• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOUNTBATTENSecond handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?
    ADD
    ADD --- ---
    BODY_SUIT: Podle mě je to v kamenných sekáčích naprostá náhoda; orientovala bych se na ty internetové, tam pravděpodobně něco najdeš ještě dnes.
    THERESYS
    THERESYS --- ---
    SECOND HANDY. Kde jsou nejlepší? | Proti šedi
    http://www.protisedi.cz/article/second-handy-kde-jsou-nejlepsi
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BRUSINKA: jako prinejhorsim se to zrecykluje aspon obleeni...a boty jsem davala vzdycky pred popelnici a do jednoho dne byly vcudu..
    naposled jsem takhle nahazela do kontejneru asi 15 velkych pytlu naseho deckeho obleceni, ktery nasi syslili na pude...a taky nektery veci nebyly uz uplne ok.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    taky dávám... oni to tam i píšou, na těch kontejnerech, že z těch horších věcí se v nejhorším udělají hadry a tak...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BRUSINKA: ak to ma len nejaky flak alebo je to osupane, tak som to davala do azyloveho domu alebo bezdakom (v minulosti som to nosila do krizoveho centra pri hlavaku, v poslednej dobe sa osvedcil standardny postup zabalim do igelitky, aby to nenavlhlo a necham na miraku pod lavickou pri fontane, kde sa stretavaju bezdaci, do par hodin je to prec), kontajner na oblecenie vyuzivam, ked mi ho pristavia pred barak, inak je mimo moje obvykle cesty, ale ked som byvala vo Vrsoviciach, tak som to tam tiez davala, vratane viac roztrhanych veci, pretoze mi pani v krizovom centre hovorila, ze obcas dostavaju oblecenie pre bezdakov, ktore je site z materialu z roztrhanych veci, ktore pridu do kontajnerov
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    BRUSINKA: Já bych to do těch kontejnerů dala, protože oni z toho třeba zužitkují ta vlákna nebo materiál.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Trochu OT dotaz, ale souvisí to s použitým oblečením a určitě to většina z vás nějak řeší, tak si dovolím se zeptat tu; Co děláte s lehce poškozeným oblečením, které už pro jeho vady na kráse neunosíte, ale zároveň to nemá vliv na funkčnost? Typicky třeba něco s flekem, kabelka s ošoupanym uchem, okopaný boty nebo tak. Zajímá mne spíš systémový řešení, sama něco využiju na "domácí nošení" a něco na hadry na úklid, ale i tak toho dost zbývá. Nechci to samozřejmě prodávat, ale na vyhození je to podle mě ještě škoda a zároveň bych se styděla dát lehce defektní oblečení do nějakých charit, tam vozím hezký věci, který už jenom prostě nechci, a nechtěla bych tím ty sbírky "kontaminovat". Jak to děláte vy? Máte nějaký tip co s tím?
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    PETATA: to jo, ale mistni trziste mi prijde na vkladani hadru zdlouhavy a je zapleveleny detskym oblecenim. Ale ok, pochopila jsem, ze o sekacovy klub zajem neni.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TANKIE_: je tu jeste trziste na obleceni, boty a doplnky
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    BRUSINKA: jo a jedte se zeptam-zijou? Nemam do nich pristup, tak nevidim.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    TANKIE_: dekuju
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    Neni na nyxu sekac a nechtely byste ho?
    Obcas jsou hadry v darovacim klubu, ale vetsinou to vadi nebo prekazi.
    Co mit nyxovou hrabarnu?
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Me se treba sekace osvedcily na ruzny tricka s dlouhym rukavem, ktery treba v TH sezenu ve slevach okolo 60-80kc. Mam takhle uz pak, ktery jsou z hrube bavlny takze na zimu idealni. A na sukne! mam ze sekacu ruzny sukne vetsinou do cca 50kc. Plus halenky (na ty uz mam sama za sebe embargo - jakoze dalsi fakt nepotrebuju, max nejakou lip padnouci bilou kosili, ale jinak..) takze mam ze sekacu a ruznych swapu halenech asi 20 za cenu dohromady cca 400kc?? :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIGHTFURY: A jinak o sobě třeba vím, že jsem trhač zipů, podaří se mi to po určité době skoro u každé sukně, takže to sekáčovým za zlé nemám, chyba je v mém používání.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    COURT: Já mám tedy zkušenost dobrou, častěji se mi přetočí/vybledne/rozpadne věc z běžného obchodu než ze sekáče. Nekupuju tam zásadně boty, spodní prádlo ani funkční materiály, ale bavlněná trička, různé sukně, svetry, kabátky bez problému.
    Ale je pravda, že to hodně hlídám (málokdy mi unikne pidiflíček), kupuju jen kvalitní materiály (těch svetrů s kašmírem/vlnou/hedvábím jsem měla nebo ještě mám skutečně celou řadu), u hodně věcí mám i osvědčené značky.
    Třeba teď ty poslední tři věci, které jsem tu psala, jsou dvě kvalitní trička z bavlny a svetřík z hedvábí a kašmíru, neskutečně příjemný v krásné šedé barvě. No nech to tam :))
    A taky mě míň mrzí, když se mi po dvou letech rozpáře svetr za 90 Kč, než když se mi po roce totálně ožmolkoval svetřík za asi 500 Kč, který jsem dostala jako dárek, totéž při třídění šatníku - věci ze sekáče bolí míň.
    A taky to beru tak, že někdo se těch věcí, kterým nic není, zbavil, přestože ještě nedosloužily, takže jim pomáhám plnit dál funkci, dokud to ještě jde :)
    COURT
    COURT --- ---
    já v sekáčích nakupuju hodně a ráda, ale asi to výhledově omezím a začnu zase víc kombinovat s novými kousky... často se mi stane, že size seku přinesu kousek, který se začne po pár nošeních a vypráních trhat, objeví se dírky, povolují švy...:( u péřovky z manga, kterou jsem měla jednu zimu, se mi letos začala párat kapsa... Jako jo, kvalita odpovídá ceně a sekáče jsou imho skvělá věc. Já to ocenila hlavně těsně po škole, když člověk neměl moc peněz, k tomu, si utvořit nějaký základ dospělého šatníku..např. jsem si mohla dovolit koupit kousky, které bych si jinak za plnou cenu nikdy nekoupila..třeba džínovou bundičku, vyzkoušela jsem si třeba tu péřovku(a přestala jsem vůči nim mít pozu, zjistia, že mi vyhovuje na zimu víc než kabát), atd atd. A pro průběžné doplňování např. triček na doma a jiných věcí, věcí pro děti atd. jsou sekáče geniální. Ale až se mi ta moje péřovka rozpadne, už si koupím raději v Mangu ve slevách. Kašmírový svetr jsem ojevila v sekáči jednou (jak to děláte? :) ) a vydržel tak dva, tři roky:( Takže teď už si nový koupím v Graafu či kde je maj...až budou nějaké slevy... a pojedu na méně kousků / dražší... snad mi vydrží dýl. Ale jinak existence sekáčů - k nezaplacení:) Jen je mi pak těch věcí hrozně líto, momentáln se mi páře naprosto skvělý sekáčový svetřík s proužkama, tak budu zašívat a doufat, že mi ještě vydrží...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Dámy, nevyznáte se některá v sekáčích v Bratislavě? Popřípadě ve Vídni. Chceme s kámoškou na nakupovací výlet, Prahu už jsme takhle projely mockrát a chtěly bychom změnu, tak bych ráda dala dohromady nějaký itinerář... :-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MOUNTBATTEN: Jojo, když jsi přišla, zrovna jsem šla platit :)
    Říkala jsem si, že to budou buď LB nebo LadyVLondon šaty :D
    Já mám na sobě dnes baloňák se sukýnkou koupený právě v TH v Karlíně :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    NIGHTFURY: tys byla v TH v Karline?:))) sou to saty z lindybop:D
    u mne ulovek velmi podivne strizenych fetish lackovych kalhot. urcite mi nebudou,ale je to takova divnost,ze sem to musela vzit (i kdyby jen na material,je to neco jako jen nohavice a spojene snurkama :O treba mi je nekdo vysvetli:D )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam