• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    S_O_V_A
    S_O_V_A --- ---
    CONTINUITY: Stejně jako se dnes vypráví sci-fi příběhy o nadpřirozených silách, nesmrtelných hrdinech atp. Zkus se vžít do člověka, který se narodí za tisíc let a přečte si v muzeu comics o Supermanovi. Pokud to bude číst jako fantasy, nevidím problém. Horší je pak, když v tom začne hledat souvislosti a přijde s názorem, že Superman žil. Začne hledat planetu Krypton a potomky Lois Laneové přirovná ke svatému grálu.
    Lidé by neměli svou fantazii potlačovat, ale je třeba jí nezaměnovat za skutečnost.

    (Mluvím stále o Starém zákonu, podobnost Supermana a Ježíše nesrovnávám).

    PALEONTOLOG: Budu se snažit něco vyhledat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    S_O_V_A: měl bys tam nějakou doporučenou literaturu ?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Právník z Washingtonu řešící kauzy jako Watergate nebo ilegální obchod s jaderným materiálem. Evidentně žádnej hlupáček s iq šumícího lesa, co by neuměl do pěti napočítat...
    Daniel Sheehan Presents Conspiracy Theories and the UFO Phenomenon
    http://www.youtube.com/watch?v=wNi3uSgG3k4
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Všichni tady chcípnéééém! :)
    S_O_V_A
    S_O_V_A --- ---
    CONTINUITY: Tak Bible je souhrn písemností mnoha autorů. Když se na to podíváš z jiného pohledu, je to vlastně stále nedokončená kniha. Tištená začala být až v 15.stol. A rozhodně to není historická dokumentace, ale podobenství! Proto ji nesmíš brát vážně viz. zmínky o UFO atd.

    Doporučoval bych spíše východonáboženskou literaturu, kde je výskyt UFO častější.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: s tím starým zákonem se ukazuje, že máš příliš mnoho řečí a příliš málo vstupních údajů. jinak tl;dr a no comment
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PALEONTOLOG: Počkej, z žádnýho černobílýho vnímání jsem tě neobvinila. Mám docela dobrou paměť a myslím že nejen tady, ale nikdy nikde.
    Jsem naprosto pro držet se faktů, potom ale prosím reaguj na to, co bylo řečeno :)

    Za použití tří slov, která zde zřejmě představovala příliš osobní terminologii, už jsem se omluvila :) Ale vlastně je klidně taky můžu rozvést. Podle mě je vesmír vědomej, a to myslím silou, která ho stvořila, tedy vlastně vesmír jako takovej, kterého jsme všichni součástí. Mám takovej pocit, že rozhodně neexistují důkazy PROTI takové možnosti, a naopak všelijaké populárně vědecké články naznačují, že vědomí by opravdu mohlo být základem existence (pokud se mýlím, a máš na základě svého vědeckého přehledu přesnější informace, oprav mě, ráda se něco dozvím:)

    A jinak, děkuji za pěkné a obohacující shrnutí filosofie Starého a Nového Zákona, opravdu o tom nemám takovej přehled, abych to dokázala takhle definovat, a je to velmi užitečnej střípek vědění... Mám pocit, že bych si Starej zákon měla přečíst, právě kvůli zájmu o emzácký teorie a tak :), ale po pravdě, nemám na to moc žaludek, cítím velice podobnou automatickou averzi k tomu náboženství, která patrně vedla vás taky k těm reakcím na slovo Ježíš (jen pro tu osobu, a vůbec lidi, co z toho udělali něco dobrýho, mám výjimku:)

    A teda, z toho, co říkáš, jasně vyplývá, že to nejspíš opravdu psali velice různí lidé :), jsou to dost protichůdné filosofie, a proto mě nepřekvapuje, že teoretický původce Nového udělal něco, co nejde dohromady s image teoretického původce Starého ;-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: kdybys mela bibli nastudovanou, tak Starej zakon je ve smyslu Oko za oko, Novy ho vyvraci pristupem Miluj blizniho sveho. cili se imho jedna o tom, kdo to psal, ne kdo to Byl.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: nazor a diru do prdele ma kazdej. zajimavejsi jsou fakta, nebo podklady pro tvorbu nazoru. v zaplave sracek se ztrati i zlata rybka..
    me se to nedotklo, ale n jednu stranu zacinas neco, co pak nechces ani (materialistovi) rozvyst, na stranu druhou je cernobily vnimani na nejaky materialisti a jiny presne to, z ceho ty skeptiky vobvinujes.
    nulova informacni hodnota, na reci o kristu je tady klubu az az
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    HYENA: Uf, teď mi došlo, že ti na to vlastně můžu odpovědět úplně normálně, logicky.
    Nemůžu tě samozřejmě přesvědčit o spojení Ježíše s něčím, to nechme stranou, ale můžu vysvětlit, proč si nemyslím, že by to byl ten samej, co ten starozákonní Bůh... (samozřejmě za předpokladu, že oba historicky existovali ;-D)
    Pokud jsou pravdivé dochované příběhy o Ježíšovi, tak ten chlapík hlásal lásku a pochopení mezi lidma, nikomu neubližoval a už vůbec k tomu nikoho nenaváděl.

    Zatímco Bůh se chová jako středověkej vládce, žárlivej a majetnickej agresor.
    Nevím, kdo byl Ježíš a proč udělal, co udělal, ale pokud existoval tamten Bůh, nemyslím si, že by byli příbuzní :)

    Vygooglit příklad trvalo dvě min.....sorry za angličtinu, nemám přehled o CZ zdrojích
    In the Old Testament, God ordered the Israelites to “take vengeance on the Midianites for the Israelites” (Numbers 31:2). Deuteronomy 20:16-17 declares, “However, in the cities of the nations the LORD your God is giving you as an inheritance, do not leave alive anything that breathes. Completely destroy them…as the LORD your God has commanded you.” Also, 1 Samuel 15:18 says, “Go and completely destroy those wicked people, the Amalekites; make war on them until you have wiped them out.” Obviously God is not against all war.
    (btw tento zdroj je křesťanskej a argumentuje že válka je OK, protože ji tamten tenkrát nařídil, GRRRRRRRRR:((((()
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PALEONTOLOG: Ano, nemusela jsem to říkat a omlouvám se. Přišlo mi to jako normální názor a neuvědomila jsem si, že jsem v klubu, kterej pravděpodobně čte mnoho lidí ortodoxně materialistického vyznání, kterých se to dotkne :) Příště si na to dám pozor a budu se striktně držet tématu :)
    (btw připomínám, že to začalo tím, že mi nějaký text zněl naopak příliš křesťansky, a odbočka o Bohu nebyl můj nápad ;-DD)
    hezký den :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: když je to offtopic, tak proč to sem taháš ? nechceš si příště nechat svý pocity vo ježíšovi pro nějaký naladění kamarádi ? myslím, že to bude nejlepší.

    TLUSTEI: když se lidi neumí domluvit, jsou pravidla stejně zbytečný, radši nahoď nějakej link
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    HYENA: Ale mně nezajímá pokoušet se vysvětlovat, proč/jak něco vnímám/cítím, někomu, kdo to zjevně má úplně jinak a není tomu otevřený. Vnímání je osobní věc. Jistě, mohla bych popsat x stránek rozborem těch pojmů, ale tím stejně nedokážu, aby to někdo jiný vnímal mýma očima, akorát vznikne spousta dalších nedorozumění.
    Podle mně je taková diskuse zbytečná, a navíc je teda OPRAVDU offtopic :)....mám pocit, že na nyxu na to je opravdu určen jen jeden hádací klub, ale tam nechodím, nebere mě to.

    Ty máš taky nějaké důvody, proč ti archetyp Ježíše není blízkej, proč tě dráždí pojem "síla která stvořila vesmír", atd. Respektuju je, necítím ale potřebu tady do nich začít šťourat. Navrhuju, abychom si nechali každej svůj svět a nechali to být :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: Naprosto s tebou souhlasím. Extrémy nejsou zdravý ani moudrý. Tys popsal jednu stranu spektra, já zase tu druhou, ani jedna není konstruktivní. Proč ale dávat jedné straně před druhou přednost? Ať si kritizujou, to je v pořádku. Ale nikoliv už děje-li se tak a priori a bez otevřené mysli. Ti kritici z principu, co se sem přijdou jenom vyzvracet a nikdy ničím nepřispějí. V jiných klubech by už dávno měli RO nebo BANána, jenže Jike je asi příliš tolerantní nebo měkkej.
    Zkrátka bych zavedl pravidlo, že pokud sem chce někdo přispívat, kritikou nebo podporou, tak musí určitý procento (třeba třetina) jejich příspěvků být něco jinýho než jen subjektivní štěk á lá "ve škole mě učili tohle" nebo "jsem vědec, tak držte huby" ... videa, reporty, dokumenty, knihy, přednášky s tématem k věci. Pokud sem bude někdo chodit jenom s tím, že se potřebuje vyblinkat, tak dostane RO nebo BAN a šmitec. Všude jinde je to běžná praxe a nevidím důvod proč by to tak nemohlo fungovat i tady. Aspoň by se trochu zvedla úroveň tohodle auditka.

    jinak tvoje definice kritika mi moc nesedí. ;) ten co nic nenapsal (ignoruje) a ví nejlíp (je nafoukanej). kritik je z principu slyšet. kritik co není slyšet nekritizuje. zato skeptik kritizuje i pochybuje, ale je schopnej si nechat v mysli skulinku pro případnou změnu pohledu. kritik ignorant jen arogantně kritizuje a ve své bohorovnosti omyl, změnu, nepřipouští. ale to nic, nerozptylujme pozornost. :)

    JIKE: co ty na zavedení pravidla?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: zase na druhou stranu, když vidím občas argumenty zastánců existence mimozemskejch letounů (nechci jmenovat, ani mě nikdo nenapadá), tak jsem za tydlety inkvizitory docela rád, protože mi šetří námahu a to zas jako docením :) můžu to nechat v klidu běžet. kdo si sluníčkově myslí, že mu technicky vzdělaný lidi zbaštěj kdejakej blábol, tak si vendetu v podobě výsměchu taky trochu zaslouží. někdy je to jen o věku, takovej člověk se může poučit a vzdělání a přehled doplnit, s ťafkou se za mlada v klidu srovná a může mu to pomoct. jindy je to o idealismech a tam to už není moc legrační. stejně jako bys neměl vymáhat právo jeho porušováním, stejně tak bys měl věcně řešit kokrétní záležitosti. když pak ale vidíš, že máš v debatě někoho, kdo nemá ahnung, a není to poprvý, nýbrž po stý, tak už ti taky nezbejvá, než si z toho udělat trochu prdel. do hloubky nemusíš vůbec zacházet, protože to k ničemu není, když má někdo v hlavě guláš, jde to rychle poznat.

    jinak kritik je takovej ten člověk, co nic nenapsal, ale vi nejlíp, jak se to dělá :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: S rozumnými skeptiky, tedy s lidmi, kteří by i jen připustili možnost přítomnosti existence něčeho mimoplanetárního, jsem se tady zatím nesetkal. Dobře, možná ty tady jednou za uherák něco konstruktivního postneš (a díky za to), ale místní inkvizice zatím neprojevila možnost, že by se eventuelně mohlo stát, že by třeba už nevěděla všechno a s oblibou kopou do všeho, co bývá na první pohled lehký terč a případům jako jsi sem postnul ty, se obloukem a v tichosti vyhýbají. :) A sami sem nikdy ničím nepřispějí...

    Podle mě by někteří z nich zasloužili RO a třeba se to tady trochu rozjede. Co JIKE, nechceš tady trochu vyvětrat? ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: ale tak zase rozumnej skeptik si dá na čas, já se k tomu taky občas vracím s tím, e teď se podívám na údaje z radarů, teď záznam z konference, abych si ověřil, že se mi to nezdá :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Hele plácalové, Ježíš sem opravdu nepatří. Co kdybyste radši kvákli něco k tomu Teheránskýmu pozorování, co sem postoval Paleontolog...?! K tomu radši nic že? ;) To s grácií sobě vlastní ignorujete.
    HYENA
    HYENA --- ---
    CONTINUITY: Rozjeď to! Mě taky zajímá, kde se v lidech bere ten pocit, že je ježíš spojenej se silou, která stvořila vesmír...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VRBIK: :) je to pouze muj osobni pocit ci nazor ze vseho, co jsem o nem, jeho cinech a slovech cetla. Samozrejme ti to nemuzu nijak dokazat :) Mozna jsem to zde nemela rikat, neni to k tematu, nerozjizdejme offtopic diskusi :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VRBIK: ale všichni sme s ní přece spojený, a o síle se nedá mluvit (tao je nepojmenovatelné), to poznáš, až založíš papír, přece
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam