• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRITONDISTRIBUTOŘI, PRODEJCI A PRODEJNY HW - Vaše zkušenosti s nákupem, reklamací, cenou, akcí a pod.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    musim rict, ze mam cerstvou zkusenost s CzC, vzdycky byvali na reklamace rychli a to jsem dost ocenoval, ale to ze blbou flashku maj v reklamaci 30 dni, 31. tam jdu pro penize, protoze mi zadnej mail o tom, ze je reklamace vyrizena neposlali, a oni, ze tam "uz" 3 dny je zpatky, to me docela nasralo. Tak rikam technikovi, ze to teda taky mohli zjistit na miste, ze je rozbita, a vymenit hned, coz temer vzdy delali (timhle pristupem u me ziskali spoustu pozitivnich bodu v minulosti, vim ze to nemusi delat) a on, ze si lidi za posledni rok rozhodne stezujou vic, pote co cast firmy odprodali. inu asi jiny pristup managementu k zakaznikum... Vzhledem k tomu, ze mam ted Alzu bliz, u CzC me nakupy zrejme skoncili...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    TOMMY69: snazime se to delat podobne ale marzi pro lidi z ulice drzim na tech cca 10 coz je na tech ntb okolo 1000 - 1500 opravdu se me posledni dobu nepodarilo prodat nic za vic jak 30
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    Marze na notebooky se opravdu pohybujou max na 5%.. Proto jsme se uz temer uplne vykaslali na prodej hardware jako takovyho a delame to uz jenom pro staly klienty, kteri jsou ochotni si priplatit vic, ale dostanou note/desktop jiz komplet nainstalovany se vsim, co si reknou.. Popripade veskery reklamace a podobny osery uz pak resej pres nas, aby ti lide vubec nemuseli prijit do styku s neprijemnyma reklamacnima technikama a nemuseli tim ztracet svuj cas.. To vsechno je zahrnuto uz pri koupi v cene..

Ja nedelat v oboru, tak bych takovejhle pristup asi taky ocenil..
    Zakaznici: "Nefunguje mi to, tady to mate a dejte mi brzo vedet, jestli je to SW vec, kterou date dohromady vy, nebo HW a vyridte mi reklamaci.."
    CUBE3D
    CUBE3D --- ---
    dve kacky? to ja kamo sem tam posilam lidem s dobropisem pade za jejich postovne ale pak sem tam dostanu od sefu nejmenovane firmy vino vyssi hodnoty, muhaha
    QUASSAR
    QUASSAR --- ---
    SHITTIE: no my bezne davame 6-10% a vetsinou se dostaneme na ceny alzy, popripade czc. Navic predpokladam, ze tyhle kolosy maj mnohem lepsi nakupky nez my, takze muj odhad je ze maj na ntb 8-12%.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    cca prumerne 5-20%..
    NELDE
    NELDE --- ---
    SHITTIE: Nebo je drží vysoko, aby mohl dávat slevy (-;
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    QUASSAR: dobra pohadka :)
    u nb jsou marze v prumeru nejakych 2 až 5%, nekdy vic (ale pres 10% to jde fakt malokdy) a nekdy i min... jestli nekdo stabilne drzi v ceniku nb s marzi pres 10%, tak jsou to bud "sedivky", nebo ma cenu tak nahore, ze si je stejne nikdo nekoupi...
    QUASSAR
    QUASSAR --- ---
    10% minimalne imho
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DESTROYER: no to ne ;) ale vic jak 10% to taky není.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    1% to vazne neni :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    QUASSAR: Alza i CZC i mironet takhle zijou dobre ;)
    Mam znameho u HP Partnera a kdyz mi da slevu, tak to stoji skoro jako alza ;)
    QUASSAR
    QUASSAR --- ---
    Vy vazne nekdo v Praze prodavate notebooky s 1% marzi? A to jeste fungujete?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MAJA: Ad lustrovani ono jde spis o mne nez o lidi, jinak to co rika clovek klientum se stejne nakonec vzdy odviji od toho co je nejvic zajima...
    Ad zaruky to se tyka hlavne booku on je dost rozdil v tom co je s reklamaci trapeni... treba pro nekoho je domluva s PPLkem stelesnenim zla a radsi si vybere neco s cim se da zajit do kameneho servisu... pripadne dost lidi nevi ze k nekterym bookum je cca za 3.5k mozne mit NBD on-site zaruku a jsou na booku zavisli a ty penize navic s prihlednutim k mesicnimu vypadku jsou sranda...
    U monitoru resim spis takove veci jako chcete koukat na ten monitor i z postele? Jestli ano tak TN s naklonenim 5 stupnu nebude z toho uhlu koukatelne a podob... pripadne velikost/bodu/plochy/rozliseni... "technicke" parametry si vetsina nedokaze predstavit, ale pokud by to k danemu ucelu bylo vylozene v neporadku, tak na to po nejake dobe pravdepodobne prijdou...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    PETER_PAN: Proklilkl jsem to někde v mailu a vod tý doby nepruděj...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. da se nekde na mironet.cz nastavit aby clovek NEDOSTAVAL ten neustaly spam ? ..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SUCZKER: No to je sice fakt, ale ta smlouva je imho stejna... Takze sice je tam asi napsano, ze otevrenim obalu souhlasite, ale pak je to v te smlouve znovu, ne?

Hlavne at je to jak je to:
    1) myslim si, ze MS by v tomhle byl v pohode
    2) mam osobni zkusenost ze cislo z 32bit Windows funguje i pro 64 bit a naopak... takze teoreticky stacilo jen sehnat instalacku. Onehda sem volal na lic. cislo MS a tam mi rekli, ze pokud cislo projde instalatorem a aktivaci, tak mam SW legalne. Takze bych se tim kor v domacim pouziti netrapil.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    THE_MIRACLE: To se týká těch OEM widlí, co přijdou s PC, ty který přijdou na CD už to mají na obalu...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    SHITTIE: Veril bych tomu, ale ta smlouva ma kolikrat hromadu stranek, tak jak mam souhlasit se smlouvou, v ktere nevim, co je? Tistena verze smlouvy se imo s SW nedava a to, co uvadi Miracle jsem uz nekde kolikrat cetl pri instalaci SW ..
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    mam pocit ze licencni podminky jsou na zadni strane toho papirovyho obalu a jako souhlas s nimi je brano uz rozriznuti te cervene prelepky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam