• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KURE: holubce
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: kolik máš času? Protože vždycky tu jsou holubce :-D

    Gołąbki tradycyjne z mielonym i ryżem jak zrobić
    https://www.youtube.com/watch?v=NZP7k0ritw0



    Jinak - boršč, zelňačka, fleky se zelím, karbanátky zelňáky a jeji japonsky vyhypovaná verze okonomiyaki, ale klidně to můžeš udělat v praktičtější i - cibule, mrkev, česnek, zelí nakrouhat na jemno - přidat mouku, vejce, sůl, pepř a udělat omelety a k tomu nějaký dip. korejci do toho dávají ještě brambory, Prostě co má člověk doma

    Cabbage Omelette (Tortang Repolyo) - Yummy Kitchen
    https://yummykitchentv.com/cabbage-omelette/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KURE: steak ze zelí
    GALE
    GALE --- ---
    KURE: Překvapivě se mi osvědčilo čerstvé zelí do zelňačky. Když dám 1:1 čerstvé a kysané zelí, nemusí se doslazovat.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KURE: K tomu se právě hodí nějaké pečené kuře.
    KURE
    KURE --- ---
    radši bych něco teplýho, na koleslaw je moc sychravo :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: Smažený kuře a coleslaw.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: zalezi, co rika vaha.
    Bud duseny moravsky zelí s pecenym masem, nebo coleslaw :-)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    KURE: není to fotogenický jídlo, ale miluju dušený zelí s bramborem a klobásou.
    KURE
    KURE --- ---
    mám hlávku zelí a nemám inspiraci, co byste z ní udělali?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: Glazuru z venku. Ne zevnitř… je to uprimne nejakej cheapak, nic extra.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: Ukaz co máš za hrnec.
    Ale mam pocit že když to má glazuru, tak se to nezajizdi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: tak i tady se jiste najde nejaka kapacita
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Gregi tu na WOK zalozil auditko, zeptej se asi tam...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Cau, asi jsem posral "zajeti" litinovyho hrnce. Da se to nejak zachranit? jakoze tu olejovou vrstvu necim sedrit a nasledne zkusit znova? A taky jsem evidentne ten vnejsi obal "polil" olejem a tak jsem i tam ztratil tu glazuru. To je uz uplne v prdeli, co? :-)

    Jo a delate to v troube nebo na sporaku?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Potrebuju koupit wok panev.
    Tentokrat chceme opravdu se zaoblenym dnem, pripadne opravdu s minimem rovne plochy.
    Pokud koupime zaoblene, je treba nejaka redukce na plynovy horak, aby to vubec dokazalo stat?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MARIPOSA: tady je jeste pak par doplnujicich dobrych rad, krom te uz zminene s rychlym zchlazenim:
    Zkysl vám vývar? Nedělejte tyto 3 zásadní chyby | Světkreativity
    https://svetkreativity.cz/3-chyby-zpusobuji-zkysnuti-vyvaru/
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    XCIDER:
    TRISSIE:
    Děkuji, budu tedy zchlazovat rychle.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARIPOSA: na rychlé chlazení je dobrá "vodní lázeň". Do dřezu napustím studenou vodu, posadím do toho hrnec s vývarem, když projdu kolem, zamíchám vodu kolem hrnce, a když už není moc ledová, vyměním.
    zn: dost často potřebuju vychladit vývar a jít konečně spát, takže je potřeba to stihnout co nejrychleji :-)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MARIPOSA: zchlazovat rychle, ne? staci to rozdelit do vic nadob a ted v zime to idealne vrazit za okno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam