JESSIEATREIDES: i kdyby to platilo týden, staví to ČR do stejné role, v jaké jsou naši občané vůči USA. hotovo. mně je to, upřímně řečeno, dost jedno, ale taky neoperuju ublíženectvím vůči USA (aby bylo jasno - jednostranná vízová povinnost se mi nelíbí a budu jedině rád, až to padne).
pokud v čechách američan pracuje několik let bez povolení, pro naši debatu je to zcela irelevantní. porušuje tím zákon. bezvízový styk platí při pobytech do 90 dnů, a (předpokládám) jde o pobyt za účelem turistiky. stejně tak je zcela irelevantní, zda američtí majitelé čehokoli platí nebo neplatí daně, protože to nesouvisí s vízovou poviností - samo pokud je soud neodsoudí atakdále.
poměry na CP znám vcelku dobře, ale jak to souvisí v vízovou povinností? (řečnická otázka.)
JESSIEATREIDES: tvůj osobní postoj tu ovšem vůbec nehraje roli, že ano. nevyčítal bych gruzíncům nebo juščenkovi, že po nás ta víza nechtějí. náš problém to není.
celkově vzato mám dojem, že se mě snažíš přesvědčit o něčem, v čem bych s tebou nejspíš souhlasil (kdybych věděl, o co jde). jen jsem upozornil v probíhající debatě o jednostranné vízové povinnosti, že ČR je vůči některým zemím ve stejné pozici, jako USA vůči ČR. tak to prostě je, hotovo, tečka.
i vízových a imigračních otázkách se můžeme jít bavit jinam.