• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    ALWA
    ALWA --- ---
    SILVESTRAGON:
    MATHES:
    dodatecna omluva za VYMYSLENY a domnely evolucni blabol o monotheismu.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DAREANGEL
    DAREANGEL --- ---
    ARGANNAH: You just have to put the right people in them.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ARGANNAH: to se ale nevylučuje. keep them busy znamená, že ty tři jídla maj, ale nemaj čas moc přemejšlet a řešit věci okolo.
    CRS
    CRS --- ---
    If you're used to privilege, equality seems like oppression.
    Pokud jsi zvyklý na privilegia, pak se ti rovnocennost zdá jako utlačování.
    —Kenya Evelyn
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    JAMILLOS: Heh, not really

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "To understand everything is to forgive everything."
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Karel Braun & BM - Režisér Tripu
    https://www.youtube.com/watch?v=w9nSz2TQFQc
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum….” (Noam Chomsky)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ALWA: ten vyvíjející se sémantický koncept (ať už ho pojmenovávají jakkoli a vztahují se/člověka k němu jakkoli), k něčemu ale ukazuje. problematické je o Tom však mluvit, protože cosi co není objektivizovatelné nemůže ukázat na svou celistvost bez rozdělení sebe a reflexe. mluvím o tom o čem Ty, když říkáš, že si je Vesmír v každém okamžiku a tedy i každém bodě Vědom sám sebe. resp. mluvím o Tom, co to umožňuje

    ALWA: láska...radost z tvoření....probublávání čirého Bytí....mnoho jmen pro Bezejmenné, mnoho tváří Toho bez Tvaru...

    "Doposud mel clovek pred Bohem vzdy pocitovat bazen."
    - kdo před čím? :) mluvime-li o skutečné duchovní cestě, jde v posledku o soupodstatnost s .. Tím.
    ALWA
    ALWA --- ---
    Zcela bez souvilosti, za reci

    ALWA
    ALWA --- ---
    AIM_FREEMAN: BTW cely vesmir si musi byt ve vsech okamzicich vedom sam sebe. Muze-li byt jeden elektron ve stejny cas na dvou mistech, rychlost svetla neni neprekonatelna, neco je rychlejsi. Kdyby principem nebyla "laska" nebo co ja vim treba cista radost ze tvoreni nekde by to kulhalo. Vesmir, jak jej zname, nepochybne funguje na principech, ktere mu umoznuji pokracovat v existenci. Co my vime, pokolikate muze celit stejne situaci? Shodneme se na tom, ze se mu musi libit, co jsme vytvorili, protoze se to libi nam. A naopak. Nejdu za neprustrelnym argumentovanim a vlastne ani nechci krizit mece, jen chci rict, ze jsme_li ci chceme-li to byt my, kdo budeme tvorit realitu, je dobre se domluvit na spolecnem jmenovateli. To, do jake miry se nam to dari, neni predmetem diskuze. Vse imho atd.
    ALWA
    ALWA --- ---
    AIM_FREEMAN: S tim se urcite da souhlasit. Jen se nepotkavame v tom, ze Ty pristupujes k bohu jako k nemenne vesmirne konstatnte a ja jako k semantickemu konceptu., ktery prochazi stejnou evoluci clovek. Mayove se nemodlili ke stejnym bohum, k jakemu se dnes modli treba krestene. Dost mozna slavili stejne radi jako Indove, ale nesnazili se myslim vsechny nasitit a pustit si ohnostroj. Nehadam se, jen jsem to tu rozdmychal, tak dodavam, ze monoteismus mohl imho mit za ucel svet max. spojit, treba pred prichodem internetu. kazda Houdova mele o lasce a jeji pojeti bude nejspis jine nez pojeti treba ... Maharishiho. Ale ten koncept neoperuje se slovy Svata Valka, ale se slovem laska. I potreba dokonalosti muze byt selfish. Muze, asi nemusi. Doposud mel clovek pred Bohem vzdy pocitovat bazen. A co dal? Jen uvaha
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ALWA: vyjádřil bych to takto: poctivé a na praxi založené duchovní tradice k nějakému primárnímu principu, ať už pojmenovávají jakkoli a vztahují se/člověka k němu jakkoli, docházejí. i v "západních" tradicích se pracuje s rozšířenými stavy vědomí a i v našich oblstech vždy byli "lidé Ducha", kteří ke spojení s "ním" docházeli různými cestami, někdy skrze moudrost získanou vědomým bytím v souladu s přírodními silami, jindy jinak.

    většina velkých náboženství má své vnitřní jádro nezávislé na vnějším ritu, církevní politice atd.
    křesťanská mystika a její metody jsou velmi blízké bhaktijóze a mantrajáně a znají i ticho moditbu Srdce, tedy meditaci/kontemplaci Boí přítomnsoti.
    židovská kabala pracuje s hierarchiemi duchovních bytostí a rozšiřováním vědomí směrem k nim
    súfijští dervišové se dostávají do vytržení, kde překračují osobní rovinu a směřují k Dokonalosti..spojení s Bohem
    novoplatonici směřovali k onomu Jednomu (již u Platóna byla jednotící idea Dobra)

    Bůh byl láska vždy...ale člověk byl vždy člověk :) se všemi svými vývojovými fázemi, selháními, tendencemi ke zneužití moci, dezinterpretacemi slov moudrých...:)

    ..

    V Indii se zas "dobrovolně" upalovaly manželky mužů, nechce se mi hledat další příklady, ale bylo by jich požehnaně, sexuální zneužívání najdeme ve všech klášterních tradicích od Aše po Tibet...

    RADIQAL: vysvětlení tendencí k monoteismu může být spousta. to kořenové vidím jinde..v samé postatě skutečnosti. skrze zkoumání fenoménů světa, sebe a z tohoto zkoumání povstávajících zkušeností, člověk nutně dojde k existenci jednotícího prvku.. Vědomí, které poskytuje možnost existence a dává tvůrčí impuls všemu ostatnímu. sory za zkratky
    ALWA
    ALWA --- ---
    ve smyslu " Kdyby vedeli, ze jsme ten samy stav mysli ......

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam