BRUKEV: Mám robota i pekárnu, a co máme pekárnu, tak se robot docela fláká. Jsem si nebyla jistá, jestli to není zbytečnej krám do baráku, tak jsem ji koupila na FB za 500 Kč - a je to jedna z nejlíp investovaných petistovek :)
Hlavní výhoda za mě je, že v ní to těsto i vykyne. Nemusíš ho přendávat, nemusíš s ním běhat po bytě, kde je zrovna teplo od radiátoru nebo sluníčka, ničímt o přikrývat, nemusíš započítávat do doby kynutí aktuální teplotu a přidáat nebo ubírat čas. Prostě dám ingredience, zapnu a za hodinu a půl si vytáhnu krásně nakynutý těsto. Výsledky konstantní a dobrý.
A třeba Vaňkova vánočka, co kyne na omládek, je dost opruz s tím, že k tomu musíš každou půlhodinu běhat a něco s tím udělat a pak to zase kyne. A do pekárny jsem to jen narvala a onosetosamo i bez omládku. Pure magic.
Fakt ale je, že mi z té pekárny moc nechutná chleba - jak to nemá tu správnou kůrčičku, je to pořád takový buchtovatý. Takže ten nechávám vykynout a pak vrazím do trouby, a i tak to má smysl a šetří mi to práci.
Ale sladký věci jsou fajn a takovej odloženej start, kdy ráno vstaneš k čerstvýmu ještě teplýmu, je prostě super. A udělá to třeba rýžovou kaši, všechno to odmíchá samo a nic to nespálí. Geniální.