AVATAR: Já ale přece nikde nepíšu, že to nemohly zvládnout. Tady se prostě něco velkého událo, nejspíš pod taktovkou náboženství. Jinak už by staří Římané mohly jezdit vláčkem.
A když vezmu tuším ty tři 800tunové bloky v Balbeku?
Na druhou stranu mi přijde trochu naivní si myslet, že někdy skokové techniky, které nezvládneme ani dnes, že na to přišli tehdejší lidi sami a že jim k tomu někdo nějakým šikovným způsobem nedopomohl. A že to třeba ti inteligentnější neokoukali a nepokusili se napodobit.
U těch skokových technologií je to dost nepravděpodobné dle mého názoru a zkušeností. Ale co já vím mohu se samozřejmě mýlit
Jsou věci které bychom nazvali magií, nebo nazýváme ezo a některé z nich jsou možné a jsou matematicky a fyzikálně prokázatelné. Jen je to stále tak trochu ouf of our mind blow.
A fyzika ještě stále čeká na svatý grál.
AVATAR: Opět mechanika, asi si to nečetl pořádně ale ty rýhy jsou dle měření prý kontinuální, což přerušovanou prací neuděláš. A Egypťané měli tak max bronz? A hádám že ten vrt byl směrem nahoru?
Jako jo jsou techniky bodu kdy i jeden člověk dokáže pohnout 20 tunami. Stejně tak jako roztlačit x tunový vagón po kolejích, to už jsem si jako kluk taky zkoušel.