Mám dneska hravou, takže pro vás mám i trochu blábolení. Jste rádi? Já to tušil. :)
Spousta lidí tady, vychází z předpokladu, že v tom všem už mají jasno, že už všechno vědí a tudíž cokoli, co nezapadá do jejich úhledně zorganizované krabičky „vědění“, je nesmysl.
Když se tady objeví nekvalitní UFO video, tak „to může být cokoli“, takže „nesmysl“. Objeví-li se tady kvalitní video, tak „to musí bejt fake“, takže taky „nesmysl“, protože možnost, že by to mohlo být něco, o čem dotyční nemají páru a mohlo by tudíž být čímkoliv (včetně ETíků) a narušit tak klid bohorovnosti, je už předem vyloučena. Musíme si uvědomit, že kdykoli jsme dopředu přesvědčeni, že už o něčem (o oblasti vědění, o světě, o vesmíru) víme všechno, upíráme si tím možnost se o tom něčem dozvědět něco skutečně nového a zůstáváme tak statickými a zatuhlými, čímž si bráníme ve vývoji a hlubším poznání skutečnosti.
Neobhajuji hltání veškerého internetového odpadu, ale automaticky zavrhnout celý pytel jablek jenom proto, že je v něm spousta jablek shnilých, je nemoudré potažmo hloupé. Kdybych měl odsoudit a zavrhnout automaticky všechny doktory jenom proto, že jsou mezi nimi řezníci a prodejní parchanti, by bylo nemoudré potažmo hloupé. A stejně tak kdybych měl automaticky odsoudit a zavrhnout všechno nové a nezvyklé jenom proto, že to neodpovídá mému tradičnímu a společností diktovanému pohledu na svět by bylo zatuhlé a do dneška bychom jezdili na návštěvu za tetičkou do Ostravy na koních tři dny.
A stejné je to i s oblastí UFO. Je to nezvyklé, až šokující téma (ať už jsou to ve finále skutečně ETíci nebo „jen“ utajované technologie) a je na něj nabaleno spoustu nesmyslů, ale v té hromadě nesmyslů se skrývají perly, které se vyplatí hledat, protože jestli je jenom 1% z té hromady ryzí, tak to znamená zásadní změnu ve vnímání světa a právě toho se spousta lidí, ať už vědomě či nevědomě, bojí jako čert kříže – přiznat, že jsem se mýlil, že vlastně nevím a celou dobu žiju v iluzi.
Ale domácí úkoly si musí udělat každý sám a je to cesta jenom pro ty odvážnější, co jsou připraveni na to opustit známé vody pohodlně zatuhlé, smrduté krabičky konformity všedního dne a vyrazit do prostoru neprobádaného, kde by se mohlo stát, že se všechno změní.