• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Kdyby nekdo chtel zkusit Pianote, tak muzu poslat 30denni trial.

    Learn the piano anytime with real teachers. | Pianote
    https://www.pianote.com/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nabízím soukromé konzultace při učení hře na klavír. Více pošta.
    ZKAZIUSCATRIX
    ZKAZIUSCATRIX --- ---
    HE11_KNIGHT: Na tu 5600 jsem vloni hrál svatební obřad. Za ty prachy to není úplně marný nástroj, ale zase nelze čekat špičkové zvuky a pokročilé funkce. Je to vlastně už takový low end syntezátor s "klavírní" mechanikou. Pokud to má být vyloženě jen na cvičení, je to skoro zbytečné a volil bych asi ten druhý. Anebo si lehce připlatit a zkusit Roland FP-10 nebo nějakou levnou Yamahu. Stejně to nakonec bude hlavně o mechanické výdrži klaviatury. A upřímně řečeno - osobně bych se při takovýchto požadavcích rozhodoval podle tří faktorů:
    1) pocitová spokojenost s mechanikou (hodně subjektivní)
    2) zvuk z reproduktorků (taktéž hodně subjektivní, leč je nutno vidět, že za málo peněz to žádná sláva nebude a doporučuji buď kvalitní sluchátka nebo externí ozvučení. Teda pokud ty nástroje mají Line Out. A pokud ano, je nutno se zamyslet nad tím, proč ho výrobce dělá dvoukanálový. Ale pak to leze do peněz - hodně - a to už mnohem levněji vyjdou kvalitní sluchátka).
    3) žena při případné manipulaci ocení každé kilo, které nástroj postrádá. To sice zase snižuje odolnost nástroje, ale pokud to bude jen na domácí využití, tak to zase tolik vadit nebude.

    Dalším faktorem je komunikace obchodu a vyřizování reklamací nebo jiných problémů (třeba ohledně plateb) a tady má Thomann opravdu dobrou pověst.
    Tak šťastnou ruku!
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KULHY: díky, byl jsem rozhodnutý pro ten první. Vzal jsem tedy tu Yamahu p-45B, to vyvážení o kterém mluvíš, je to co hledala sestra.. jenže jsem netušil že fakt elektro piana taky umí, takže jsem to nehledal ani mě nenapadlo že něco takového někdo řeší. Uvažoval jsem o tom Thomannovi dp 28 - ten to vyvážení taky měl a byl i lehce levnější. Ale měl dost funkcí navíc oprotí Yamaze, to by byl asi i kámen úrazu, sestra je dost technický antitalent.. ve finále by se toho bála.
    KULHY
    KULHY --- ---
    HE11_KNIGHT: Pokud chcete co nejvernejsi k pianinu, tak to prvni vyradte, protoze nema vyvazeni klaviatury — nizsi tony jdou vic ztuha nez vyssi. K Thomanum nic neporadim, ale obecne bych zaradil do hledacku Roland FP 10 nebo Yamaha P-45B. To jsou myslim proverene znacky a cenovku maji zhruba stejnou.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit, sestra potřebuje koupit klávesy na cvičení na intráku. Doma má pianino a potřebuje klávesy s nejpřirozenějším pocitem hraní (jako na tom pianinu). Cena je samozřejmě jak už to bývá celkem zásadní faktor. Dívali jsme se na klávesy níže, ale my tomu doma moc nerozumíme a klávesy budou putovat na UA, takže si je sestra nemůže ozkoušet. Máte někdo zkušenosti s klávesami Thomann?

    Thomann SP-5600 Stage Bundle – Thomann Česko
    https://www.thomann.de/cz/thomann_sp_5600_stage_bundle.htm
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Kort sa preklepol!
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Je to akord, ne akort.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tak to je tak zname a rutinou overene pravidlo, zadne berlicky tohoto typu. Stejne jak u kytary se ucit akordy podle hmatu a ne podle kvintakordu a rozkladu tonu. Znam tolik “dobrych” kytaristu co zahrajou jenom akort jak je napsany na tabulatoru a kdyz chci aby transponovali o pul ton, prestanou hrat, ze nevi …
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    GIOMIKY: Na nálepky sa vyser. Naučiš sa pozerať na nálepku miesto na polohu klávesy relatívne k "čiernym" klávesám. Garantujem ti, že ako začiatočník, do mesiaca zvládneš nájsť notu na klaviatúre. Bez nálepiek. A do dvoch mesiacov - naslepo.Ak teda budeš cvičiť :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    se samolepkama se zacatecnik nic nenauci
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: "Ale prosím, beze všeho," řeklo sluchátko:
    Transparentní piano klávesnice samolepka 88 kláves Elektronická klávesnice samolepka | Fruugo CZ
    https://www.fruugo.cz/transparentni-piano-klavesnice-samolepka-88-klaves-elektronicka-klavesnice-samolepka/p-67633860-135732000
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GIOMIKY: Lepsi by byly nalepky, kde misto pismen bude zakresleno umisteni tonu na notove osnove :-).
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tohle je naprosto zasadni
    A B C Piano Note Stickers - samolepky na klaviaturu (noty) - Hudební nástroje Houdek
    https://www.houdek.cz/a-b-c-piano-note-stickers-samolepky-na-klaviaturu--noty-/
    KULHY
    KULHY --- ---
    BRUTOL: Barva je lepsi ta, podle kteryho youtube kanalu k tomuhle zazraku prijdes. :-D

    HRR: Yamaha PSS-E30
    https://youtu.be/iuisg2Xh4lg
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    KULHY: je ahoj už máte 3 vy jedete :) my včera hráli poprvé a taky jen brajgl ale já jsem na to zvyklej že svých pokusu :) možná ta bílá verze je lepší pro menší děti
    KULHY
    KULHY --- ---
    BRUTOL: Mame bilou verzi a nase 3 deti se celkem vyblbnou, akorat mi trochu vadi jak 90 % casu jedou brajgl s tema zvukovejma efektama, obcas je i ten kviz otravnej. Ale jestli jim to vytvari nejaky vztah k tomu, tak je to asi fuk. Hezka masinka, sam si obcas tuknu. Jedeme na dobijeci baterky ikea a prekvapilo me, jak dlouho tam vydrzej.
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    tohle jsem koupil dcerunce a začínáme :)

    Yamaha's Astonishing $50.00 Keyboard (PSS-F30)
    https://youtu.be/prTOOZzArwg


    až na tu dynamiku je to super ale jsou jí teprve 2 tak budem jen zkoušet jak jí to bude bavit a když to půjde časem koupíme něco většího :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, prosím byl by tu někdo, kdo by se chtěl ujmout chlapce, 13 let, který má zájem naučit se hrát na klavír? Optimálně formou individuální výuky. Kdyžtak prosím pošta. Děkuji moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam