• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    SVANC
    SVANC --- ---
    LUKK: Právě naopak - (nejenom) papír mi ukázal, jak ovlivnitelné je to, co se odehrává v hlavě. Mimochodem velmi poučné je, když na papíru objevíš nějaká zásadní moudra, tak si je rovnou zapsat a podívat se na ně druhý den :D.
    Ale jinak jsem rád, že jsi objasnil zdroj své skepse k vědeckému poznání. I rest my case...
    LUKK
    LUKK --- ---
    SVANC: když ti ani ten papír neotevřel oči a nenaučil tě trochu pokory...je to tvůj svět...nevědoucí vědče ...vlastně nevědče :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ve svete leti alternativni pravdy, ale bez dukazu je to stale smes blabolu. nehlede na mnostvi zopakovani jednotlivejch blabolu a nehlede na mnozstvi palecku. Neprinesli jste jedinej moznej mechanismus, nic co by to umoznovalo. Nastesti na vasich pravdach nefachci vase pocitace,mprotoze byste neposlali ani radku textu.
    SVANC
    SVANC --- ---
    LUKK: Pán není vědec. Stejně tak nemusím být kosmonaut, abych věřil, že je Země kulatá. A že věrohodnější jsou teorie, které dokáží dávat ověřitelné předpovědi, a které byly mnohokrát verifikovány experimentálně i pozorováním, než pouhé řeči o něčem, co nikdy nebylo skutečně prokázáno.

    LUKK
    LUKK --- ---
    SVANC: á ...pán je vědec...někdy je horší vědět něco a na tom "stavět" svůj svět...s tímhle málem možná nikdy nezjistíš jak daleko od pravdy jsi...
    SVANC
    SVANC --- ---
    LUKK: Jistěže např. z intenzity prokrvení příslušných center mozku lze vyčíst leccos. Například i to, co daného člověka vzrušuje, odpuzuje a podobně. Takto získané informace mají nepochybně větší validitu než subjektivní tvrzení.
    Např. kdybych tu začal tvrdit, že pouhým zrakem bez dalších pomůcek dokážu přečíst centimetrové písmo na vzdálenost kilometru, je to pouhé tvrzení, navíc očividně nesmyslné. A bylo by logické ode mě požadovat, abych tuto dovednost prokázal v praxi. Asi by pak nepůsobilo příliš věrohodně, kdybych např. začal tvrdil, že přítomnost dalších lidí má na tuto moji schopnost negativní vliv, ale když jsem sám, jde mi to bez problémů. Byl bych označen za žvanila nebo rovnou podvodníka. Není žádný důvod být shovívavější k někomu, kdo tvrdí, že dokáže číst myšlenky, ale není možné to prokazatelně otestovat, ať už jsou důvody jakékoli.
    No nic, já vím, že tady se na vědecké principy a ověřitelná fakta moc nehraje... :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    SVANC: magnetická rezonance a láska? Tou detekuješ pouze železo v hemoglobinu a to ti řekne pouze kde v mozku zrovna proudí krev... takhle "vědecky" ty popisuješ něco tak sofistikovaného jako je láska?pak si dokážeš takhle vědecky vysvětlit všechno že? Jistěže....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIM_FREEMAN: kdyz bude vas nazorovej tabor duslednejsi v paleckovani, tak tu pravdu za chvili ziska. Coz ale telepatii neumozni
    SVANC
    SVANC --- ---
    Mimochodem vědecký přístup je takový, že kdyby za kontrolovaných podmínek byla telepatie prokázána a to i při opakovaných pokusech, nezbylo by vědecké komunitě nic jiného, než její existenci akceptovat a začít přemýšlet, kde jsou mezery v současném popisu našeho světa.
    Nevědecký, zde předváděný způsob, vypadá úplně jinak - stačí ignorovat poznatky získané vědeckými metodami (a nespočetněkrát experimentálně a pozorováními ověřeny) a začít tvrdit, že realita je jiná, že je realit "víc" či něco podobného. Samozřejmě bez validních důkazů :D.
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Lásku můžeš prokázat zcela vědeckými metodami. Třeba pomocí magnetické rezonance sledováním aktivit mozku člověka, kterému jsou předkládány fotografie různých osob, známých, neznámých, mezi nimiž je i fotka milované osoby.
    Pokud někdo říká, že je schopen číst myšlenky jiné osoby, jde o tak konkrétní tvrzení, že by neměl být problém jej stejně konkrétně prokázat.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: To je jen tvůj názor že je lehké jí prokázat přesvědčivě. Je to přesně naopak. Některé fenomény jsou velmi jemné a velmi závislé na mnoha proměnných, jejichž existenci si ani neuvědomujeme. Pokud uvažuješ o telapatii jako o jevu typu světlo, je to stejně na místě jako uvažovat tak o lásce. Neříkám, že se nelze dostat k nějakému technologickému řešení, ale v tom právě selhává dnešní většinové vědecké paradigma..nevejde se do rámce. Jak chceš zkoumat fenomén o němž de facto už ve svém nastavení ke světu říkáš, že neexistuje? Hm.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAXXE: Naservíroval jsi odkaz na Amazon na koupi knížky (srsly?), na článek o metodologii (bez konkrétních testů), odkaz na přednášku a pak ještě odkaz na stránky, kde je hromada dalších odkazů, které fakt nemám čas pročítat. Namátkou ten první ( http://deanradin.com/evidence/Astin2000.pdf ) o léčení na dálku (modlením a podobně) ukazuje velmi rozporuplné výsledky a celkově působí naprosto nepřesvědčivě. Tohle jsem fakt neměl na mysli.
    Kdyby telepatie jako fenomén fungovala, nemělo by být těžké prokázat ji tak přesvědčivě, jak jsem popisoval v předminulém postu. A pokud by takto přesvědčivé výsledky existovaly, nepochybně by s nimi ezoterici argumentovali. Nic takového nevidím.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    SVANC: ano velmi, hlavne v momente, kdy ti jich pod nos naservíruju desitky... ale ty na to nemas cas, ignorures to a chces at ti to predzvykam. kdybych tady dal jeden výzkum, reknes, ze je to malo. když hodne, je to moc. ver si cemu chces, me je to uplne jedno. jak jsem řekl, na diskuze nemam cas. proto radeji davam linky, at si to každý prebere, jak chce.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAXXE: Přijde ti požadavek na věrohodné, jednoznačné a ověřitelné výsledky legrační? :D
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    SVANC: ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAXXE: Ten odkaz je spíše o metodologii, nějaké výsledky konkrétních testů tam nevidím. Mimochodem odkazy na dlouhé stránky textu jsou sice fajn, ale nemám čas jen na tohle. Měl jsem na mysli třeba stručné shrnutí typu:
    V letech xx - xx bylo provedeno x slepých testů telepatie s následujícími výsledky:
    Úspěšnost uhádnutí karty (barvy, tvaru, whatsoever...) 80 %, při náhodném hádání by byla úspěšnost pouze 10 %.
    A taky by bylo fajn, kdyby ty testy nebyly prováděny pouze fanoušky parapsychologie, ale také za účasti skeptiků.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PALEONTOLOG: a pohyb ve vozidle rychlostí větší 40 km v hodine je pro člověka smrtící.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIM_FREEMAN: ryba udrzi myslenku dele
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    PALEONTOLOG: soucasne paradigma se nastesti cim dal rychleji hrouti ;)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PALEONTOLOG: na co konkretne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIM_FREEMAN: super tak az na to prijdes dej vedet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam