• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ALEXIS: Já z toho dělal risotto (krémové), myslím i částečně s hlívou.

    Měl jsem taky katův šleh z krůtího, byl dobrý.

    Plátky by se daly možná taky nějak upéct/zapéct? (I když to je lepší maso vcelku, aby to zůstalo šťavnaté, co?)
    (Broskev a eidam na to! 🙃)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ALEXIS: tacos
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ALEXIS: Js miluju plnene smesi z nivy, broskve a petrzelky

    Ale ja si vzdycky davam, kdyz je na menu, prso zapečené s broskvi a syrem 😀
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ALEXIS: nas model dava upravy ala garam masala, kari a ryze.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: marry-me chicken se sušenejma rajčatama!
    Marry Me Chicken Recipe
    https://www.thespruceeats.com/marry-me-chicken-5225352

    díky tomuhle receptu (volně nahrazuju kuřecí a krůtí prsa) se muž naučil mít sušená rajčata rád.
    KAERI
    KAERI --- ---
    ALEXIS: Pokud ti není líto krájet řízek, tak se vším možným podobným děláváme variaci na tohle: cibule plus česnek, osmažit, osmažit maso (sůl, pepř, někdy třeba kmín), přidat houby nebo třeba pórek (nebo obojí :) a trochu vývaru a zalít smetanou/mlékem. Dá se to s rýží i těstovinami.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALEXIS: libovolné stirfry - jen to ještě nakrájej na nudličky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ALEXIS: na pánev větší cibuli nahrubo, nastrouhanou mrkev (tak 3 velké) a opéct dozlatova. Dát bokem, nasázet na pánev a zatáhnout maso, přikrýt ho vrstvou mrkve s cibulí, postrouhat sýrem, podlít, přikrýt pokličkou a podusit.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ALEXIS: rychle kari?

    Demi ✨| DemthePesc | A dish that I guarantee you’ll be eating on repeat @demthepesc This was mostly improv (so no exact measurements just yet sarrrri) loosely... | Instagram
    https://www.instagram.com/reel/CvvKstZIvcO/?igsh=MTFrYW0wYXdpcHNqOA==
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Máme doma krůtí prsní řízky, předkrájené na plátky.
    Hledám nějakou inspiraci, aby to nebylo zas jen naklepat, osolit, opepřit a osmahnout na přírodno.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VOY: Nejsem, protoze proste nemam cas a mentalni kapacitu resit chleba nejak casteji.
    VOY
    VOY --- ---
    MOODYCAT: zdá se mi, že co se týče chleba nejsi úplně nejnáročnější – good for you ;-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HREBICK: Je pravda, ze ten rovnez vydrzi mesic, coz je pro me hlavni parametr :)
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    Za mě nejlepší tousťák je tmavej cereální z Lídlu! Jedu ho už skoro 10let a nic jinýho mi moc nechutná ani ten Ölz ;)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FERRYH: no pisou tam "ošetřeno etylalkoholem", to imho zase tak zla chemie neni :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FERRYH: Ja jsem takto spoko :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MOODYCAT: ...dukaz kvalitni pouzite chemie... :O) sorry to sem si nemohl odpustit :O) ostatne plati to i o krajenem chlebu a podobne...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ölz toustak je v podstate jediny pecivo, co domu kupuju, a jako velkou vyhodu vidim to, ze vydrzi i mesic neplesnivet :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    HUGILA: jasne ze jo. u nas na vesnici ani jinej neprodavaji..teda jednota ma nejakej pokus o toastak ale to je hnus
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele tousťák je fakt jednoduchý upéct, pokud má člověk pekárnu nebo robota co umí těsto. Tím že se peče ve formě se dost minimallizuje možost průseru a pokud tam člověk dá méně droždí a nechá to kynout pomalu, tak to bude chuťově fakt výborné - bo se začnou rozjíždět zábavné enzymatické procesy v moouce a zároveň škroby budou řádně nacucány vodu a nebudou dělat přípdnou neplechu při zažívání.

    Základní recept, když se tam dá jen 3-4 g droždí a žádný cukr, tak to poprvé nakyne tak akrorát přes noc.

    Toastový chléb
    https://recepty.cuketka.cz/toastovy-chleb-videorecept/
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Jak si ten italskej tousťák stojí v porovnání s Ölz tousťákem? Ten bereme domů my a imho je fakt dobrej.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HUGILA: Asi souhlas
    Ja beru ten italsky lehky toastak na rohliku a je to nebe a dudy oproti obyc toastaku
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    BRUKEV: Subjektivně..... ten italský má asi větší zbytkovou vlhkost, je vláčnější a chuťově lepší. V sendvičovači/toustovači má pak tendenci dělat rychleji křupavý povrch, tím se "uzavřít" a držet vlhkost uvnitř, takže méně vysychá a zůstává vláčnější.. Klasický tousták tohle moc nedělá, takže povrch je prostě suchý (to cítím hned na jazyku, opravdu suchý jak cesta)) než aby byl křupavý, a je následně vysušený i uvnitř. Prostě taková suchá hmota, bez chuti a vůně:) Ono je to hodně znatelné, když si opeču toust třeba k nějaké krémové polévce, nebo k červené řepě s kozím sýrem. Tam to není nijak ovlivněno náplní, máslem, čímkoliv a ukážou se vlastnosti samotného chleba.

    VOY: u nás je mají (obvykle Colussi, Roberto dlouho neměli) normálně v supermarketu /Terno/ , ale v jiných řetězcích sem si jich nevšiml.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    87HIGHFLYER: ten italskej má 10 ingrediencí JFI
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: složení, ten italskej má asi 4 ingredience, normální Penam toustak asi 15
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: vietnamské večerky to mívají, aspoň ve Vršovicích.
    VOY
    VOY --- ---
    HUGILA: dá se koupit jinde než online?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HUGILA: to mě zajímá. V čem je rozdíl?
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    MOIRAIN: sem omylem smazal příspěvek, tak znova.
    Se vrátím s dovolením k toustům. Nezaznělo, že důležitý je chleba. U nás už používáme jenom italské toustáky Colussi nebo Roberto, semolinové a cereální https://www.foodora.cz/darkstore/l1hl/foodora-market-chodovska/product/8634144 ...rozdíl oproti českým toustákům je jasný na první kousnutí, opravdu to vyzkoušejte. At už v sendvičovači nebo toustovači.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam