba s točeňákem, to by mu mohlo chutnat
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Balsamico tam taky pasuje. Jinak teda nedávám skořicí, ale hřebíček. Ale obojí to pěkně ovoní. Hm, a zrovna tu mám hlávku bílýho zelí. :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    na kurzu vaření jsem delal zelí na karamelu s cervenym vinem a bylo to skvělý
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: delam to pokazde, kdyz delam z cerstveho cerveneho(modreho) zeli prilohu... v tehle kombinaci neskodi pridat i malickou spetku skorice...
    ...nedavat ale beznej OCET na sladkokyselou upravu, kdyz tam je to cervene vino!! mozna zkusit balzamiko... ale bez zaruky - nemam odzkouseno (priste zkusim!... dobrej napad!) :O)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MEANKITTY11: k memu velkemu prekvapeni (jeste pred par minutama bych to povazoval za vrchol barbarstvi ;o) mas asi pravdu:
    Co se stane s vínem, když jej zmrazíme? Víno z mrazáku
    https://www.winam.cz/prakticke-tipy/co-se-stane-s-vinem-v-mraznicce/
    Jak mrazit víno (pro kulinářské účely) - Nejlevnější Zboží.cz
    https://www.nejlevnejsizbozi.cz/blog-jak-usetrit/jak-mrazit-vino--pro-kulinarske-ucely/
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MOODYCAT: prej se to dá zmrazit v tvořítku na led.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOY: měsíce určitě, pak nevím, vždycky jsem to do té doby spotřeboval
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    MOODYCAT: hrusky ve vine

POIRE A LA BEAUJOLAIS — French Cooking Academy
    https://www.thefrenchcookingacademy.com/recipes/poire-a-la-beaujolais
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Dá se najít i pár receptů na červené zelí dušené s vínem.
    VOY
    VOY --- ---
    CERMI_FOX: Jak dlouho je dlouho, dejme tomu kdyz pouzijes takovou tu spicatou zatku, ktera to relativne dobre uzavre?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MOODYCAT: nic. Vino vydrzi dlouho a vareni s vinem produkuje dobra jidla, tak uschovej do dalsiho vareni
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Dej ho sousedce nebo schovej na hovězí líčka na víně s bramborovou kaší.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Delala jsem hovezi po burgundsku a jako vzdycky mi zbyla pulka lahve vina. Cerveny nepiju. Vlastne ja vubec nepiju :).
    Co s nim muzu udelat?
    S2FI
    S2FI --- ---
    GEISHA: Obdobne jeste https://www.hotovky.cz/ s trvanlivosti 2 roky
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: jeste marks and spencer ma docela dobry polivky v plechovce
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GALE: express menu potvrzují, je to dobry, kupuju to na otci nebo si to berem treba na dovolenou
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GEISHA: jinak pokud jsou cestou i jednoporcove hotovky např. Pro ohřev v MW, tak Lidl má v jedné jejich řadě celkem dobře lasagne, chilli con carne a gratinovane brambory.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam