• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: za předpokladu, že do sebe ten oběd teda narve celej:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    tak po dvou a půl hodinách v jídle zůstane ze sedmičky vína 3,85 ml alkoholu. Pokud by 3,85 ml alkoholu vypil 80 kg chlap, měl by v těle 0,056 promile. 60kg žena 0,092 promile.

    To už je fakt spíš o víře než čemkoli jiném přátelé.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    TRISSIE: je tam "cooked at boiling point of alcohol", pokud to budeš vařit, tzn. 100C, tak to půjde o dost rychleji
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: pro abstinenty z donucení (typicky v rodinách alkoholiků, nebo vaří-li se pro muslimy) je mnoho odzkoušených náhrad.

    Jinak teda ten alkohol při vaření nevyprchá tak rychle, jak si lidi myslí:

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VOY: tak to delas velikanskou chybu))
    VOY
    VOY --- ---
    No ja samozrejme rozumim, ze se abstinent z vina v bolognese neozere, jen me zajimalo jak to lidi maji, jestli se vyhybaji i tomu s alkoholem varit nebo s tim jsou ok. Ja kdyz doma nejaky zbytek vina je (treba co si dala zena) tak to tam klidne naleju, ale myslim, ze jsem od doby co nepiju (nekolik let) asi lahev ciste kvuli vareni nekoupil. Ne ze bych mel nejaky obavy nebo tak, proste mi to nejak neprichazi na mysl tolik.
    KURE
    KURE --- ---
    VOY: já s vínem vařím. Ale ja nepiju protože mě to nebavi a bejt opilej mě nic nedává a často by to stejně kolidovalo s tim že potřebuju řídit nebo mám pohotovost. Ne kvuli nějakýmu tabu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOY: alkohol má bod varu někde pod 80%, pokud tam naliješ flašku a povaříš to, tak tam imho zůstane prd.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VOY: pockej to se nejak vylucuje?
    VOY
    VOY --- ---
    Ti z vas co vubec alkohol nepijete, varite s vinem nebo se takovym receptum uplne vyhybate?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Ja do jídla "na víně" naleju celou flašku, věci to dost usnadňuje:-) Když to pak vařím zazačátku bez pokličky, tekutina se odpaří a jídlo má výraznější chuť.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mne v mem veku uz alkohol nedela dobre :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    jo, ja vcera delal burgundský a tak co s tou nacatou lahvi, vid. Aspon clovek pekne odregauje po vareni a uklizeni...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Taky moc ráda vařím s vínem. Někdy ho použiju i do pokrmu. :-)
    Hlavně mám ráda v receptu pokyn: "Zredukujte víno na polovinu!"
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GINGERCAT: já ho nerada a splubydlící nedávno začal bezalkoholovou pauzu, sem docela zvědavá, jak dlouho budem koukat na tu láhev, co stojí v kuchyni!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: jen s tim, ze to pivo je nejiste, zatimco dva kecupy jsou jistota.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: ted jsem to chtel psat, ze jsou to burty na pivu :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MEANKITTY11: důkazy pochopitelně chybí :-))) U nás v rodině v životě žádný víno nezbylo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUKEV: to bych viděl jako buřty na pivu jen se záměnou buřtů za krkovici, případně nějaký unifikovaný recept na katův šleh.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: za mě tajná část postupu je dávat tam tu zeleninu až ke konci. protože ona je pak ještě lehoulince křupavá, ale přitom udělaná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam