• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: I do normálního zelí dávám Cukr hned na začátku.
    ILTU
    ILTU --- ---
    BRUKEV: To je zajímavá diskuze! Rýže se u nás při vaření nikdy nesolila, brambory jsem se naučila vařit v tak malém množství vody (pod pokličkou), že se během přípravy skoro vyvaří a solit tím pádem skoro nepotřebují. :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Pri vyklizeni lednicky jsem nasla tri unavene kedlubny, tak bylo zeli, ale pri hledani nejlepsiho receptu (bo kedlubnovy zeli jsem naposledy měla v dobach, kdy babicka zahradnicila a cpala nam prebytky) jsem narazila na to, ze pulka receptu sladi na zacatku a pulka na konci. Jak to dela nyxi elita? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---

    Cukr do kedlubnoveho zeli

    14 hlasy od 14 respondentů

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mozna jsem z jiny planety, ale na te me jsou brambory varene bez soli plane. Kdyz je posolom nasledne, nemaji tu chut. To same ryze.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Je to sice viralni, ale realne fakt dobry. Namocit rejzovy papir do rozslehanych vajec, dat tri vedle sebe aby se lehce prekryvaly, necim naplnit a zarolovat - upect na 200 C at uz v troube a nebo v horkovzdušné friteze - tak na 10-15 minut.

    Spenat, feta, cesnek a cibulka funguje, zejmena s jogurtovym dresingem, ale unese to vicemene cokoliv

    https://themodernnonna.com/rice-paper-spanakopita/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MEANKITTY11: Já to znám v opačným směru. Vývar vařit nesolený, aby voda přijala minerály ze zeleniny a kostí. Přidává se aj trocha octa, aby minerály líp opustily kosti. Zda je to pravda, neposoudím.
    Takže u brambor by to mohlo být opačně.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    mám zafixováno, že věci se vaří v osolený vodě, aby se z nich nelouhovaly minerální látky. ví někdo, jestli to tak funguje?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Tak to je prece jen neco jineho, ja pisu o zelenine - brambory, kvetak, brokolice napriklad.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: Těstoviny taky můžeš osolit až ex post. Nebo rejzi. Nefunguje to :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Podivam se, diky, ja jen ze se snazim to se soli neprehanet a spoustu zeleniny uz v osoleny vode nevarim, protoze v tom ani nepoznam moc rozdil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Science: When to Add Salt During Cooking—and Why (It Makes a Huge Difference)
    https://www.youtube.com/watch?v=E0v32jYkSi0
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: no a nebo necháš osmozu osolit je systémoě :-D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Ty brambory prece osolim potom.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: ne - normálně ti to ty brambory osolí. Stejně jako je ochutí přípané koření přidané do vody. (úplně jná kapitola je pak vařit brambory vývaru - třeba poulet au pot )
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Neni tam ta sul pro vareni prece jen zbytecna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    předvařit brabory se solí a sodou před tím, než je člověk chce upéct a nebo ogrilovat vážně funguje skvěle na výslednou křipavost!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Proto jsem úplně prvně psala, že se s ním musíš sžít, naučit pracovat a pak je to kámoš ;)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Vychází. Brambory i zelenina jsou fakt akorát, maso taky. Jinak bych si během několika let nepořídila už třetí hrnec, když mě dva předešlé opustily.
    VOY
    VOY --- ---
    JAJITA: no a tohle mi přesně přišlo jako ten případ kdy maso je akorát, ale ta zelenina obvykle skončila na kaši. Chutná to dobře, ale na tu texturu nějak nemusím. Nebo ti to vychází jinak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam