REONA: To byla asociace čistě v rovině "nakyslá chuť lučiny → nakyslá chuť jogurtu".
Podobně jako "našlehání vajíček" mi zas vyvolalo vzpomínku na Kaiserschmarrn, trhance. (Tam se teda dělá sníh.) A je na ně teď vlastně docela dobré počasí. :)
Kaiserschmarrn - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/KaiserschmarrnOriginal Kaiserschmarrn 😍 - Super leckeres & flaumiges Rezepthttps://www.youtube.com/watch?v=VqNo-EMa2pY(české recepty normálně najdete taky, ale s tou echt němčinou se to vaří hned authentičtěji!)
Na to konto jsem narazil blog téhle paní, které české recepty do angličtiny překládá syn, tak kdybyste se chtěli o něco podělit s přáteli, kteří česky nemluví…
Cook Like Czechs | Czech Recipes Written in Englishhttps://www.cooklikeczechs.com/(Já běžně míchaný nešlehám, jen nejdřív udělám bílky a žloutky rozbiju až na závěr, ať jsou v tom pěkně krémové. Ale dělal jsem už různé varianty, trochu jsem načechral jen bílky, nebo jsem je našlehal i se žloutky… podle nálady a času. :))