mimochodem - ta nadúroda petrželky je skvělá. obzvláště v zimě. a hlavně, když v mrazáku najdete asi kilo mletých vlašských ořechů. máti to kdysi přeťápla se sběrem i zpracováním, tak mě taky zásobila a já už na to zapomněl.
žádný cukroví nepeču, tak jsem byl blízko tomu, abych to přes všechnu přírodní a lidskou sílu vyhodil. ovšem pak jsem narazil na recept samotného Al Caponeho! vlašáky a petrželka v mohutném množství jsou základ. dělala mu to tak prý babička ještě na chudé Sicílii z běžně dostupných surovin v podstatě zadarmo.
de facto je to takový druh pesta. jak mám ty ořechy bohužel už namletý (uvítal bych hrubší kousky), tak už to ani nemixuju, jen promíchám vidličkou.
a je to překvapivě dobrý. s kilem mletých ořechů v mrazáku to mám tak na deset let. a jestli bude každý rok takhle růst petrželka, tak to povýším na zimní jídlo :)
Al Capone’s Favorite Dish: Walnut Sauce Pasta – Eats Historyhttps://eatshistory.com/al-capones-favorite-dish-walnut-sauce-pasta/