• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: ne - normálně ti to ty brambory osolí. Stejně jako je ochutí přípané koření přidané do vody. (úplně jná kapitola je pak vařit brambory vývaru - třeba poulet au pot )
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Neni tam ta sul pro vareni prece jen zbytecna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    předvařit brabory se solí a sodou před tím, než je člověk chce upéct a nebo ogrilovat vážně funguje skvěle na výslednou křipavost!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Proto jsem úplně prvně psala, že se s ním musíš sžít, naučit pracovat a pak je to kámoš ;)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Vychází. Brambory i zelenina jsou fakt akorát, maso taky. Jinak bych si během několika let nepořídila už třetí hrnec, když mě dva předešlé opustily.
    VOY
    VOY --- ---
    JAJITA: no a tohle mi přesně přišlo jako ten případ kdy maso je akorát, ale ta zelenina obvykle skončila na kaši. Chutná to dobře, ale na tu texturu nějak nemusím. Nebo ti to vychází jinak?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RUTHLESS: Je cela plastová, narozdíl od pomalého hrnce.
    Naštěstí nic sušit nemusím, zahradu už nemám a na těch pár bylin mi v pohodě stačí horkovzdušná fritéza, s programem k tomu určeným.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: pockej, susicka je prece uplne to samy jako pomalej hrnec. Bezi to dlouho a presne v dobe, kdy to clovek nemusi hlidat :-) To nechavam fakt s klidnym svedomim.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Právě. Běžně peru i myju s odloženým startem tak, aby bylo hotovo při příchodu domů.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: Víceméně je to topná spirála kolem hrnce, takže ekvivalent třeba velmi málo topícího přímotopu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    AIJA: To nevím jestli s pomalým hrnec hrozí, ta teplota není nijak vysoká. Ten co mám já umí nízkou teplotu cca 85stupňů a vysokou - něco kolem 100stupňů, ale tý dosáhne až po několika hodinách. Je tam časovač, takže se to včas vypne. No a pro pocit bezpečí se dá pořídit nějaké chytrá zásuvka, též s časovačem a pojistkou, kterou sice mám, ale nepoužívám. Takže pokud máš plnej hrnec tekutiny a ta se pozvolna vaří, tak to skutečně žádné riziko není.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: tak to ti uplne kludne muze udelat ledn8cka, a tu asi pred odchodem nevypinas, nebo ano?
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Blaflo jim to nějak od zásuvky nebo zástrčky nebo co.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: Sporák bych tak nenechala, kachnu v troubě na 90 jo a crockpot fakt bez obav. Proto je pro mě přínosem.
    Sušičku s ovocem tak nechat by mě fakt nenapadlo, celé je to plastové.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Nechat něco zapnutého bez dozoru mám docela bobky. kamarádůn takhle shořel barák kvůli sušičce na ovoce....
    Od té doby tyhle vyfikundace je v přítomnosti svéprávného jedince:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Já do pomalého hrnce nandám omyté brambory, na ně zeleninu, co mám po ruce, koření, bylinky a nahoru okořeněná kuřecí stehna. Zapnu ho ráno, když odcházím na krátkou službu (víkendy) a po poledni po příchodu domů mám hotový kompletní oběd.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: Dělám si přípravu večer, vrznu na balkon nebo do lednice a ráno spustím proces. Po příchodu z práce hotovo, případně ještě sfouknu přílohu a salát.
    Pro mě fakt pomocník č. 1.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: jj, rano v ramci pripravy svacin orestuju kus masa, pridam koreni / vhodnou omacku a vecer podle potreby rychle dodelam prilohy nebo otoastuju burgerove housky a nakrajim zeleninu a muzem jist.
    KURE
    KURE --- ---
    VOY: jj. pokud to nejsi ochotný pouštět přes noc nebo v době kdy nejsi doma, tak to opravdu moc benefitů nemá.
    VOY
    VOY --- ---
    TRISSIE: rozumím tomu tak že to necháš doma zapnutý?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam