THE_BALROG: Však ano, já to nemyslel že je tam něco ala ufo nevysvětlitelného. Jen že mě to zaujalo, protože je to za mě dost netypický odlesk.
Normálně odlesk slunce ti dělá kruh nebo kruhy případně koronu nebo jak se tomu efektu říká, dle povrchu.
Ale to na google maps mi spíš připomíná jak SAMY než odlesky. A samozřejmě že vím že SAMy to nejsou. :) A hádám že se patrně bude jednat o zajímavé dočasné vypálení snímacího senzoru. ;)
A místy na některých částech map jsou vidět jasné retuše obrazu. Třeba na dopadových zónách kde se testují rakety. I když nevím jestli ještě dnes, dříve ano.
Nedávno jsem pak zkoušel hledat tu největší rafinerii na světě, ale nějak se nezadařilo. Bych čekal že ty google maps budou všude mít nějakou aktuální či aktualizovanou verzi.
Kde si prosím získal ty starší fotografie? Z nějakých stránek, nebo si použil Webtimemachine? I když tam je to takové jako hodit si kostkou.
Zkoušel jsem tam najít i ty stránky noradu na kterých jsem byl den před tím než je na asi více jak rok zrušili. A to co pak obnovily, už nebylo pro mě informačně tak zajímavé. ;)