KURE: mám svoje oblíbené mražené směsi a balíčky jednodruhových (hrášek, fazolky, kukuřice), to je základ na vařenou zeleninu.
jinak saláty, pokud o klasickej řeckej, tak kombinuju stylem
1. lupení (cokoli co je v ledničce nebo na záhonku, jeden nebo víc druhů)
2. něco tvrdého (okurka, ředkvička, paprika)
3. něco měkkého (rajče, strouhaná mrkev, kukuřičná zrna)
aby tam byly aspoň 3 různé věci + potom dressing na stůl separátně (v rámci rodiny se neshodneme, co komu chutná, aby šel ochutit najednou)
prostě kouknu do ledničky a chvilku něco vytahuju a je :-)
ale třeba dneska jsem na craftsy koukala na video, kde chystali salát z asi pěti druhů listových salátů, croutons smažených na olivovém oleji a parmezánových hoblinek s vinaigrette zálivkou, to mě zaujalo hodně a dala bych si hned.