• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: Ukaz co máš za hrnec.
    Ale mam pocit že když to má glazuru, tak se to nezajizdi.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Cau, asi jsem posral "zajeti" litinovyho hrnce. Da se to nejak zachranit? jakoze tu olejovou vrstvu necim sedrit a nasledne zkusit znova? A taky jsem evidentne ten vnejsi obal "polil" olejem a tak jsem i tam ztratil tu glazuru. To je uz uplne v prdeli, co? :-)

Jo a delate to v troube nebo na sporaku?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Potrebuju koupit wok panev.
    Tentokrat chceme opravdu se zaoblenym dnem, pripadne opravdu s minimem rovne plochy.
    Pokud koupime zaoblene, je treba nejaka redukce na plynovy horak, aby to vubec dokazalo stat?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MARIPOSA: tady je jeste pak par doplnujicich dobrych rad, krom te uz zminene s rychlym zchlazenim:
    Zkysl vám vývar? Nedělejte tyto 3 zásadní chyby | Světkreativity
    https://svetkreativity.cz/3-chyby-zpusobuji-zkysnuti-vyvaru/
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    XCIDER:
    TRISSIE:
    Děkuji, budu tedy zchlazovat rychle.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARIPOSA: na rychlé chlazení je dobrá "vodní lázeň". Do dřezu napustím studenou vodu, posadím do toho hrnec s vývarem, když projdu kolem, zamíchám vodu kolem hrnce, a když už není moc ledová, vyměním.
    zn: dost často potřebuju vychladit vývar a jít konečně spát, takže je potřeba to stihnout co nejrychleji :-)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MARIPOSA: zchlazovat rychle, ne? staci to rozdelit do vic nadob a ted v zime to idealne vrazit za okno
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Chystám se na vývar z hovězí oháňky, ale z hovězího masa mi během procesu chlazení většinou zkysne. Nechávám ho chladnout při pokojové teplotě, v zimě někdy venku, do lednice jde až studený. Co mám dělat, aby mi nezkysl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Ultimate Tiramisu Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=o3AMALUTp8o

velmi zenový recept :-D
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    DOCKINEZ: V pohodě?? Velká nádhera pane! ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Nevi nekdo, kde (Praha a severni stredni cechy) se da koupit veprove reminko (plecko) s kuzi a idealne i kosti?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Z pomalýho hrnca je koleno taky skvělý, krupon krátce dopeču pod grilem. Já koleno vykostím, nakořením a svážu do balíku, dva dny odpočívá v pokoji. Pak se CrockPot postará.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jojo, nakonec to dopadlo úplně v pohodě.

RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: Remoska je úplně v pohodě. Hodne cibule a koleno posolit a kmín. Ani jsem to nepředváděl nikdy. Lepsi koleno než z remosky tezko budes mit
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hoj, pořídil jsem dvě kolínka. Jedno zkusím později udělat podle těhotnýho kuchaře (48 hodin v solným láku atd.), ale druhý chci sežrat už dneska, takže jsem ho dal vařit a po 2-3 hodinkách ho mám v plánu vrznout do remosky. Nikdy předtím jsem v ní kolena nedělal. Nějaký tipy? Je remoska blbost, nebo to v ní půjde? Mám určitý pochybnosti, protože koleno tam nepůjde dát na stojáka a musel bych ho asi párkrát otáčet, aby se kůže vypekla ze všech stran. V tom je trouba ve sporáku asi lepší.

A další dotaz: tu kůži před pečením něčím potíráte? Třeba česnekem utřeným se solí?

DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    V Katalánsku v sezóně v každém větším supermarketu alespoň 5 druhů lesních hub.

Mimo žampionů, hlív, šiítake a enoki které jsou dostupné celoročně.

A stejně jako u nás je to kraj nadšených houbařů.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja v Norsku sbirala jen tzv. z cesty a vsude byla tahle monstra, necerviva.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na francouzským trhovisku jsem prvně v životě viděla ošatku černých lanýžů.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ve španělské tržnici prodávali lišky, něco hřibovitého z lesa a stročky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIST: Tak to neni neobvyklý. Ze skvely houby vubec nesbiraj
    MIST
    MIST --- ---
    Za velkou louzi pri sbirani hub slysite vykriky jen v polstine, rustine a cestine.

A ja letos prozila sok, protoze jsem zjistila, ze se tu kremenace povazuji za jedovaty. Co tu ale sbiraji je hnojnik obecny, ktery teda zas nesbiram ja.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam