• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    Mám v lednici ještě asi 400g nějakýho hovězího něco na steaky (údajně mladej argentinskej býček)...steaky už byly..tak přemejšlím co se zbytkem?? už je rozmražený druhej den..tak nejlépe asi nějak naložit, ale nevím na co? a nebo nějak usušit na jerky? Díky za nápady
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANDREJKA: Je to koláč, ale slaný:-) Klasický quiche, kam nakrájíš nadrobno púl na půl chřest a rebarboru.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANDREJKA: Kimcchi. (Fakt dobrý)
    Rekla bych ze veprove a nebo kachna pecena s rebarborou budou moc dobre.

A pridat do nejakeho tajinu?

A tady delaji persane duseninu s masem a pujde tam dat tofu

https://food52.com/recipes/20926-khoresh-eh-rivas-persian-rhubarb-stew

A cockove kari zkusim

Rhubarb and Lentil Curry Recipe - Great British Chefs
    https://www.greatbritishchefs.com/recipes/rhubarb-lentil-curry-recipe
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    mate nějaký vyzkoušený recept s rebarborou, ale na slano? žádný koláč, crumble. diky
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    V Lidlu mají fajn formičky na tartaletky. Zkusila jsem je poprvé na slano. Těsto je z celozrnné mouky, drcených ovesných vloček, vajíčka, olivového oleje a strouhané mrkve. Náplň pórek, chedar a slanina.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: Vypecky, karbanátky, pecene kure s brambkrem, plnene brambove knedliky (prodavaji se mrazene).
    Veprove v mrkvi. Znojemska pecene, gulas.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: jé, tos mi připomněla pařbové jídlo mého mládí - uvařit rýži, smíchat s konzervou leča a konzervou vepřovky - tolik dračákových večerů v garsonce kamaráda R, jehož rodiče pojali rozvod ve velkém a po prodeji společného bytu pořídili po jedné garsoniéře všem členům rodiny :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ILTU: ty jo, úplně mi to naskočilo ve vzpominkach taky! Typické letní dovolenkové jídlo v Krkonoších, co máma dělala ve skromně vybavené kuchyni.
    ILTU
    ILTU --- ---
    VOY: Máma ho dělávala o dovolené se zeleninou. Osmažit cibuli, přidat papriky a rajčata, podusit a přidat to vepřové. Koření oblíbené. Příloha brambor.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: sýr urči. Hrášek!:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LYNCH: zdráhám se tomu tak říkat, no.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: bila ryze, hracek, mrkev a kureci maso s eidamem a kyselou okurkou. kecup mozno.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Myslím, že ještě nepadla hrachová kaše s uzeným, bramborové knedlíky plněné uzeným, halušky a bramboráky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: já si vystačím s těma kolínkama, ale tady mají zajímavý nápady!
    Vepřové maso ve vlastní šťávě: Poctivá chuť doma i na cestách - Čongrády
    https://www.congrady.eu/novinky/veprove-maso-ve-vlastni-stave--poctiva-chut-doma-i-na-cestach/
    VOY
    VOY --- ---
    Poradte prosim co s veprovym ve vlastni stave. Neco co neni hod to na toast nebo smichej s kolinkama. At je to trosku vareni. Srbske rizoto je asi jedna z veci co by sla, jeste neco?
    ULO
    ULO --- ---
    ALEXIS: priste budu docitat ;)
    ULO
    ULO --- ---
    TRISSIE: ano! a s kyselou okurkou, ta je nezbytnan
    ULO
    ULO --- ---
    TRISSIE: OT: utcite je to vyborny, jen v nasi skolni jidelne bylo rizoto vzdycky kureci. Postup byl jeden den pecene kure, nasledovalo rizoto, nase skolni jidelna (nevim jestli takove byly vsechny, nase skola byla vzorova moderni skola) postupovala podle systematickeho dietetickeho ekonomickeho planu, ktery bychom dnes nazvali "no waste".

On topic: delala jsem rizoto v troube na dlouho na nizsi teplotu. Jak pises vsechno opect na sporaku zamichat s ryzi a nechat s poklickou pect. Ale kdyz pospicham, coz je vetsinou, tak to dam na 170.

tata s alzheimerem miloval koblihy, pul zivota je nejedl a najednou je milival a vzpominal. Podobne pusobily buchty na pare a ovocne knedliky, pritom tata nebyl na sladke. Radost mu delal taky chleb s nivou nebo s marmeladou.
    V domove senioru, kde byl, varili prave takovym starym zpusobem (jimala me nostalgie) prave aby seniori byli spokojeni. Libilo se mi, ze ke kazdemu jidlu davali treba svestkovy nebo tresnovy kompot, nebo misku okurkoveho, rajcatoveho salatu nebo zelneho salatu a polevku. Nektere pani jen od vseho uzobly, ale bylo to vic nez kdyby zobly od jednoho. Obecne ty babky mely rady takhle vic misticek, driv se to tak delalo.

Z jidel me napadly jeste knedliky s vajickem.
    muj dedecke si ted doprava tlacenku s cibuli, tresci jatra a sardinky. Olomoucke tvruzky, pivni syr a romadur si nostalgicky dava moje mama.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: ne moc krémová konzistence, strouhaný eidam a kyselá okurka
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: ale eidamu!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam