• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: tydle moderi vydobytky... To neni ono. To je jak fernet citrus :-D (ne teda ze by normalni fernet byl nejaka vyhra... :-))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A kromě jahodovýho dělaj i kávovou variantu :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: To je jedna z mych nejoblibenejsich veci! Necht to nikdy neprestanou vyrabet.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: jako tohle? Tyjo - to mě nikdy nenapadlo koupit a teď budu muset :-D :-D :-D

    Perník jahodový dortík 60g
    https://sebrlesro.cz/sebrle/3095-01.html

    Ale hele - recept na medový perník na plech - na to tedy krém jahodový puding + máslo + jahorov džem (nebo jahody) a čokoládová poleva.

    Medový perník na plech - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/65898-medovy-pernik-na-plech/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Před časem jsem zjistil, že se jahodový dortíky stále prodávají. A hlavně že když se dají na pár hodin do mražáku, jsou pak mnohem lepší.

    Doporučuju vyzkoušet.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: kdysi jsem dělala tyhle muffiny a byly dobré.

    Lemon Ginger Muffins Recipe
    https://www.simplyrecipes.com/recipes/lemon_ginger_muffins/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11: skořicové šneky a kanelle bullar jsou dost odišné věci. ty švédksé a) obsahují kardamon a mnhdy i mandle b) jsou výrazně křupavější. c) nejsou rozblemcané polevou d) jsou méně sladké
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ZUZKAOU: oh!
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: kromě skořicových šneků...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A tohle taky zní moc dobře.

    Jablečný koláč se zázvorem a medem — Všechno, co mám ráda — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12468683635-vsechno-co-mam-rada/11692-recepty/8632-jablecny-kolac-se-zazvorem-a-medem/

    Jo a štrůdl z hrušek, s ořechy s hřebíčkem a zázvorem je taky moc dobrá věc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: kanellebullar a semlor je nejspíše to po čem baží tvůj jazyk!

    Švédští skořicoví šneci – Kanelbullar | Koření od Antonína
    https://www.koreni.cz/recepty/svedsti-skoricovi-sneci-kanelbullar/229/
    Semlor – skandinávské masopustní bulky – laskominy od maryny
    https://www.laskominyodmaryny.cz/2013/02/semlor-skandinavske-masopustni-bulky.html
    GALE
    GALE --- ---
    ANNIKA: Dýňové muffiny a mrkvová bábovka podle Pradobrot. U nás tyhle kořeněná těsta hodně jedou.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANNIKA: myslis "jahodový dortík"? :-) nevim, ale miluju ten nazev a vlastne i tu vec.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Máte někdo tip, jak by se dalo doma přiblížit takovýmu tomu retro jahodovýmu perníčku, co má uprostřed lajnu jahodovýho krému?

    Jakože nějakej ne moc hutnej perník, na to máslový krém s jahodama, na to čokoládu... Co by se tak mohlo přiblíž té správné konzistenci krému? Neví někdo? Je hodně nadýchaný, ani pundink ani taroh bych tam necpala...

    A další otázka - nějaký tipy na kořeněný pečivo teď do tý zimy? Kromě perníku a skořickových šneků? Něco pořádně voňavý? :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BRUKEV: Mám robota i pekárnu, a co máme pekárnu, tak se robot docela fláká. Jsem si nebyla jistá, jestli to není zbytečnej krám do baráku, tak jsem ji koupila na FB za 500 Kč - a je to jedna z nejlíp investovaných petistovek :)

    Hlavní výhoda za mě je, že v ní to těsto i vykyne. Nemusíš ho přendávat, nemusíš s ním běhat po bytě, kde je zrovna teplo od radiátoru nebo sluníčka, ničímt o přikrývat, nemusíš započítávat do doby kynutí aktuální teplotu a přidáat nebo ubírat čas. Prostě dám ingredience, zapnu a za hodinu a půl si vytáhnu krásně nakynutý těsto. Výsledky konstantní a dobrý.

    A třeba Vaňkova vánočka, co kyne na omládek, je dost opruz s tím, že k tomu musíš každou půlhodinu běhat a něco s tím udělat a pak to zase kyne. A do pekárny jsem to jen narvala a onosetosamo i bez omládku. Pure magic.

    Fakt ale je, že mi z té pekárny moc nechutná chleba - jak to nemá tu správnou kůrčičku, je to pořád takový buchtovatý. Takže ten nechávám vykynout a pak vrazím do trouby, a i tak to má smysl a šetří mi to práci.

    Ale sladký věci jsou fajn a takovej odloženej start, kdy ráno vstaneš k čerstvýmu ještě teplýmu, je prostě super. A udělá to třeba rýžovou kaši, všechno to odmíchá samo a nic to nespálí. Geniální.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    BRUKEV: Kenwood Chef (XL Titanium, pokud delate vice testa). Pouziva na chleba a pizzu primarne.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    BRUKEV: verim, ze pekarna uhnete kynute testo lepe nez levny robot - nebrala bych to tak, ze priplacis za funkci peceni, ale ze je levnejsi diky jeji jednoucelovosti. Pekarna hnete kynute testo + upece ho, zatimco robot ma zvladnout mnohem vice veci, tudiz je drazsi.

    (pokud robot tak samozrejme kenwood ;-))
    ILTU
    ILTU --- ---
    BRUKEV: Pekárna je ideální na zadělávání těst :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: pekarnu jsme meli kdysi davno, ted moc nevim, k cemu by byla. Manzelka solidne pece v troube, slane, sladke. Jde nam jen o pristroj, ktery usnadni michani testa. Pekarna to asi zvladne obstojne, ale prece jen si jiste platim i funkci peceni, kterou nepotrebujeme.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Tak pekárna :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zvazujeme kuchynskeho robota.
    Primarni požadavek je, aby dokazal utahnout testo na chleba (plus kynuta testa). Dale asi at ma nejakou krytku na hnetaci nadobu.
    Mlynek na maso nepotrebujeme, ani mixer, bez krouhace na zeli se taky obejdeme, bude to primarne na testa. Radeji si priplatim vic penez za 100W vykonu, nez krouhac na okurky.
    Nejake overene tipy, at to nestoji raketu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam