• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Nic by vyřešeno nebylo. Každý, kdo má jen minimální zkušenosti s halucinogeny, dobře ví, jak nespolehlivé je věřit tomu, "co vidím". A rozhodně není vyloučeno, že něco podobného se může i u jinak zdravého člověka vyskytnout spontánně, třeba v důsledku kombinace nějakých okolností. Koneckonců na světě běhají lidé, kteří jsou pevně přesvědčeni i o věcech, které vyvrátit skutečně lze.
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: Skoda, ze nemohu poslat pametovy scan meho mozku. Bylo by vyreseno. :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Jak si představuji ověřitelnou informaci jsem tu jen já psal už několikrát, poprvé před čtyřmi lety - od té doby opět masivně přibylo fotoaparátů, ale důkaz stále nikde... [ SVANC @ UFO ]
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Pokud píšeš, že "Trumfy nevyložíš na stůl najednou, proč bys to dělal", je odpověď jednoduchá - třeba proto, že politici obecně hledí na okamžitý zisk a příští volební období již nemusí být u lizu. Každopádně v oblasti politiky vidím spíše absenci nějakých dlouhodobých vizí a plánů.

    A s Wernerem von Braunem jsi si v kontextu emzáků celkem naběhl, vzhledem k tomu, že zrovna u něj by se mělo jednat o mimořádně dobře informovaného člověka. Ta paní píše, že se s ním pracovala od roku 1974 do roku 1977, tedy dávno po Roswellu. A co o emzácích říká Werner von Braun sám? V souvislosti s fiktivními nebezpečími nakonec zmiňuje i emzáky a rovnou říká, že i to je lež: "We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie."
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: představuju si to tak, že namísto věčnýho polítávání taky něco přistane. a krom toho to taky bude komunikovat. sice je to proti dokumentační etice - ovlivňovat subjekt - ale alespoň by ta chiméra mohla přestat.

    TLUSTEI: není tajemství, že se nepřítel označuje, ale pro účely dostatku nepřáítel se taky nepřítel vyrábí. platilo to pro případ komunismu, platí to (jako konspirátor budeš dobře vědět) pro případ terrorismu a co myslíš, pro případ extraterrestrický hrozby - platí to taky ? :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: Neodpověděl jsi na to, jak si představuješ "ověřitelnou informaci" (TLUSTEI:). Jaký charakter a vlastnosti by podle tebe takový, pro tebe neotřesitelný a jasný důkaz o přítomnosti ETs, měl mít? V rámci internetové diskuze samozřejmě.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: PALEONTOLOG: O historii tranzistorů nevím zhola nic, přispěji tedy něčím jiným. .)
    SVANC: Máš pravdu, to by byla výmluva a třeba jednou bude. Ale zatím není třeba, protože zatím stačí k řízení stáda, tedy plošnému příjmání předpisů, opatření a různých omezení, "teroristi" a Al-Kajda (nebo jak se dneska strašák jmenuje). Trumfy nevyložíš na stůl najednou, proč bys to dělal, použiješ je postupně. Povědomí o "zlých vetřelcích z vesmíru" tady je, to pro teď stačí. Přijdou vhod později.

    Viz Carol Rosin, dlouholetá asistentka Wernhera Von Brauna, později korporátní manažerka Aerospace Company, Fairchild Industries. (citát je z prosince 2000)

    "What was most interesting to me was a repetitive sentence that he (W. Von B.) said to me over and over again during the approximately four years that I had the opportunity to work with him. He said the strategy that was being used to educate the public and decision makers was to use scare tactics That was how we identify an enemy. The strategy that Wernher Von Braun taught me was that first the Russians are going to be considered to be the enemy. In fact, in 1974, they were the enemy, the identified enemy. We were told that they had "killer satellites". We were told that they were coming to get us and control us-that they were "Commies."

    Then terrorists would be identified, and that was soon to follow. We heard a lot about terrorism. Then we were going to identify third-world country "crazies." We now call them Nations of Concern. But he said that would be the third enemy against whom we would build space-based weapons.

    The next enemy was asteroids. Now, at this point he kind of chuckled the first time he said it.

    Asteroids- against asteroids we are going to build space-based weapons.

    And the funniest one of all was what he called aliens, extraterrestrials. That would be the final scare. And over and over and over during the four years that I knew him and was giving speeches for him, he would bring up that last card. "And remember Carol, the last card is the alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie."
    The Coming 'ET Threat' Will Be A Lie
    http://www.rense.com/general50/ec.htm
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Lamentovat nad tím, že se tu objevují i jiné názory než ty, které ti konvenují, je dost tristní. V záhlaví je napsáno "diskuze", nikoli "místo k souhlasnému přitakávání".
    Ostatně nikdo ti nebrání mé posty o tranzistorech a emzácích rozmetat řadou pádných argumentů... :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: jednak nikdo nerika, ze tema je nesmyslny, nybrz ze zrovna tady bydk tvrdi nesmysl. je to patrnej rozdil.
    druhak zarazi, ze spetka kritickyho mysleni je velkej problem. ignorace zakladnich faktu a dedukci se tezko muze krejt s touhou po poznani. ten tranzistor je tezko uveritelna story od prvniho nastrelu.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Já prostě nechápu proč sem choděj.

    Je normální (tím nemyslím běžný, ale vyrovnaný, přirozený, vyvážený), aby někdo chodil do klubu o bonsaích a snažil se neustále všechny přesvědčovat o tom, že ohýbat stromečky a stříhat jim větvičky, protože se mi chce, je špatný? Co vede někoho k tomu se stále vracet do klubu o tématu, o kterém si myslí, že je nesmyslné?

    To je snad i téma na anketu. Nebo téma pro specialistu. :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Lidstvo jen za posledních pár stovek roků učinilo veliké množství významných objevů. A jeden z mnoha těchto objevů má být zásluhou cizí civilizace jen proto, že se časově kryje s pádem nějakého létajícího stroje poblíž vojenské letecké základny? Celá ta senzace vznikla imho hlavně proto, že úřady rovnou neposkytly veřejnosti údaje o tom, co tam vlastně spadlo. To ale není nijak překvapivé - bylo pár let po válce a navíc Roswell byla výzkumná letecká základna.
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Objev tranzistoru jako (asi jediný) přelomový připadá tobě, protože ses na to zafixoval kvůli datumu. Podobně přelomový byl ale i objev diody, elektronek, laseru a mnoha dalších věcí, které časově ani nijak jinak s Rosewellem nesouvisely. Sám přitom píšeš, že "vyvoj k integrovanym obvodum je naprosto prirozeny", ale zřejmě nejsi schopen nebo nechceš pochopit, že i vývoj od diody k tranzistoru byl stejně přirozený. Zatahovat do toho přítomnost cizí civilizace je absurdní - ne proto, že by to bylo absolutně vyloučeno (koneckonců možné je téměř cokoli), ale proto, že to k objevu tranzistoru vůbec nebylo nutné - vývoj polovodičů evidentně byl postupný a viditelný i v předchozích letech. Occamova břitva...
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: Vyvoj k integrovanym obvodum je naprosto prirozena, jak rikas, otazkou je, zdali ta rychlost kterou jsme k tomu dosli neni ojedinela. Kdyz o necem vis, jdes k tomu rychlejsim krokem. ;)
    Asi takto. Nejvetsi incident, co se tyka UFO a pul roku na to, nejvetsi a prelomovy objev v oblasti polovodicu. To je ta shoda okolnosti, kterou tu pripominam.
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Muset používat spojení jako "shoda okolností", to je argumentačně hodně slabý, nemyslíš? Já vidím objev tranzistoru "jen" jako jeden z řady významných kroků na poli polovodičů. Jedním z prvních byla polovodičová dioda v roce 1906, tedy součástka, která má jen jeden přechod na rozdíl od tranzistoru se dvěma přechody. Další vývoj směrem k tranzistoru a později čím dál komplikovanějším integrovaným obvodům tedy vidím jako něco naprosto přirozeného.
    V tvém pohledu byl jeden z této řady kroků umožněn díky emzákům, navíc šlo o "shodu okolností". Jo, to fakt dává smysl :D.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SVANC: prosimte nejakej "vedeckej" clanek..., argument propagandou! bhuzel se z takoveho argumentacniho cyklu fakt neda vymanit, protoze odvolat se na fikci jde vzdy a kdyby nahodou chybel skryty hybatel, tak konspirace vzdycky nejakyho umi vytvorit.
    no a protoze se tomu smejeme, tak jsme nutne pod vlivem satanske propagandy v racionalni vede a nikdy neprozreme. fakt univerzalni.
    BYDK
    BYDK --- ---
    Btw. s tim germaniem mas pravdu. Kazdopadne jde o toto, cituji.
    Tranzistorový jev (efekt) byl objeven a tranzistor vynalezen 16. prosince 1947 v Bellových laboratořích

    Btw. to jesli emzaci maji germanium, to nevim. :) Ale spis mi prijde, ze se to na kremiku nepovedlo postavit.

    1st successful test of the transistor, December 16, 1947 | EDN
    http://www.edn.com/...s/edn-moments/4426086/1st-successful-test-of-the-transistor--December-16--1947
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: Ano, uz jsme na to byli pripraveni. O tom jsem take mluvil. Je to schoda okolnosti. Nemuzes vyzkoumat reveznim ing. neco o cem nemas ani paru. Ale nevim o tom vse. Pokud bys mohl necim prispet, sem s tim.
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Fakt nikdo o germaniu nemluvil? A ten první tranzistor byl jakej? :D
    Taky je fajn, že to, co do té nesmyslné konstrukce o tranzistorech a emzácích nezapadá, tě prostě nezajímá. Třeba to, že polovodiče byly známy už koncem 19. století a cca od roku 1920 byly jejich vlastnosti podrobně zkoumány. Tyhle práce byly prvními kroky, na které se navazovalo a které později vedly až k tranzistorům. Podobně vývoj pokračoval dál a tak tomu je i nyní a nepochybně bude i v budoucnosti. Nebo všechny ty objevy v oblasti elektroniky jsou samí emzáci?
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: Ja myslim primo ten patent z roku 47. Ten revolucni. Ne co bylo predtim. Nikdo o germaniu nemluvil ani o tom, co zkoumali predtim.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Rozumím tomu správně, že elektronika v UFO obsahuje germaniový tranzistory? :D

    První studie, vedoucí k pozdějšímu objevu tranzistoru, je už z roku 1925 (The first patent[1] for the field-effect transistor principle was filed in Canada by Austrian-Hungarian physicist Julius Edgar Lilienfeld on October 22, 1925, but Lilienfeld published no research articles about his devices, and his work was ignored by industry. In 1934 German physicist Dr. Oskar Heil patented another field-effect transistor.[2] )

    Fakt si o tom raději něco přečti. Tohle je dobré jen jako ukázka toho, čemu všemu jsou někteří lidé schopni věřit.

    The genesis of the transistor, the single greatest discovery in the last 100 years | ExtremeTech
    http://www.extremetech.com/...-of-the-transistor-the-single-greatest-discovery-in-the-last-100-years
    History of the transistor - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_transistor
    BYDK
    BYDK --- ---
    PALEONTOLOG: Nekdo rika jen tranzistor, ale podivej se, kam nas dostal. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam