• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zbylo mi tu tak pul kila kurecich jatyrek ... nemate nekdo nejaky ultimatni recept? ja vetsinou skoncim na klasika pepr, sul, trosku cibulky a smazene na sadle, pak ten vypek zaliju troskou vyvaru a zaprasim moukou a udelam takovej sos na zaliti jatyrek...
    je to skvele, o tom zadna! ale zkusil bych neco jineho...
    :O)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: Alča s ní ke svačině jenom ovocný cucáky pro mimina a i za to jsem ráda.
    ILTU
    ILTU --- ---
    VOY: u nás taky funguje jenom pro A suchý rohlík se šunkou, pro B rohlík s nutellou plus jablko, okurka, jahody, borůvky nebo mrkev. Tohle jedeme už čtvrtý rok. Ačko je občas ochotná obměnit šunku za paštiku, Béčko vezme na milost rohlík s máslem a šunkou. Ale jen někdy.
    Na druhou stranu, pro mě je to úleva, už to připravuju naprosto mechanicky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: dvojčata? některý sušenky, některý ovoce/zeleninu (jahody a okurky vždycky, zbytek jak kdy), některý sladký pečivo.
    syn a nejmenší dcera jsou v tomhle lepší, tam sladký pečivo (kupovaný nebo domácí), obložená houska nebo zapečený toasty jsou vcelku jistota, k tomu pro něj proteinovou tyčinku a pro ni jogurtovou kapsičku + ovozel + sušenku.

ano, rozhodně bych jim v jejich věku už svačiny chystat nemusela. akorát že pak si budou kupovat divnověci ve večerce v míře ještě větší, nebo budou hladoví (což zvlášť u kluka bude průser, protože s hypoglykémií je na zabití a pak volají ze školy a je z toho zase můj problém, a mrňavá je epileptička a tam je to s hypoglykémií taky blbý).

ale za sebe musím říct, že nachystat mi někdo takový vymyšlenosti, jako v tý knížce, tak rozhodně protestovat nebudu! :-)
    VOY
    VOY --- ---
    TRISSIE: A co si teda daji? U nas v podstate funguje pouze houska/chleba se sunkou/salamem/syre. Mozna obcas nejaka rozinkova houska nebo nejaka vzacna obmena, ale v zasade se taky da rict, ze cokoliv s cim bych se crcal potom budu hazet do kose.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Fresh Corn and Black Bean Salad With Corn Chips Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1027095-fresh-corn-and-black-bean-salad-with-corn-chips?unlocked_article_code=1.qlA.6rUC.mAtGT25KGhLC&smid=share-url

Tohle je fakt dobry.

Fazole, kukurice avokado a propadne kukuřičné chipsy s viniagrette s rimskym kminem a koriandrem.

Neni tam uplne zasadni prvek rozlezeni se, nemusi to byt cerne fazole.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: svačinky mě moc neberou, jako možná kdybych na to byla narazila na začátku rodičáku, tak bych se do toho pustila se vší vervou, ale pubošky pohrdnou i čerstvýma třešněma, takže pro ně by byla tortilla se špenátem, portobellem a rajčátky, případně kuskus s červenou řepou a kozím sýrem (vybírám z webu) vyloženě plýtváním časem i úsilím! :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Jen tedy sila na hledání ted fakt moc neni
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: mam doma svačinovou a možná i tu obedovou bichle, moc nezaujaly.
    Jen netusim, kde je jim konec.. ale pokud bych se casem prekonala, mohla bych posunout o dům dál
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám z knihovny půjčenou Velkou večeřovou bichli:
    Velká večeřová bichle - tištěná i elektronická verze - 190 receptů
    https://vicnezkucharka.cz/vecerovabichle/

a protože jak jsem jí listovala, tak jsem si říkala "tohle bych chtěla vyzkoušet" a "tohle taky!" a navíc jsem dokonce i něco vyzkoušela a byl to instahit, tak jsem si řekla, že si ji teda pořídím.

jenže... v e-shopu jsem narazila taky na
    Velká prázdninová bichle - tištěná i elektronická verze - 190 receptů
    https://vicnezkucharka.cz/prazdninovabichle/
    a ta taky vypadá skvěle!

kterou z nich chci? nebo chci obě? máte někdo srovnání?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ranking Pasta Shapes: Which One Is Actually Best?
    https://www.youtube.com/watch?v=Q44fheOtM-k
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    DOCKINEZ: syrovy slede kupuju v Makru a nakladam si je sam....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FERRYH: to je AI...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZUZKAOU: teedaaa! skvela prehlidka!
    ale teda varit je vsechny pro tuhle fotku, to by asi bylo peklo ... snad jen objeli cele velke mesto a sehnali tenhle multikulti rolkovej mix od ruznych kucharu...

ale teda klobouk dolu! vypada to krasne k zakousnuti!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hmmm....

_
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOCKINEZ: Já na to používala křišťálový sledě z pultu v Bille, ale ty jo, už tak deset let jsem to neměla v puse... taky vím, kam zítra jedu:-D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: To je vlastně dobrý tip, super!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: Slede chces z ukrajinských speciálek…
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: mě chutnaj sledě z globusu. prodavaj nejen zavinace ale i jen filety*.
    achjo, takže vim kam po praci jedu, po bismark brotchen se mi stejska....

*) a sardinky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hola, chtěl jsem si zavzpomínat na Nordsee a udělat si při pátku klasiku: bagetku Bismarck.

No a protože doma byly zavináče, zkusil jsem se zavináčem. Nebylo to ono, originálu se to ani neblížilo. Takže tudy ne, přátelé.

Vaše osvědčené tipy, jak si spravit chuť a udělat to správně? A kam na sledě? Lidl třeba?

(Googlit umím, házet odkazy na recepty netřeba. Jde mi to váš osvědčený recept/tip/whatever. Chtěl bych spíš nepřeplácanou minimalistickou klasiku, takže je jasný, že u ní bude hrát správná ryba dvojnásob důležitou roli.)

Děkuji.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam