• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURE:
    Chili powder blend is the primary flavor in American chili con carne.

    (Tenhle kulturní rozdíl jsem si s Američankou musel prostě vyříkat no.)
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: přijde mi že píšou: chilli powder = paprika (dle druhu)
    a když je v tom něco navíc, tak "sometimes with the addition of other spices (in which case it is also sometimes known as chili powder blend or chili seasoning mix)"
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURE: To jsem si taky myslel, že když je v receptu chili powder, tak se tím myslí prostě mleté chili. A ono ne. :)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Chili_powder
    Chili powder blends are composed chiefly of chili peppers and blended with other spices including cumin, onion, garlic powder, and sometimes salt.[3][4] The chilis are most commonly red chili peppers; "hot" varieties usually also include cayenne pepper. As a result of the varying recipes used, the spiciness of any given chili powder is variable.[citation needed]
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: to je prostě paprika ne? :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (Ono je i nepálivé chili koření / chili powder.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Chápu, česká čína chec-mex. Fusion cuisine je moderní, tak co. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPIKE411: vzhledem k tomu, že tam kvůli dětem nedávám chili, tak je to stejně taková variace na fazolový kotlík a to už je jedno, z jaké je to kuchyně :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Takřka s jistotou tam patří římský kmín. :)
    (Rozhodně je víc doma v Tex-Mex a (trošku méně) v mexické kuchyni než kmín/caraway.)
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    DOCKINEZ: Čechřice. U nás teď zrovna dozrává (800m.n.m.). Dělám z ni “kontusovku”. Roztrihnu čerstvou tobolku napůl a dávám do roztoku vodky a pampeliskoveho sirupu pade na pade. Super digestiv.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LYNCH: *r? :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Římskej používám jedině jako první věc co jde na pánev hned po oleji a trochu ho otestuju, jinak se plně nevyužije jeho potenciál
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MARIPOSA: S kůží, dá se pak zfinalizovat pod grilem v troubě nebo v horkovzdušné fritéze.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Ještě k pomalému hrnci. Krůtí/kuřecí stehna tam dáváte s kůží nebo bez?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Omlouvám se všem, kterých jsem se dotkla svou popleteností.
    SIMSA
    SIMSA --- ---
    DOCKINEZ: Bolehlav
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já miluju všechny tyhle mrkvovitý kytky. Kmín, římský kmín, fenykl, anýz, všechno mám rád. Házejte mi to do kuchyně lopatou, dík. A klidně budu rád za tipy na další miříkovitý kytky se zajímavejma semínkama.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rimak je uplne jinde. Jasne, jde to snist, neni to jako záměna soli s cukrem, ale proste chut pokrmu je uplne vedle.
    Ja treba rimak nesnasel, ale nyni uz jsou jidla, kde si jeho davky oproti originalnimu mnozstvi v receptu klidne zvysim.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Ja uz ani nevim, jestli do naseho receptu ns virgin chili con carne puvodne patril kmin normalni nebo rimsky, ale teda kdyz jsem blbe sahla do korenek a nasypala ten rimskej, tak mi to deti hodily na hlavu (obrazne, nastesti) a manzel na to taky nekoukal moc nadsene :-(
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VSICHNIMAME: Jako oregáno v gulášu, což se mi, zamlada, zadařilo.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    VSICHNIMAME: No představ si, že to kamarád takto uvařil, no bylo to divný, ale sníst se to dalo. Za to kdybych dělal dahl nebo falafel a dal tam kmín, tak to asi jíst nebudu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam