• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Máslová kaše? Jasně, proč ne.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak nejlepsi kase je podle Hestona, zejo... https://www.dailymotion.com/video/xndu6m

Ale to je o infarkt. 1:1 brambory s maslem :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Propasírujete lisem na brambory.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ZUZKAOU: a tady Alex pokousejici se udelat vyhlasenou brkasi podle Robuchona

I Try to Master The World's Best Mashed Potatoes...
    https://www.youtube.com/watch?v=-mJYyueZfd8
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak kdo chce hedvabnou bramborovi kasi, tak predevsi do horkych brambor lejete horkou tekutinu a pak to nejdriv rozstouchate a pak ještě šleháte- metlou, vidlickou, necim. Díky tomu teplu a mechanickému narušování pustí brambory vic skrobu, ktery se pak emilhuje s tukem- idealne studenym maslem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a klidně občas cheatuju a koupím normálně balíček krájených míchaných salátů a přidám k tomu nakrájenou papriku nebo okurku a ušetřím čas a furt máme potřebný přísun vlákniny v lákavé podobě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: ... pokud nejde o klasickej řeckej...
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: K té kaši. Bramborová s lučinou nebo zakysankou nic moc. Klasika je lepší.
    Ale skvěle se hodí do batátovo-bramborové kaše nebo dýňovo-bramborové. U těchto dvou se mi ani neosvědčilo mléko, na doředění dávám jogurt.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: mám svoje oblíbené mražené směsi a balíčky jednodruhových (hrášek, fazolky, kukuřice), to je základ na vařenou zeleninu.

jinak saláty, pokud o klasickej řeckej, tak kombinuju stylem
    1. lupení (cokoli co je v ledničce nebo na záhonku, jeden nebo víc druhů)
    2. něco tvrdého (okurka, ředkvička, paprika)
    3. něco měkkého (rajče, strouhaná mrkev, kukuřičná zrna)
    aby tam byly aspoň 3 různé věci + potom dressing na stůl separátně (v rámci rodiny se neshodneme, co komu chutná, aby šel ochutit najednou)

prostě kouknu do ledničky a chvilku něco vytahuju a je :-)

ale třeba dneska jsem na craftsy koukala na video, kde chystali salát z asi pěti druhů listových salátů, croutons smažených na olivovém oleji a parmezánových hoblinek s vinaigrette zálivkou, to mě zaujalo hodně a dala bych si hned.
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: a máš nějakej cheat-sheet na ty zeleniny/saláty? Ne že bych neuměl udělat salát ale bejvam línej přemejšlet co do toho salátu dát
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVER: hlavně mi přijde, že ta zelenina vedle z každého jídla dělá něco trochu slavnostnějšího.
    my teda střídáme salát a k tomu vařenou/grilovanou zeleninu, dokonce snobsky tu zeleninu servíruju ve speciální servírovací misce :-)

když pak u nás večeří třeba někdo ze spolužáků dětí, tak vidím ty vytřeštěné oči, že k běžné večeři v týdnu vytahujeme omáčník a sladěnou servírovací mísu na zeleninu, ale tak že jo, kultura stolování!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DIVER: To je zabrana proti otvirani supliku, prece.
    VOY
    VOY --- ---
    BUNDA: Ja kdyz delam bramborovy placky. Na obycejnou kasi se mi tenhle potato ricer zda zbytecnej, pro me osobne to nema pridanou hodnotu mit ji uplne na jemno.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DIVER: Tak moment, ona se bramborova kase dela jinak nez vidlickou :D?
    DIVER
    DIVER --- ---
    TRISSIE: salát je moc fajn, já vlastně žádný jídlo nejím bez nějaký "přílohy". ani chleba s máslem. a proto jsem vášnivým zastáncem zeleninové oblohy, protože naložit si to z mísy na talíř znamená proměnu na oblohu. se na mě nezlobte :)

jinak dík za další obsesi - teď to bude vedle kaše i salát.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVER: samozřejmě nešlehá, prdnu to do pánve a pak zoufale lovím kousky skořápky, ale říkala jsem si, že kdyby jako bylo důležitý dokonalý spojení vajíčka a Lučiny, tak bych ten jeden hrnek obětovala :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVER: já taky koukám do talířů :-)
    nejvíc se mi teda líbí (a doma jsem zavedla), jak dávají skoro ke každému jídlu na stůl mísu salátu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SPIKE411: ty mě nesednou, ale jogurt (řeckej), jsem tam už taky narvala :-D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BUNDA: ja zas jen na kaši, pak ji ještě prokvedlám lžíci s máslem a je to labůžo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DIVER: tak ona jedna vec je jak kasi delas a jak ji chces mit... :-) pak je jeste pasirovana, zejo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam