• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    XARGH
    XARGH --- ---
    ADELHAIDA: :DD
    ryba a host tretiho dne smrdi! oh, wait...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    XARGH: Aspoň návštěva dlouho nevysedává, znáš to:-)
    XARGH
    XARGH --- ---
    ADELHAIDA: urcite taky ocenite, ze nemate nadymavy navstevy! :DD
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    XARGH: Dobrý vědět, díky! My už teda máme vypěstovanej mikrobiom tak, že nás luštěniny nenadýmaj (paradoxně kromě červený čočky, která nadýmat nemá), ale návštěvy to ocení.
    XARGH
    XARGH --- ---
    TRISSIE: jo, akorat pocitej s jinou barvou a konzistenci nez pri pouziti jisky. solamyl predem rozmichat v trose vody, zacne zahustovat az pri varu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Co myslite, pujde zeli zahustit solamylem?
    Babica for the loss, ale jsem na horske chate, vsude snih, a jedina dalsi moznost je nastrouhar do toho vafle, protože mouku jsem vcera zapomnela koupit 😀
    XARGH
    XARGH --- ---
    ADELHAIDA: jde o oligosacharidy, které způsobují plynatost. A zrovna u hrachu celkem silně 🤣
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: Se upece a tou kachnou
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jinak k tématu klubu, chystám se na tohle: https://www.kucharkaprodceru.cz/soulet-recept/ a už teď slintám. Ale nechápu tu trošičku majoránky, dám tam aspoň lžíci a ne lžičku, spíš víc. A taky je mi divný, že se tam ta cibule dává syrová, i když chápu, že osmažená do zlatova by ještě přispívala k tučnosti.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já to vždycky brala jako prostředek ke zkrácení doby vaření, případně zvýšení nutriční hodnoty, když se nastartuje klíčení. Občas někdo v receptu hodně šaší s výměnama vody, ale vzhledem k tomu, že někdo to doporučuje a někdo zavrhuje, nevěnovala jsem tomuhle důvodu pozornost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: Neni.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Nenamáčí se luštěniny hlavně proto, aby se snížil obsah antinutrientů? Jak to má s fytáty obilí nemám načtené, protože to není surovina, kterou používám.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VSICHNIMAME: Děkuju. Tak on se nemusí ani ten žlutej hrách, ale vaříš to pak kratší dobu.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ADELHAIDA: podle mě je to ok dohromady. Já teda třeba kroupy vůbec nenamacim.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Je nějakej důvod, proč by se kroupy nemohly namáčet a vařit společně se žlutým hrachem? Doba namáčení a vaření je u obou podobná a pak se.to ještě bude několik hodin péct v troubě s kachnou.
    XARGH
    XARGH --- ---
    DOCKINEZ: ja kostkovy drozdi zrusil a mam na peceni 1/2kg susenyho (=70 pytliccku) z allegra za cca 100+ kc
    (davam sem ciste pro info. me duvody jsou ekonomicke)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: Takze uplne hybernovalo :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak prý se už lehce zvětšuje..
    UNUX
    UNUX --- ---
    DOCKINEZ: Je lepší nezkoumat z mrazáku maso neurčitého stáří.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já mrazím i normální kostky droždí a po vyndání z mražáku fungujou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam