Tipy, triky na zahradní narozeninovou oslavu?
Půlka července, 30-35 lidí, věkově 40+, žádné kulinářské vyfikundace složité, pořádáme u nás na zahradě, cca od 17 do 23 hodin, pohoda sraz kamarádů a rodiny, žádná svatba, křtiny,...
Trochu se doma bijeme v konceptu. Máme gril, máme udírnu, máme krb, máme ten bazmek s komínem na vaření guláše (který se vždy vaříval). Což zní fajn, ale: nechci v červencovém horku stát u kotlíku a probublávat guláš, aby nezkysnul (byť je to vděčný pokrm). Nechce se mi na grilu připravovat 40 porcí krkovice, zabere to čas, který strávím s přáteli. Ale zase něco teplého by to chtělo.
Zatím vede klasika řízkové mísy se saláty (bramborový, vrstvený, zeleninový). Vyzkoušeno, že to potěší zdravotní sestru, svářeče, učitele i CEO velké korporace. Pro nemasové hosty sýrové mísy. Souběžně s tím nějaké sladké, frgály, rolády, kafe.
Na večer nicméně něco teplého zvažuju, jen tápu co. Sele do termoboxu? Cigáro do udírny? Kuřecí špalíky/křídla? Bývá na to vůbec chuť?
Preferujeme domácí přípravu, ale pokud myslíte, že je to pro 20+ lidí nesmysl, vyřeší to cattering :D