• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Balsamico tam taky pasuje. Jinak teda nedávám skořicí, ale hřebíček. Ale obojí to pěkně ovoní. Hm, a zrovna tu mám hlávku bílýho zelí. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: delam to pokazde, kdyz delam z cerstveho cerveneho(modreho) zeli prilohu... v tehle kombinaci neskodi pridat i malickou spetku skorice...
    ...nedavat ale beznej OCET na sladkokyselou upravu, kdyz tam je to cervene vino!! mozna zkusit balzamiko... ale bez zaruky - nemam odzkouseno (priste zkusim!... dobrej napad!) :O)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MEANKITTY11: k memu velkemu prekvapeni (jeste pred par minutama bych to povazoval za vrchol barbarstvi ;o) mas asi pravdu:
    Co se stane s vínem, když jej zmrazíme? Víno z mrazáku
    https://www.winam.cz/prakticke-tipy/co-se-stane-s-vinem-v-mraznicce/
    Jak mrazit víno (pro kulinářské účely) - Nejlevnější Zboží.cz
    https://www.nejlevnejsizbozi.cz/blog-jak-usetrit/jak-mrazit-vino--pro-kulinarske-ucely/
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MOODYCAT: prej se to dá zmrazit v tvořítku na led.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOY: měsíce určitě, pak nevím, vždycky jsem to do té doby spotřeboval
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    MOODYCAT: hrusky ve vine

    POIRE A LA BEAUJOLAIS — French Cooking Academy
    https://www.thefrenchcookingacademy.com/recipes/poire-a-la-beaujolais
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Dá se najít i pár receptů na červené zelí dušené s vínem.
    VOY
    VOY --- ---
    CERMI_FOX: Jak dlouho je dlouho, dejme tomu kdyz pouzijes takovou tu spicatou zatku, ktera to relativne dobre uzavre?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MOODYCAT: nic. Vino vydrzi dlouho a vareni s vinem produkuje dobra jidla, tak uschovej do dalsiho vareni
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Dej ho sousedce nebo schovej na hovězí líčka na víně s bramborovou kaší.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Delala jsem hovezi po burgundsku a jako vzdycky mi zbyla pulka lahve vina. Cerveny nepiju. Vlastne ja vubec nepiju :).
    Co s nim muzu udelat?
    S2FI
    S2FI --- ---
    GEISHA: Obdobne jeste https://www.hotovky.cz/ s trvanlivosti 2 roky
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: jeste marks and spencer ma docela dobry polivky v plechovce
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GALE: express menu potvrzují, je to dobry, kupuju to na otci nebo si to berem treba na dovolenou
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GEISHA: jinak pokud jsou cestou i jednoporcove hotovky např. Pro ohřev v MW, tak Lidl má v jedné jejich řadě celkem dobře lasagne, chilli con carne a gratinovane brambory.
    GEISHA
    GEISHA --- ---
    Všem díky za tipy, speciálně pak GALE - na expres menu jsem sice kdysi někde na netu natrefila, ale nevzpomněla jsem si na něj teď. To bude možná cesta. Něco v mrazáku ode mě (chili, vývar, vepřové s mrkví) a něco z toho expres menu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: plněný papriky, lasagne, lečo, chilli, výpečky se špenátem, husté polévky.

    Přidej tam případně plněné pelmeně/tortelini.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GEISHA: bramborove knedle s uzenym masem se zelim
    spanelsky ptacek s rejzi nebo knedle
    to se dobre ohrejva i mikrovlnce...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GEISHA: Trhané maso, masové koule.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: sekaná na plátky, karbanátky, rajská, Italská s masovymi kuličkami, dušené vepřové s mrkví, zapečené těstoviny.
    GALE
    GALE --- ---
    GEISHA: Vím, ze se ptáš na vaření do mrazáku. Dobré typy už padly, ještě mě napadá smažený řízek, karbanátek a sekaná.
    Ještě přidám nyxí odpověď. Expres menu znáte? Ta jídla jsou překvapivě dobrá. Tchán má přes týden dovážku jídla, ale víkendy a pak svátky by byl na topinkach a vajíčkách. Takže mu objednáme plnou krabici z expresmenu.com, vydrží to při pokojové teplotě 10 let a má skvělé složení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam