• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    KURE: asijsky hovezi se zelim a egg rolls.

    Na oboji mam chut a nemam zeli :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KURE: K tomu se právě hodí nějaké pečené kuře.
    KURE
    KURE --- ---
    radši bych něco teplýho, na koleslaw je moc sychravo :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: Smažený kuře a coleslaw.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: zalezi, co rika vaha.
    Bud duseny moravsky zelí s pecenym masem, nebo coleslaw :-)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    KURE: není to fotogenický jídlo, ale miluju dušený zelí s bramborem a klobásou.
    KURE
    KURE --- ---
    mám hlávku zelí a nemám inspiraci, co byste z ní udělali?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: Glazuru z venku. Ne zevnitř… je to uprimne nejakej cheapak, nic extra.
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: Ukaz co máš za hrnec.
    Ale mam pocit že když to má glazuru, tak se to nezajizdi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: tak i tady se jiste najde nejaka kapacita
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Gregi tu na WOK zalozil auditko, zeptej se asi tam...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Cau, asi jsem posral "zajeti" litinovyho hrnce. Da se to nejak zachranit? jakoze tu olejovou vrstvu necim sedrit a nasledne zkusit znova? A taky jsem evidentne ten vnejsi obal "polil" olejem a tak jsem i tam ztratil tu glazuru. To je uz uplne v prdeli, co? :-)

    Jo a delate to v troube nebo na sporaku?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Potrebuju koupit wok panev.
    Tentokrat chceme opravdu se zaoblenym dnem, pripadne opravdu s minimem rovne plochy.
    Pokud koupime zaoblene, je treba nejaka redukce na plynovy horak, aby to vubec dokazalo stat?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MARIPOSA: tady je jeste pak par doplnujicich dobrych rad, krom te uz zminene s rychlym zchlazenim:
    Zkysl vám vývar? Nedělejte tyto 3 zásadní chyby | Světkreativity
    https://svetkreativity.cz/3-chyby-zpusobuji-zkysnuti-vyvaru/
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    XCIDER:
    TRISSIE:
    Děkuji, budu tedy zchlazovat rychle.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARIPOSA: na rychlé chlazení je dobrá "vodní lázeň". Do dřezu napustím studenou vodu, posadím do toho hrnec s vývarem, když projdu kolem, zamíchám vodu kolem hrnce, a když už není moc ledová, vyměním.
    zn: dost často potřebuju vychladit vývar a jít konečně spát, takže je potřeba to stihnout co nejrychleji :-)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MARIPOSA: zchlazovat rychle, ne? staci to rozdelit do vic nadob a ted v zime to idealne vrazit za okno
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Chystám se na vývar z hovězí oháňky, ale z hovězího masa mi během procesu chlazení většinou zkysne. Nechávám ho chladnout při pokojové teplotě, v zimě někdy venku, do lednice jde až studený. Co mám dělat, aby mi nezkysl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Ultimate Tiramisu Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=o3AMALUTp8o


    velmi zenový recept :-D
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    DOCKINEZ: V pohodě?? Velká nádhera pane! ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Nevi nekdo, kde (Praha a severni stredni cechy) se da koupit veprove reminko (plecko) s kuzi a idealne i kosti?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Z pomalýho hrnca je koleno taky skvělý, krupon krátce dopeču pod grilem. Já koleno vykostím, nakořením a svážu do balíku, dva dny odpočívá v pokoji. Pak se CrockPot postará.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam