• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    BONEMINA: Kroupy. :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: Ted jsem delala variantu, kdy jsem potrebovala procpat vic vlakniny a nekolik lzic pomlete chia se zcela ztratilo. Jako ze to nebylo poznat ani na chuti, ani na struktuře.

A mlete s pohanku je proste super
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Když už jedou plněne papriky, dáváte do nich někdo místo rýže pohanku? Loni jsem to tak jedla prvně a za mě velké dobré.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Jak ted bude sezona cuket, tak tady jedna cuketová tortilĺa..
    (na plech sýr, na proužky nakrouhanou cuketu, péct asi 15 minut v troubě) nechat vystydnout a pak plnit dle libostim šunka, zelenina, cokoliv) - dělala jsme do zásoby do lednice, takže fotku plněnou nemám.
    PS: nevíte někdo, zda by to šlo zamrazit?

ILTU
    ILTU --- ---
    Hledala jsem recept na plněné papriky, ale všechny jsou dušené.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    taky jsem dnes delala :D a peceny teda, na rajcatech, z nich pak omacku :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Ale začíná to mít logiku, že ty papriky v hospodě jsou takový unylý… bez opečených kousíčku.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FRAKIRA: Já jsem nikdy neslyše, že by se vařily :-)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---

Plněné papriky

Instrukce:
    pokud obojí, tak uveďte nejčastější způsob přípravy (fakt jsem zvědavá - to, že někdo plněné papriky peče, slyším poprvé :-O)

51 hlasy od 51 respondentů
    • 25.5% / 13 hlasů
    • 74.5% / 38 hlasů

ILTU
    ILTU --- ---
    Z_RYBY_KOST: Já je taky vařím...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pekla jsem je na vrstvě zeleniny v CrockPotu, plnila čistým mletým teletem, které se krmilo na sestřiných pastvinách.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: tak já taky budu mít svoje, ale třešňový mám jedno žlutý a jedno červený, kdežto od nich jsem si přivezla osm různejch odrůd :-)
    (mmch pokud se někdo dostanete k roselle, což je relativně nová růžovo-fialová odrůda, tak jsou děsně dobrý!)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: ano, samozřejmě že se dají zkvasit a je to dobrej nápad :-D

Do zavařovačky dej cibuli, česnek, pepř, bobkový list, nové koření a celerové listí. Zasyp rajčátky, dolej vodou a přidej 2 % soli celkové váhy. Obecně do objemu se nevejde o moc víc hmoty, takže do 0,7 l víc jak 700 g nedostaneš, tudíž tam patří 14 g soli. Na povrch dej fresh folii nebo nějaké velké listí, tak aby si minimalizovala kontakt rajčat se vzduchem a nech to tak 14 dní stát v teple (na nějaké misce, bude to plivat lák, který je třeba omývat, ať neplesniví).

Konfitovat (což jde udělat v zavřené zavařovačce a tak to uchovat.)
    Best Cherry Tomato Confit Recipe - Savoring Italy
    https://www.savoringitaly.com/cherry-tomato-confit/

Určitě taky panzanella salát

a turecký salát se sumahem, červenou cibulí, a tunou petržele. Ideálně i s trochou granátové melasy.
    https://tiffinandteaofficial.com/authentic-turkish-tomato-parsley-and-red-onion-salad/

A když do toho salátu přidáš okukru a bulghur, tak máš tabouleh-

Na listové těsto namazat tvaroh, tedy ricottu a na to rajčata

Heirloom Tomato And Ricotta Tart Recipe
    https://www.tastingtable.com/686246/heirloom-tomato-ricotta-tart-recipe/

Jednohubky s mozarellovými třešničkami

(jedinný výhoda veder - dozrají rajčata mi na záhoně, už aby to bylo. Zatím ještě dokupuju)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám (a díky našemu skvělému zahradnictví https://zahradnictvisvrkyne.cz/ celé léto mít budu) k dispozici velké množství třešňových rajčat různých druhů, tvarů a barev.
    a hodily by se mi nějaké nové nápady, jak je zužitkovat tak, aby vynikla právě ta jejich rozmanitost.

any suggestions? čím víc, tím líp (njn, včera jsem jela kolem, zrovna když přivezli bedýnky čerstvě sklizených, tak jich teď mám tři kila, a je mi jasné, že příště se neovládnu zas :-)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DOCKINEZ: aha, rýži tam nedávám vůbec.
    S bramborem si ty pečený papriky taky umím moc dobře představit, k tomu bych teda nepotřebovala tu rajskou omáčku.
    Jeden recept a tolik variant ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Z_RYBY_KOST: Já mám plněný papriky nejradši s vařenými novými bramborami, ale třeba manželka to jí bez přílohy - však je to plněné nejen masem, ale i rýží, takže je příloha je přítomna :)

Já teda dávám dovnitř rýže jen homeopatický množství, takže dnes bude s bramborem.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DOCKINEZ: mě zas nikdy nenapadlo je vařit v omáčce, u nás vždycky jen pečené.
    A s jakou přílohou se to u vás jí?
    Když dělám rajskou s hovězím masem, tak s knedlíkem, to dělám omáčku trochu víc do sladka. Když dělám s koulema z mletého masa, tak máme jako přílohu těstoviny. A když s paprikama, tak nechávám omáčku spíš kyselejší a s knedlíkem.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Z_RYBY_KOST: U nás doma se vždy vařily, v manželčině rodině na Ukrajině taky, tak holt mě nenapadlo to dělat jinak. Ale je to zajímavý nápad.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DOCKINEZ: ty ty plněné papriky nepečeš, ale vaříš?! To jsou mi věci...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je skvělé. Narvěte tam co nejvíc kaparů.

uvařená čočka, zbylé kuře, kapary, něco zeleného. K tomu jednoduchý jogurtový dressing. Je lepší to nechat odležet a zelené přidat těsně před podáváním.

Chicken and lentil salad | Jamie Oliver salad recipe
    https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken/chicken-lentil-salad-with-caper-dressing/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Sezóna laciných rajčat, paprik a vepřového si žádá činy.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Chia kaviar je dobra vec.

Chia seminka, sojova omacka, lneny olej, trocha cukru,
    , na co nejjemněji nadrcena morska rasa (pouzila jsem wakame, recepty rikaji nori, nejjednodušší budou dulse vločky), kdo ma dashi vyvar, da dashi vyvar, kdo ne vezme vodu.

Nechat par hodin nabobtnat (idealno je mit nahrubo nadrcene chia, aby se clovek dostal k omega 3 a rybi chutí uvnitr) a pak nandat na nejaky nosic s kysaným mlecnum produktem

Blina/topinka/jendohubka s maslem/zakysanou smetanou/tvarohem.

Na to trochu kopr/pazitku/cibulku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam