• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    VOY
    VOY --- ---
    FRANCINE: a co s tím pak dál? Chvíli jsem hrnec měl a přišlo mi že je to takový nástroj na rozvareni čehokoli na kaši či vlákna.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    BEBERA: Stejně jako kolega vkladam namarinované maso do nádoby bez jakéhokoliv podléváním. Hodila bych to na 8 hodin na low.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BEBERA: mam crockpot, ochutim maso, svazu ho, dam zcela bez niceho (pripadne trochu cibule pod) a necham celou noc v hrnci.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mám dvě kila bůčku,který musím do zítra upéct a po celou noc obsazenou troubu. Říkala jsem si,že bych zkusila pomalý hrnec,ale mám s ním stršně málo zkušeností,používám ho jen na guláš nebo vývar. Mám konkrétně hrnec z Lidlu a mám dvě otázky - ten bůček tam strčím fakt jen bez vody? Jen maso, přiklopím a nechám dusit? A druhá otázka,když můžu dusit od deseti do šesti,tj. 8 hodin,na jaký stupeň to mám dát? Dík
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Summer Lentil Salad with Sumac Yogurt Sauce - Plant Based RD
    https://plantbasedrdblog.com/2023/08/summer-lentil-salad-with-sumac-yogurt-sauce/

    Docela fajn čočkový salát, jen to chce při servírování dát toho jogutového dresingu spíš méně, protože jinak to chutná hlavně po něm.


    Uvařit čočku, smíchat s cibulkou restovanou na olivvém oleji česnekem, koriandrem a římským kmínem, přidat citronovu kůru a citronovou šťávu, sekané mandle a ocet + trochu nasekaých rozinek a mátu + petrželku. Pořádně osolit, přidat pepř. Nechat vychladnut.

    K tomu jogurtový dip - jogurt + tahini+ česek+ citonová šťáva, sumah + sůl.



    nejlepší čočkový salát je pořád Ottolengiho s celerem a mátou, ale tohle je taky fajn. Do tohohle počasí jako když najdeš.

    Celeriac and lentils with hazelnuts & mint | Ottolenghi Recipes
    https://ottolenghi.co.uk/pages/recipes/celeriac-lentils-hazelnuts-mint
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    pusťte si k vaření dvacetiminutové shrnutí knihy o tom, jak komunisti k propagaci používali i něco tak nevinného, jako jsou soubory receptů!

    Jaká byla kuchyně ve službách lidu? Ženy měly vařit rychle i vědecky, aby si mohly užívat socialismu • mujRozhlas
    https://www.mujrozhlas.cz/ex-libris/jaka-byla-kuchyne-ve-sluzbach-lidu-zeny-mely-varit-rychle-i-vedecky-aby-si-mohly-uzivat
    VOY
    VOY --- ---
    MOODYCAT: Nene, to jsem říct nechtěl. Ujišťuji Tě, že na ústrky osudu mají monopol jedině a pouze osoby ženského pohlaví. Tenhle narativ bych narušoval opravdu nerad :-).
    BOAR
    BOAR --- ---
    BRUKEV: Gulas zasadne varim pres noc napomalo, v trouber na 90. tak neskysne :-)
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Mne se treba stava furt, ze si s muzem (nynejsim i byvalym) neco objedname a polozi nam to na stul obracene. Mne salat, jemu bucek, mne latte, jemu dvojity espresso. Nestydime se ani jeden, kazdej at si ji, co uzna za vhodny, neasi.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VSICHNIMAME: Muzi TAKE denne bojuji s osudem!
    KELDA
    KELDA --- ---
    BRUKEV: moc u toho mluví ale já to jednoduše hodím na gril a když začnou černat tak vyhahuju. Ani nevím jak dlouho je tam mám. Ale je to super. Jen doporučuju nuzkama odstrihnout vrch a pak oloupat, posolit a pokud se nesmí tak hodit jako prilohu
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad cibule, tohle jsem videl nedavno, hodne zaujalo, ale zatim nebyl cas zkusit:
    We Promise, This is Delicious - Simple, Roasted Onions From 1808
    https://m.youtube.com/watch?v=xV9spqCzSkQ&pp=ygUOVG93c2VuZHMgb25pb24=
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PRAASHEK: maji. Delaji tam holky, co pijou pivo k burtum a tlacence. A chlapi, co jedi rimsky salat s krutonama a k tomu pijou jemne perlivou kojeneckou vodu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KELDA: Nedelala jsem to ja, ale byla to cervena cibule, oloupana, na klinky myslim
    KELDA
    KELDA --- ---
    KASUMI: BTW cibuli děláš jak na grilu? Jen tak ve slupce ji hodiš na gril? Ja to tak začal dělat a děcka na oslavě mi vyjedli celý špajz a musel jsem si nechat dovézt další várku cibule.

    BRUKEV: Já začal dělat na oslavách i pizzu. Součást celého je příprava pizz - všichni si dělají svoji. Dělám ale malé velikosti malého talířku. Každý si ji udělá jak chce - pravda mají tendenci toho dát hodně ale časem se to učí. Problém je jen GRIL - nemám pec na pizzu a je to poznat. Ale i já se učím a pizzu musím vyladit hlavně z pohledu pečení v Grilu. Ale chutná jim a přibývá nám děcek na oslavách :(
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    kdyz nudi gulas.. ted jsem bylna svatbe, a o pulnoci tam vsem ohrali chilli sin carne. za me prima.
    VOY
    VOY --- ---
    VSICHNIMAME: to je dobře, že jsem alespoň někoho pobavil :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    VOY: sorry, ale formulace "troufnul dát mineralku a salát " mi přijde srandovní.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Myslíte, že hasičárny mají své vlastní kuchaře a kuchařky? Dozvíte se v příští episodě.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TY KRASO.
    Jsem v roce 2025 a v diskuzi o jidle.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RUTHLESS: ze jsem to prave slysel v radiu jednu zenu vypravet, je to skoro k tematu.. kdyz rikala jako holka, ze by rada byla hasic, a jako odpoved se ji dostalo, ze muze byt tak maximalne kucharka na hasicarne.. jako je to nazor, ale ja ho nezdilim. a tady nejde vubec o to, ze by vse _muselo_ byt obsazene 50-50. jde o to mit stejne moznosti.

    VOY: a to se ti zda spravne, ze nekde panuje obraz, ze "poradnej chlapak nemzue zit zdravym zivotnim stylem"?

    to neni ani 1950.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam