• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: za mě tajná část postupu je dávat tam tu zeleninu až ke konci. protože ona je pak ještě lehoulince křupavá, ale přitom udělaná.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TRISSIE: hele zas tak vzdálená není. Ten princip bude stejný, zarestuj maso, dej tam kečup a papriku, produs/upeč. Pivo je tajná esence :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: naše variace je až příliš vzdálená, ale kdybys chtěl experimentovat, tak vůbec není špatná :-

    [TRISSIE @ Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!]
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TRISSIE: to je v plánu :D Teď se ptám tady, protože v práci spousta času, ale zároveň nikde na webu nic moc podobných receptů nenalézám :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: asi ho budeš muset víc ožrat a vymámit to z něj, až se nebude bránit :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: Podle ingrediencí to sedí, podle účelu taktéž. Akorát to není z pánve ale z trouby.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TRISSIE: pivo nevim, cibuli to imho posypával

    ONDRAT: říkám, že nevím. Prostě jednoduchý pekáč, na nasycení party chlapů k pivu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: To je nějakej advanced "kaťák" alias "flamendr" alias "krakonošův oheň"?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: bylo v tom i pivo? a cibule na proužky (ne na kostičky)?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Krkovice pečená s kečupem - zná někdo tento na první pohled hrozivý pokrm? Máte recept?

    Měli jsme pánskou jízdu na chatě, kde se mimo jiné podávalo i toto jídlo. Bohužel kuchař recept se smíchem odmítl prozradit, coby rodinné stříbro, které se neprozrazuje. Jídlo bylo nicméně luxusní.

    Na pekáči pečené plátky krkovice, ponořené v polotekuté, polozeleninovokašové červené lehce pikantní směsi z barevných lehce rozměklých paprikových kousků. V koši po přípravě zůstaly i dva obaly od kečupu a slupky od cibule.

    Za mě to bude zarestované maso, posypané směsí cibule, česneku, paprik, zalito kečupem s vodou/vývarem, následně pečeno v troubě. Vyzkouším doma, nicméně zkouším se poptat i tady.
    Co vím, tak podobná jídla se dělají např. ve formě špekáčků zalitých pivem/kečupem, zasypaných zeleninou a následně pečených. Mě tahle jídla zatím míjela, ale pokud se sejde hromada chlapů, kteří potřebují teplé, ostré, slané jídlo k pivu a chlebu, jsou to vděčné pokrmy.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    GEISHA: případně se dá zamrazit i chleba s točeňákem, to by mu mohlo chutnat
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Balsamico tam taky pasuje. Jinak teda nedávám skořicí, ale hřebíček. Ale obojí to pěkně ovoní. Hm, a zrovna tu mám hlávku bílýho zelí. :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    na kurzu vaření jsem delal zelí na karamelu s cervenym vinem a bylo to skvělý
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: delam to pokazde, kdyz delam z cerstveho cerveneho(modreho) zeli prilohu... v tehle kombinaci neskodi pridat i malickou spetku skorice...
    ...nedavat ale beznej OCET na sladkokyselou upravu, kdyz tam je to cervene vino!! mozna zkusit balzamiko... ale bez zaruky - nemam odzkouseno (priste zkusim!... dobrej napad!) :O)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MEANKITTY11: k memu velkemu prekvapeni (jeste pred par minutama bych to povazoval za vrchol barbarstvi ;o) mas asi pravdu:
    Co se stane s vínem, když jej zmrazíme? Víno z mrazáku
    https://www.winam.cz/prakticke-tipy/co-se-stane-s-vinem-v-mraznicce/
    Jak mrazit víno (pro kulinářské účely) - Nejlevnější Zboží.cz
    https://www.nejlevnejsizbozi.cz/blog-jak-usetrit/jak-mrazit-vino--pro-kulinarske-ucely/
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MOODYCAT: prej se to dá zmrazit v tvořítku na led.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOY: měsíce určitě, pak nevím, vždycky jsem to do té doby spotřeboval
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    MOODYCAT: hrusky ve vine

    POIRE A LA BEAUJOLAIS — French Cooking Academy
    https://www.thefrenchcookingacademy.com/recipes/poire-a-la-beaujolais
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Dá se najít i pár receptů na červené zelí dušené s vínem.
    VOY
    VOY --- ---
    CERMI_FOX: Jak dlouho je dlouho, dejme tomu kdyz pouzijes takovou tu spicatou zatku, ktera to relativne dobre uzavre?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam