TYKVE: Já jsem to tak dělala skoro 5 let :D a nakonec mám vystudovanou konzervatoř - vzpamatovala jsem se ale až při změně učitele, ale to jsem hrála 4-5x týdně při studiu na gymplu, minimálně 1,5-2h, víc nešlo, ale mělo by se. Na konzervě samozřemě 3,5-4,5h včetně prázdnin.
No, o mých žácích si nedělám iluze, ale myslím, že polovina cvičí tak 3x týdně, a z druhé poloviny 1x den před a někdo ani to ne :D Ale z té první poloviny někteří cvičí i víc... Co říct, jde to poznat :D Přesně si pamatuju, co jsem komu říkala na minulé hodině, kde byl problém... takže poznám, když se někdo snažil byť jen trochu to napravit. Těm inteligentním dlouho vydrží se na to podívat jen občas, ale v těch vyšších ročnících stejně dojde na lámání chleba! ;-)
Ale nejméně ráda mám ty žáky, kteří 14 dní před zkouškami cvičí jak diví, najednou to jde báječně, odehrají zkoušky za 1 a já vím, že za celý rok na to pomalu nesáhli. Ale už jsem nemilosrdná - ze zkoušek mají sice 1, ale na výzo budou mít 2, protože je evidentní, že nejsou neschopní, jenom líní.