• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOY: Náš šelmostroj (lookni se tuším jmenuje) umí těch prvních 200 ml fakt horkejch, potom už to asi ohřívá průběžně, a to dá tak těch 60-70.
    VOY
    VOY --- ---
    ADELHAIDA: Zrovna dneska jsem si vzal do prace Thermapen a zmeril jak vodu z kavovaru tak z takovy ty Brity namontovany pod pracovni deskou co umi horkou vodu. Oboji mezi 60-70, lehce k 70. Tak jako na nejakej prvni gentle nalev japonskyho caje s drobnymi listky asi fajn, ale jinak je treba prihrat. Delam to tak, ze to vezmu z tohohle vodovarice a soupnu to do rychlovarny s termostatem, abych setril cas a mohl dodat korporaci vetsi hodnotu.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FAT: V zaměstnání jsem míval větší, ať už s velkou balenou, nebo s filtrem na vodovodu.
    Nápoj je stejný jako když zaléváš rychlovarkou ze stejné vody.
    1-2 šálky jsou rychlejší, pak je to zhruba stejně rychlé až do objemu konvice.
    Může být dobré na pracoviště. Ale čekání na konvici je také antistresor. Možná pro děti, které mají méně příležitostí se opařit.
    ADELHAIDA: Ty co jsme měli stíhaly. Jak čaj, tak kafe, nebo třeba kapučíno potřebují vodu do 95°.
    BTW možná máte jen přicpaný filtr. Ten jeden hrnek je fakt málo.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FAT: Máme to v práci (i s bublinkama, filtrem a chlazením) a je to boží. Ale vařící vodu to neudělá, odhaduju tak 85°C, a to ještě jen malý hrnek, pak to škytne a je slyšet, že se to nahřívá. Používám to na zalívání zelenýho čaje, na černej natočím tu horkou filtrovanou do rychlovarky a ještě to nějakou dobu trvá, než se uvaří. Ale my máme spíš pomalovarný konvice.
    FAT
    FAT --- ---
    DOOMBRINGER: Dost těch zařízení má zabudovanou i filtraci, četl jsem o úrovni Brity. Začíná to ve střední cenové nabídce.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DOOMBRINGER: Ono záleží jakou vodu máš v řadu. Znám to i ve velkém včetně bublinek a chlazení.
    Proti konvici rychlejší.
    Jak to máš připojené, je čištění náročnější.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FAT: Je hrozně nahovno, že nelze napojit na řad. 😎
    FAT
    FAT --- ---
    ILTU: Ano.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FAT: To je myšleno místo rychlovarné konvice?
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, máte někdo zkušenost s něčím takovým?
    https://www.datart.cz/ohrivac-vody-philips-add5906s.html#popis
    Díky
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    salvej je super do brambor - kdyz je treba pecu v remosce s kuretem
    FAT
    FAT --- ---
    WITTGENSTEIN: Nevím, šalvej doma nemám, protože jsem si jí nějak neoblíbil a nepoužívám ji.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FAT: Protože šalvěj napadne člověka spíš s vepřovým, ne?
    FAT
    FAT --- ---
    FERRYH: Česnek rozhodně. Šalvej a máslo nevím, vždycky jsem to dělal s olejem a bez šalvěje. Ta.mi ani nenapadla, to se přiznám.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FAT: to zni dobre! myslis, ze by tomu sedlo i pridani cerstve nasekane salveje a nebo cesneku (jako variace na to tema)? - taky jsem zvazoval - co kdyby tam bylo maslo?
    nak’ mi to k tomu sedne vic :O) ale nejsem si jistej...
    FAT
    FAT --- ---
    TRISSIE: Kuřecí stehna, olej, cibule, potom papriky na krájené na proužky, rajčata na čtvrtky, sůl, pepř, může být i tymián + crockpot.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám tu kilo kuřecích stehenních řízků, ráda bych to hodila do krokouše (pomalý hrnec) a výsledek schovala do mrazáku na horší časy.

můj go-to recept (sojovka zázvor česnek kečup) jsem vařila minulý víkend, takže by to chtělo nějakou inovaci, pokud má někdo něco odzkoušeného?

kuřecí stehna, crockpot a mrazák jsou podmínky nutné - pokud má někdo recept na jehněčí frikasé na pánvi, co se musí servírovat okamžitě po dokončení, good for him, ale já ho nevyužiju :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Nakoupit jsem měl už včera. Ale co.
    Těstoviny. Ve smaltované litině rajský protlak, jejda chtěl jsem napřed osmažit cibulku. dám tedy rozmačkaný stroužek česneku, kostku hovězího bujonu, sůl, cukr a povařím.
    Kousek másla by to ještě zvedl, jen si vzpomenout, ale ani tak to nechutnalo vůbec špatně.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jsem si po dlouhe dobe koupila apetit a to je snad vic reklam nez obsahu…
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOPRETKA: já ještě s exem mám to - ale to jsme nedávno měli, to ne a hlavně "od táty je to lepší".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam