HARVIE: patřím určitě mezi ty, kteří pomohli "přisát" víc lidí k Internetu. Jako určitě to ideální není, ale ve srovnání s televizí to dává aspoň nějakou iluzi interakce... TV jako primární médium ve mě vyvolávala zoufalství.
JAZZZ:
ARGANNAH:
HARVIE: no, ono jde o samotné "připoutání pozornosti": už jsme tedy určitě opustili cokoliv "psychedelického", ale možná to spadá to škatulky "neuropolitika", nevím. lze si to vyložit sociálně i ještě jinak... já jsem za "zábavu" prostě samotný fakt "připoutání pozornosti".
pokud někomu např. nějaký čas pomáháš, děláš to proto, že ti to přijde zábavnější, než konzumovat nějaké produkty určené k připoutání tvé pozornosti. nic víc, nic míň. nijak chytřeji to říct neumím... pokud se stala dobrá věc, stal se zázrak, protože někomu přišlo zábavnější tu dobrou věc udělat, než si nechat připoutat pozornost něčím jiným. nic víc.
buddhisté tuším nějak složitě formulovali, že pokud někomu pomáháš s nějakým účelem "zlepšit si karmu", tedy připadat si jako někdo lepší, tak je to v podstatě špatně: mělo by se to dělat, ale "jen tak" a být si vědom jakési neutrality. "do what you do"... já si pochopitelně často nechávám připoutat pozornost špatnýma či bezvýznamnýma věcma, o tom žádná...