• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: To nemohu. Ale voda, sluneční záření, rozumná teplota a pestré chemické složení jsou dobré předpoklady. Nenapadá mě, proč by to někde jinde mělo být výrazně lepší.
    Navíc ani ty nemůžeš dokázat, že podmínky pro vznik života byly někde jinde. V tomhle jsou si obě varianty rovny, jen to b) je komplikovanější...
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: Právě že to, že tu ty podmínky pro vznik života byly neůžeš nijak dokázat...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    UFOs invade England - Spacing Out! Episode 61 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=45d-vIuH9FY
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: Fajn, takže na tom, že život může vznikat spontánně, jsme se shodli. Pokud může, tak za příznivých podmínek také pravděpodobně vzniká, přičemž takové podmínky tu podle všeho v minulosti byly.
    Varianta a: Život vznikl na Zemi a je tady
    Varianta b: Život vznikl někde jinde, došlo k impaktu, cestování vesmírem, dopadu na Zemi a je tady.
    Varianta b) ti sice může připadat pravděpodobnější, ale rozhodně to není ta, pro kterou hovoří Occamova břitva.
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: Samozřejmě že vzniknout musel sám, ale věřím spíš hypotéze panspermie, přijde mi prostě jednodušší utrhnout a hodit šutr...
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: Jako co? Že život vzniká spontánně? Někdy asi spontánně vzniknout musel, pokud tedy nevěříš v Boha.
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: A to právě nemůžeš dokázat...
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: Moc nechápu co máš pořád s tím "vytvářením" popř. "výrobou" života. Život spontánně vzniká tam, kde k tomu má vhodné podmínky. Pokud si myslíš něco jiného, tak nechápu, proč se ptáš na víru ty mě. Ten spontánní vznik je nutná podmínka. Cestování vesmírem je sice další možnost, ale nikoli nutná a celou věc to jen činí složitější.
    HYENA
    HYENA --- ---
    A co konkretne to komplikuje? Nejsi verici?
    HYENA
    HYENA --- ---
    Neni to moje teorie. Jenom tvrdim, ze je jednoznacne jednodussi ho sirit nez vytvaret. To nemuzes vyvratit.
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: Vznik života ta tvoje teorie neřeší vůbec - nějak vzniknout prostě musel a cestování vesmírem to jen komplikuje. A jestli Mars kdysi vypadal vypadal jako Země, není podstatné - tahle diskuze začala tou podivnou teorií o aproximaci, která klade vznik života někam 10 miliard let zpátky, tedy do doby, kdy neexistovala ani Sluneční soustava.
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: A ještě k těm nehostinným podmínkám... Mars kdysi vypadal jako země teď ;)
    HYENA
    HYENA --- ---
    Je to přirozené, až samozřejmé. To, že se ti to zdá jako komplikace nechápu. Komplikace je život vyrobit...
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: To, že tu život vznikl se nikomu dokázat nepodaří... To není argument, který by to potvrdil nebo vyvrátil. A nemůžeš tvrdit, že se život z naší planety nedostal do vesmíru, protože ty šutry trhají i kusy naší planety a posílají je do vesmíru ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: V té tvé úvaze ale ten život také někde musel vzniknout, čili problém vzniku života jako takového vůbec neřeší. Imho není důvod si myslet, že by nemohl vzniknout právě na Zemi. Ta aproximace tím důvodem jistě není. Vznik života na planetě s příjemnou teplotou, plné vody, zaplavované slunečním zářením, mi připadá jako něco přirozeného - tím spíš, že víme, že tu je :). Život mohl vzniknout i jinde, ale to cestování a brutální podmínky na jeho začátku a konci jsou tam prostě navíc. Occamova břitva :)
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: Podívej, až najdeš příklad, že život někde vzniknul, svěsím ocas a stáhnu se do chlívku. Případů, kdy si planety mezi sebou vyměňují kusy skal je z astronomického hlediska na denním pořádku. Absence důkazu vzniku života mi jasně dává najevo, že je jednodušší život rozsévat než vyrábět. Něco navíc to bude, až se podaří dokázat, že se život sám vyvinul na všech planetách, kde je (nebo byla) k tomu příležitost (svého času na Venuši a Marsu, případně měsíce Jupiteru), do té doby je occamova břitva na mojí straně ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    HYENA: Vždy je to komplikace ve smyslu, že je tam něco navíc - impakt, cestování Sluneční soustavou a následný dopad na Zemi. Kromě toho případný vznik primitivního života na Marsu, který by toto všechno byl schopen přežít, toho z hlediska mimozemské civilizace imho moc neřeší.
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: Jeden příklad za všechny, tenhle šutr se odloupnul z Marsu před 3000 lety (masivním impaktem) a spadnul k nám, ještě se ti zdá, že se tím transaportem něco komplikuje?
    BBC News - Meteorite may explain 'how Mars turned to stone'
    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-24624527
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    Peru obnoví výzkum UFO, nad Andami je prý až příliš živo - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/peru-obnovi-vyzkum-ufo-07h-/zahranicni.aspx?c=A131021_163925_zahranicni_zt
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    citizens hearing on disclosure Congressional Initiative - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JJyM0kxS-vg
    HYENA
    HYENA --- ---
    SVANC: Planeta nevznikne tak, že by se najednou udělal kámen a nabaloval plynule plyn a prach. Takhle idealizovaný nám to možná popisovali na základce, ale máloco z toho, co nás učili ve škole je pravda :) Celou soustavou se velikou rychlostí pohybují různě veliký kusy materiálu a nevyhnutelně se materiál po srážce s dostatečně velikým projektilem uvolní do volnýho prostoru. Máme štěstí, že většinu těch velehor podobnejm šutrům odchytá Jupiter, bez něj by to tu vypadalo jako na střelnici dodnes. Zdroje si najdi sám, nevzpomenu si, kde jsem to viděl/četl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam