• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BRUKEV: rýži nesolit nikdy, brambory osolit vodu a přidat kmín a ideálně libecek a vařit.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: I do normálního zelí dávám Cukr hned na začátku.
    ILTU
    ILTU --- ---
    BRUKEV: To je zajímavá diskuze! Rýže se u nás při vaření nikdy nesolila, brambory jsem se naučila vařit v tak malém množství vody (pod pokličkou), že se během přípravy skoro vyvaří a solit tím pádem skoro nepotřebují. :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Pri vyklizeni lednicky jsem nasla tri unavene kedlubny, tak bylo zeli, ale pri hledani nejlepsiho receptu (bo kedlubnovy zeli jsem naposledy měla v dobach, kdy babicka zahradnicila a cpala nam prebytky) jsem narazila na to, ze pulka receptu sladi na zacatku a pulka na konci. Jak to dela nyxi elita? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---

    Cukr do kedlubnoveho zeli

    14 hlasy od 14 respondentů

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mozna jsem z jiny planety, ale na te me jsou brambory varene bez soli plane. Kdyz je posolom nasledne, nemaji tu chut. To same ryze.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Je to sice viralni, ale realne fakt dobry. Namocit rejzovy papir do rozslehanych vajec, dat tri vedle sebe aby se lehce prekryvaly, necim naplnit a zarolovat - upect na 200 C at uz v troube a nebo v horkovzdušné friteze - tak na 10-15 minut.

    Spenat, feta, cesnek a cibulka funguje, zejmena s jogurtovym dresingem, ale unese to vicemene cokoliv

    https://themodernnonna.com/rice-paper-spanakopita/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MEANKITTY11: Já to znám v opačným směru. Vývar vařit nesolený, aby voda přijala minerály ze zeleniny a kostí. Přidává se aj trocha octa, aby minerály líp opustily kosti. Zda je to pravda, neposoudím.
    Takže u brambor by to mohlo být opačně.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    mám zafixováno, že věci se vaří v osolený vodě, aby se z nich nelouhovaly minerální látky. ví někdo, jestli to tak funguje?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Tak to je prece jen neco jineho, ja pisu o zelenine - brambory, kvetak, brokolice napriklad.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ONDRAT: Těstoviny taky můžeš osolit až ex post. Nebo rejzi. Nefunguje to :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Podivam se, diky, ja jen ze se snazim to se soli neprehanet a spoustu zeleniny uz v osoleny vode nevarim, protoze v tom ani nepoznam moc rozdil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Science: When to Add Salt During Cooking—and Why (It Makes a Huge Difference)
    https://www.youtube.com/watch?v=E0v32jYkSi0
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: no a nebo necháš osmozu osolit je systémoě :-D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Ty brambory prece osolim potom.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: ne - normálně ti to ty brambory osolí. Stejně jako je ochutí přípané koření přidané do vody. (úplně jná kapitola je pak vařit brambory vývaru - třeba poulet au pot )
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Neni tam ta sul pro vareni prece jen zbytecna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    předvařit brabory se solí a sodou před tím, než je člověk chce upéct a nebo ogrilovat vážně funguje skvěle na výslednou křipavost!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Proto jsem úplně prvně psala, že se s ním musíš sžít, naučit pracovat a pak je to kámoš ;)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Vychází. Brambory i zelenina jsou fakt akorát, maso taky. Jinak bych si během několika let nepořídila už třetí hrnec, když mě dva předešlé opustily.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam