• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    White Bean Caprese Salad Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1021273-white-bean-caprese-salad

    To je geialn napad - uvařene fazole do caprese a přidat vic balsamica Idealni je udelat viniagretta a vrazit tam bazalku, fazole a mozarellu a pepr a sul, aby se to trosku rozlezelo a teprve predpodavanim tam vrazit cerstvy rajcata.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: Lilek chces rozhodne zpracoT predem a něčím napustit. Ja bych ho opalila na plonte a pak se rozhodla jestli balkan style a nebo chine style a podle toho k tomu dodala rajcara a papriky a stredomorske koreni nebo nejakou zeleninu a koreni se secuanskeho kotlilu.

    Rapikaty celer jde asi vrazit do zakladu obou

    Fish-Fragrant Eggplants (Sichuan Braised Eggplant With Garlic, Ginger, and Chiles) Recipe
    https://www.seriouseats.com/fish-fragrant-eggplants-sichuan-braised-eggplant-with-garlic-ginger-and-chilies
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: chystam se do ryzoveho papiru vymest lednici, bude podle tech cisel co pises ok zpracovat lilek a rapikaty celer? Nepotrebujou prizabit predem?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    PAKOBYLKA: Ten miluju v chlebu, kváskovém i tureckém.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    DOCKINEZ: černucha neboli černý kmín. zajímavá chuť, mám moc ráda v salátech nebo jogurtové zálivce do salátů. v Indické kuchyni je tuším taky často používaná
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: já jsem to nechtěl úplně hanět. zkušenost nemám. ale je to ukázka toho, jak posunutý může bejt vnímání toho "from scratch"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: blbý je, že ono ty polívky v konzervě fakt fungujou :-)

    já teda nemám doma konzervy, tak umím udělat cream of X z (prakticky) základních surovin, ale třeba jako základ pro gravy k pečeni z pomalého hrnce to prostě funguje nejlíp ze všeho, co jsem zkoušela.
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: no to věřim. kolikrát se nestačim divit když koukam na recept kterej začíná
    vemte polívku v konzerve a ....
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Takže bacha na to, když vaříte podle amerických / tex-mex receptů.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURE:
    Chili powder blend is the primary flavor in American chili con carne.

    (Tenhle kulturní rozdíl jsem si s Američankou musel prostě vyříkat no.)
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: přijde mi že píšou: chilli powder = paprika (dle druhu)
    a když je v tom něco navíc, tak "sometimes with the addition of other spices (in which case it is also sometimes known as chili powder blend or chili seasoning mix)"
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURE: To jsem si taky myslel, že když je v receptu chili powder, tak se tím myslí prostě mleté chili. A ono ne. :)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Chili_powder
    Chili powder blends are composed chiefly of chili peppers and blended with other spices including cumin, onion, garlic powder, and sometimes salt.[3][4] The chilis are most commonly red chili peppers; "hot" varieties usually also include cayenne pepper. As a result of the varying recipes used, the spiciness of any given chili powder is variable.[citation needed]
    KURE
    KURE --- ---
    SPIKE411: to je prostě paprika ne? :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (Ono je i nepálivé chili koření / chili powder.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Chápu, česká čína chec-mex. Fusion cuisine je moderní, tak co. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPIKE411: vzhledem k tomu, že tam kvůli dětem nedávám chili, tak je to stejně taková variace na fazolový kotlík a to už je jedno, z jaké je to kuchyně :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Takřka s jistotou tam patří římský kmín. :)
    (Rozhodně je víc doma v Tex-Mex a (trošku méně) v mexické kuchyni než kmín/caraway.)
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    DOCKINEZ: Čechřice. U nás teď zrovna dozrává (800m.n.m.). Dělám z ni “kontusovku”. Roztrihnu čerstvou tobolku napůl a dávám do roztoku vodky a pampeliskoveho sirupu pade na pade. Super digestiv.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LYNCH: *r? :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Římskej používám jedině jako první věc co jde na pánev hned po oleji a trochu ho otestuju, jinak se plně nevyužije jeho potenciál
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam