• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Dotaz asi mimo, ale prosím vás, nemáte někdo recept na ultimátní americké okurky? Net jsem prolezla, ale ráda bych něco vyzkoušeného.
    Vysvětlení: v práci se nám sešlo >5 kg velkých nakladaček na radioaktivitu, vše OK a na mě padla likvidace vzorku :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: jo a ještě si vzpomínám, že napoprvé jsem se děsně zděsila, protože když vmícháš kvásek do vroucí vody, tak to děsně zcuckovatí. Ale netřeba se bát, než změknou houby, tak se to rozvaří dohladka.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: pecka, diky moc :)
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    BONEMINA: Kroupy. :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: akorat teda koukam, ze v receptu jaksi chybi pomery vody a kvasku a ja si to samozrejme nezapsala, jak jsem to delala, asi nejakym expertnim odhadem :-(
    Ale dobre to bylo moc, skoda ze deti se nad tim osklibaly, tak uz jsem ho dlouho nevarila.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo overeny recept na krkonossky kyselo?

Diky.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Mně teda vždycky přišlo škoda to mleté maso jakkoliv nastavovat rýží nebo něčím podobným, takže do paprik to nedělám. Ale co tu ještě nepadlo je rýže jako příloha k paprikám a rajské omáčce. To je imho to ideální využití rýže v kontextu tohoto pokrmu. Prakticky s žádnou jinou přílohou to doma nejíme, a to nejen z toho důvodu, že rýže je na přípravu nejrychlejší.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: Ted jsem delala variantu, kdy jsem potrebovala procpat vic vlakniny a nekolik lzic pomlete chia se zcela ztratilo. Jako ze to nebylo poznat ani na chuti, ani na struktuře.

A mlete s pohanku je proste super
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Když už jedou plněne papriky, dáváte do nich někdo místo rýže pohanku? Loni jsem to tak jedla prvně a za mě velké dobré.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Jak ted bude sezona cuket, tak tady jedna cuketová tortilĺa..
    (na plech sýr, na proužky nakrouhanou cuketu, péct asi 15 minut v troubě) nechat vystydnout a pak plnit dle libostim šunka, zelenina, cokoliv) - dělala jsme do zásoby do lednice, takže fotku plněnou nemám.
    PS: nevíte někdo, zda by to šlo zamrazit?

ILTU
    ILTU --- ---
    Hledala jsem recept na plněné papriky, ale všechny jsou dušené.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    taky jsem dnes delala :D a peceny teda, na rajcatech, z nich pak omacku :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Ale začíná to mít logiku, že ty papriky v hospodě jsou takový unylý… bez opečených kousíčku.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FRAKIRA: Já jsem nikdy neslyše, že by se vařily :-)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---

Plněné papriky

Instrukce:
    pokud obojí, tak uveďte nejčastější způsob přípravy (fakt jsem zvědavá - to, že někdo plněné papriky peče, slyším poprvé :-O)

51 hlasy od 51 respondentů
    • 25.5% / 13 hlasů
    • 74.5% / 38 hlasů

ILTU
    ILTU --- ---
    Z_RYBY_KOST: Já je taky vařím...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pekla jsem je na vrstvě zeleniny v CrockPotu, plnila čistým mletým teletem, které se krmilo na sestřiných pastvinách.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: tak já taky budu mít svoje, ale třešňový mám jedno žlutý a jedno červený, kdežto od nich jsem si přivezla osm různejch odrůd :-)
    (mmch pokud se někdo dostanete k roselle, což je relativně nová růžovo-fialová odrůda, tak jsou děsně dobrý!)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: ano, samozřejmě že se dají zkvasit a je to dobrej nápad :-D

Do zavařovačky dej cibuli, česnek, pepř, bobkový list, nové koření a celerové listí. Zasyp rajčátky, dolej vodou a přidej 2 % soli celkové váhy. Obecně do objemu se nevejde o moc víc hmoty, takže do 0,7 l víc jak 700 g nedostaneš, tudíž tam patří 14 g soli. Na povrch dej fresh folii nebo nějaké velké listí, tak aby si minimalizovala kontakt rajčat se vzduchem a nech to tak 14 dní stát v teple (na nějaké misce, bude to plivat lák, který je třeba omývat, ať neplesniví).

Konfitovat (což jde udělat v zavřené zavařovačce a tak to uchovat.)
    Best Cherry Tomato Confit Recipe - Savoring Italy
    https://www.savoringitaly.com/cherry-tomato-confit/

Určitě taky panzanella salát

a turecký salát se sumahem, červenou cibulí, a tunou petržele. Ideálně i s trochou granátové melasy.
    https://tiffinandteaofficial.com/authentic-turkish-tomato-parsley-and-red-onion-salad/

A když do toho salátu přidáš okukru a bulghur, tak máš tabouleh-

Na listové těsto namazat tvaroh, tedy ricottu a na to rajčata

Heirloom Tomato And Ricotta Tart Recipe
    https://www.tastingtable.com/686246/heirloom-tomato-ricotta-tart-recipe/

Jednohubky s mozarellovými třešničkami

(jedinný výhoda veder - dozrají rajčata mi na záhoně, už aby to bylo. Zatím ještě dokupuju)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám (a díky našemu skvělému zahradnictví https://zahradnictvisvrkyne.cz/ celé léto mít budu) k dispozici velké množství třešňových rajčat různých druhů, tvarů a barev.
    a hodily by se mi nějaké nové nápady, jak je zužitkovat tak, aby vynikla právě ta jejich rozmanitost.

any suggestions? čím víc, tím líp (njn, včera jsem jela kolem, zrovna když přivezli bedýnky čerstvě sklizených, tak jich teď mám tři kila, a je mi jasné, že příště se neovládnu zas :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam