• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRUCEI:\truce\notes | | Le'Olam, Ever!
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    nezajima me to.
    a mam z toho asi stejnou koprivku jako z cehokoliv ostatniho, co me nezajima.
    proste o tom nechci nic vedet, zere to muj procesorovej cas.

    dodatek.
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    "I believe we oughtn't be afraid to speak of death anymore than we ought to be afraid to speak the act of love.
    We live our lives in terror of sex and death, and yet those things are so central to our being."

    -Clive Barker-
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    URZA: vis proc me serou? protoze s nimi nedokazu komunikovat.
    oni nemaji stin.
    a chtej se mnou komunikovat. teda vice mene s kazdym...to odsuzuju.

    jako ne jednotlive, to uz ne vetsinou.

    bavi me hledajici, bavi me determinovani lidi, ti co neco chcou.
    dejme tomu ze se slunickaru bojim. ale je jedno kde ta emoce vznika. tohle je generalizace. nestydim se za ni.

    a nemam 'to obdobi' jak jsi popsal, co s tim hergot vsichni mate? :D
    URZA
    URZA --- ---
    Hele Truce, me tak napadlo :) kdyz jsi ted v obdobi ze vsichni ti pozitivni a slunickovi lidi te strasne serou a pripada ti to takove ploche.. a zaroven pises ze sebedestrukce je dulezita soucast tveho pohledu na svet a tve individiality.. co tak se zacit sebedestruovat tim, ze se zacnes slunickovatet a pozitivnet? :)) to by pro tebe bylo vetsi utrpeni nez treba nejaky fyzicky ublizovani si (ktery si ve skutecnosti dokazes uzit), ne? :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    CONTINUITY: kdybych byl tebou a myslel si, že se ink flo skutečně vymezuje/vnímá účastníky této diskuze v rámci těchto dvou klišoidních otřepaných protipólů, tak bych se tomu asi jen zasmál :-))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OVERDRIVE: ve spouste souhlasim, ano. Nelakovat. ja jak jsem mela rozvinutou tu skepsi, relativizaci, boreni babovicek atd. jsem v zasade velmi mnoho let postupovala takto: citis v sobe potencial, ale zaroven si branis za tim jit. ostatni to (mozna?? vetsina to nereflektuje a nechape o cem mluvim) resi tim, ze nasleduji nejakou cestu. ale zpravidla mi pripadalo ze provadeji cemu rikas lakovani - nejak si pripojenim k nejakemu egregoru dostatecne usazenemu na hodnotovem zebricku vylepsuji svoji identitu (jsem umelec, jsem budhista, jsem fetak, jsem ...). ne ze bych to nedelala tez, ale "reseni" mi to nedalo, neb individualismus. v zasade mne sere podridit se strukture.

    plne souhlasim ze meditace muze misto probouzeni fungovat jako uspavani. zejmena nektery formy meditace proste vyrabi netusene formy slasti jako na bezicim pasu. ale to je v poradku; kazdy ma pravo se svym casem nalozit jak chce; informace jsou dostupny, ramcove se vi co co dela. nekde nize jsi psal jak zvracis z IT manageru na bruslich. toz to ja zas ne. na svete je fakt hodne utrpeni. lidi s nim bojuji dle sveho zalozeni, nemusi kazdej byt existencialni hrdina. imho pravy existencialni hrdina prave po "lidech" nic nechce; no tak jsou povrchni a co jako. mame-li dojem ze vidime hloubeji, je to nas dar kterej jsme si nijak nezaslouzili. jsou potreba na svete i stenatka. ale to jen tak pro oponenturu, dnes je ma tolerance bezbreha, takze klidne si ponech nenavist k bruslarum, i to je prima ;-)

    nemas dojem, ze limitujes sam sebe/tvoje mysl setrvacne zkurvena te limituje.

    proc ne. vim o tom ze jsou lidi kteri celej ten hledajici mem proste nemaji. jeden tu se mnou sedi v pokoji. tak proste zijes na jinych principech.

    pises ale i ze delas malo. a zde prichazi asi klicovy moment. myslim ze presne rozumim tomu, ze v takove pozici je hrozne snadne upadnout do pasti snahy "nejak se snazit vylepsit se" ... (aby ta bolest z delani malo pominula). coz je past.

    predstav si ale to rozhodnuti -zjistit jak by se dalo "delat vice"- v takove podobe, ze to fakt neni neuroza, snaha si neco koupit, zalibit se panubohu, natrit to fotrovi, whatever.

    ale je to naprosto nejhlubsi smer, proste Yes We Can, takze pojdme na to. limituje nas suboptimalni mysl, ok, co se s tim da delat? limituje nas neco jinyho, ok jak to prekoname? nee proto abychom udelali nejakej reparat sebe, ale protoze nase podstata je uzasna a my mame moznost zit sami sebe. Delat vic. Meditace nedela z tebe neco, meditace (to cemu ja rikam meditace) ti umoznuje proste jen jeste vic byt jak jses. tezko se to popisuje a stejne to ma kazdej jinak ;)

    ad nuda a sensualita: podle mne to je vnitrnim naladenim kazdeho jedince. ja osobne to mam tak, ze cim vic "vidim" principy na kterych mysl operuje, tim vic zabavy mi prinasi si si tim jen tak hrat. Tezko to popsat, takova intelektualni zabava. trivialni priklady, muzes se treba "ztripovavat" zastrizliva nebo cokoliv. mne osobne se oddeluje vnimani jako by podnetu a reakce na nej. takze muzu treba cumet na lidi v saline a probublat se dejme tomu do reakce jako bys studoval nejaky uzasny hlavonozce v akvariu, ... barvy, zvuky, ... to jakej si z nich delas pocit, ze delas ty SAM totiz :). atd. atd. Prdel. ale ja jsem vzdy byla hodne introspektivni, nekdo to tak mit nemusi

    neber to jako naborovy letak. jen tak plkam.


    K CEMU JSME? to by byl elaborat zas na dve hodiny, na to kaslu :)









    KERRAY
    KERRAY --- ---
    CONTINUITY: typicky slunickarsky kecy :p
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    INK_FLO: ty máš naprosto úžasnou prudící náladu ;)

    Popravdě,tomu Overdrivovu příspěvku vůbec nerozumím, nedokážu posoudit, jestli je o něm, o meditaci nebo o něčem jiném, resp. o čem vlastně je.
    Tvá verze mi vyznívá docela logicky.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    INK_FLO: temní emaři jsou jasní, hrdě se k tomu hlásej, ale kdo je u tebe sluníčkář ?;-DD

    jestli já, tak to je hodně LOL ;)

    INK_FLO: Myslím si, že přerody se mohou dít oběma směry, protože emaři a sluníčkáři jsou dvě stránky toho samýho omylu. Člověk může temnotu popírat, nebo ji uctívat a zbožšťovat, ani jedno není rovnováha.

    Hm, po pravdě řečeno, sluníčkář je další slovo, na který mám naprosto nesluníčkovou alergii ;-D. Když už jsme teda u toho otevřenýho projevování negativních emocí.

    Člověk řekne pár slov o pozitivním řešení nějaký situace, a hned schytá tuhletu nálepku, jako by to, že v nějaké věci dává přednost životu a zdraví, hned znamenalo,že je celej natřenej na růžovo a provozuje nepřirozené škleby ve stylu amerických esoterických paní....;-D (to si pod tím slovem představím ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    OVERDRIVE: "narozdil od zobecneni, ktere bych mozna psal, kdybych nemel co rict, tady pisu o tom, co jsem sam zazil, sam si uvedomil a sam se k tomu dokopal"

    takže tvá dalekosáhlá reakce na ymladrisin příspěvek (o meditaci) byla ve skutečnosti o tvých osobních zkušenostech s meditací? :-)...mě právě příjde, že zrovna k tomuto tématu moc co říct nemáš, tak napíšeš klasickou stať "něco o mě" vydávanou za "něco o meditaci"...oprav mě jestli se mýlím a máš s nějakou konkrétní meditační praxí pravidelnější a delší osobní zkušenost
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    hehe, az me zamrazilo kdyz jsem si precetla Ink_Flo reakci,
    protoze ani ja nektere Overdrive texty nectu - to kdyz uz se moc vykecava. Ale to delava i Contie ;]
    nekdy to zas dava smysl.
    Takze K+ ma Overdrive, protoze nikdy neztraci koule :]

    pridavam k dobru citat Clive Barkera:


    "My job doesn't involve critiquing, I don't judge, I don't think, I don't calculate - I do.
    My job is not to worry about where my strengths are; my job is to follow my gut,
    and if it's shit, somebody else will tell me. I'm not gonna sit around and think about that.
    Life is way too short as it is...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    INK_FLO: ano, rad mluvim o sobe, pac vy ostatni jste jen moje predstava. ale je pravda, ze kvuliva reakcim jako pises Ty jsem zavrel overdriveri audit a veci pisu jen pro pratele. nemam chut uz s nikym si ujasnovat sve nazory popravde, nebo se hadat. jsem na internetu od roku 1991 [Infima BBS - Mamedia - Mageo - Cyberpsace - nyx ----- ] a tak jsem defatco 100000000x slysel to co jsi sem napsal. kdyz se Ti to nelibi, necti co pisu.
    presah je v tom, ze narozdil od zobecneni, ktere bych mozna psal, kdybych nemel co rict, tady pisu o tom, co jsem sam zazil, sam si uvedomil a sam se k tomu dokopal. chces-li obecne keci cti psychologicka skripta a medituj o cervovi v tequile.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    OVERDRIVE: "IMHO jsem do jiste miry tazny kun, minimalne v textu. Mam hodne znamych [a par pratel], kteri radi sleduji co delam.
    Vzdy jsem mel problem s tim, ze tenhle pristup je veskrze pasivni, a malokdo nejak vyznamej a inspirativnej reaguje. Mojim snem vzdy bylo tvorit a mit pro to i publikum. "

    neznám tě z reálu, ale podle tvého virtuál projevu jsem získal pocit, že především rád mluvíš sám o sobě...tady to jde imho celkem dobře vidět, že zatímco ymladris se snaží něco sdělit (něco kromě sebe samé) tak ty reakcí na její text nediskutuješ, ale opět jen vysvětluješ sám sebe bez nějaké výraznější přidané hodnoty (kterou v např. v jejích textech vnímám)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TRUCE: svou odpoved jsem uz verejne publikoval, doplnim tam jeste, ze reaguji na YMLADRIS, coz jsem nechte opomenul: http://overdrive23.posterous.com/konicky-pro-silence-a-sebevrahy
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    INK_FLO: ja jsem prerod ze slunickare na emare, jak vysitej.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    YMLADRIS:

    konicky pro silence a sebevrahy.




    tak vetsina lidi neco hleda. napr budhismus je postaven na otazce "jak z utrpeni". je-li tu tato (vyrcena ci nevyrcena) otazka, mysl patra. pokud tu neni hledani, asi nema vyznam... nic dalsiho z toho co napisu. ale dejme tomu ze hledas (psal over). co hledas? toz ptala jsem se co hledas v drogach. nevim, takze teoretizuju ze hledas naplneni sveho potencialu. sorry za frazi. ja jsem teda v sobe vzdy mela matne tusene obrazy toho co bych mohla byt, co by mohlo byt... kdyz by tu nebyly limity. utrpeni z toho ze clk sam sebe sabotuje, zpravidla z nejruznejsich strachu.

    Hledani sebevyuziti. to je imho pro me dulezita informace, dnes jsem si ji definoval sam pro sebe. Ne ze bych nevedel kdo jsem [budu mluvit o Overdrive, nemuzu mluvit za Truce]. Tak tedy ja vim jak citim, vim co znam, vim kde jsem schopen se vyuzit a vim, jake to bude, kdyz naprosto plavu a jeste na tom zalezi.
    Kdysi jsem se rozhod, ze budu hardcore uprimnej. Tedy kdyz neco nevim, reknu nevim, ale nebude to vymluva se to nenaucit. Ze kdyz se budu chtit smat grotesce od disnehyho udelam to i kdyz cely dav kolem me bude krivit hubu. A zas kdyz se vsichni budou smat, a ja nudit, tak usnu, klidne.
    Takze vlastne vim co jsem.
    Otazka zni CO SEMNOU!?
    Me osobne nikdy nestacilo prijimat. IMHO jsem do jiste miry tazny kun, minimalne v textu. Mam hodne znamych [a par pratel], kteri radi sleduji co delam.
    Vzdy jsem mel problem s tim, ze tenhle pristup je veskrze pasivni, a malokdo nejak vyznamej a inspirativnej reaguje. Mojim snem vzdy bylo tvorit a mit pro to i publikum. A vic nevim. Takze jdu tim svetem a snazim se ho prebirat, tak, aby semnou prochazel a ja ho nejak doplnil, obohatil. A mam hruzu z toho ze delam malo. Takovou strasnou hruzu, ze obcas stojim spickama nad propasti. Zvlast pote, co nedavam tenhle pristup diteti. Proto jsem za debila. A z toho vychazi bolest. Ale bolest jako takovou bych rozhodne nevnimal v tomhle duchu...

    nevim truce v jake poloze jsi ty, jaky mas vztah ke sve mysli, jak moc se s ni identifikujes a zaroven nakolik vidis ze je zdrojem dejme tomu urcitych problemu

    kdyz neco boli, i telesne, ma to smysl. telo/mozek/psyche se podle me brani a prizpusobuje. takze delat nejake nasili nemusi byt vzdy dobre. je to jako by si clovek nechal opravit diru v zubu, ve kterem ale zustal hnijici koren.
    tohle presne jsou pro me mnohdy drogy, meditace atd.

    Je strasne dulezite uvedomit si jestli neco lakujes, nebo jdes nekam dal. IMHO kdyz lakujes, je to proste neproduktivni. Prvni krok by mel byt smirit se nebo spis uvedomit si [ten mir je jen slovo pro to, kdyz se strili jinde, nemam nic proti neutuchajicimu boji sam se sebou] ze jsem, kdo jsem a co muzu.
    Tim si clovek definuje jakysi referenci. A kdyz tuhle referenci mas muzes posuzovat proc veci boli. Treba. Zaroven se na tu referenci muzes spolehnout kdyz neco jde sejdrem, treba, kdyz par let smazis.

    Myslim, ze nekteri lide si proste tu referenci nedelaji ze sebe, ale delaji si ji nejakym vnejsim faktorem: virou, praci, partnerem, meditaci, drogama.
    Muzes se spolehnout na to, jakej bude heroin. Nejakej cas. Vlastne to nic moc jineho neumi. Jen to stabilizuje, tvori to TEBE. Samo to neni reference TEBE je to reference drogy. Stejne tak neni prace reference TEBE. Je to proste neco, co muze a nemusi byt.

    Pamatuju si, ze jsem mival obdobi, kdy jsem nechtel byt zavisly na nicem. To je dulezita informace. Nemit nic a moct cokoliv. Janse, kdyz clovek starne, ma cut vic se spojovat s vecmi. Nevim proc tomu tak je, tedy vim ale to je OT. Kazdopadne me osobne daly tvrde drogy nekolik poznani: zavislost ma krivku a zaroven je to onen referencni bod, aspon na cas. neopirej se o spatne vyrezane svate a nestavej dum na pisku. spadnes. to je mile poznani.
    dalsi vec, co jsem poznal, je ta, ze vim, k cemu se mam vratit. tedy ze je tady jakysi bod, kterym jsem ja, a ac jsem s nim VELMI nespokojeny, neni to duvod, abych se jej pokousel znovu a znovu redefinovat. vlastne je to, jako by se clovek snazil satale dokola zpocitat nejaky axinom. blbost. rozvijej. nezacinej porad znova. vracej se k vecem co uz jsi delal.

    sorry za obsahlejsi text, neni v nem zdaleka, co bych mohl a chtel napsat, ale proste tvrdim, ze tema pameti je stejne dulezite jako tema identity a budoucnosti, repektive ze dulezite vubec neni.
    blbej zen, co?
    jo, je to ma starodavna definice NO PAST, NO FUTURE. jenomze uz jsem pozna i jake je to NO NOW. A tedy vim, nebo si myslim, ze se s tim da pracovat. Nastal cas uchopovani rovnomerne. Minulost [koreny, znalosti], pritomnost [sebe identita, uceni se, zabava], budoucnost [cile] == vysledkem toho je vicemene stala osobnost pohybujici se v prostoru a case.

    Jednu z veci jsem do konceptu nedokazal uplne zahrnout nejakym vystiznym heslem. A to je bohapusta sensualita. Mozna i bohaplna. To je fuck. Tedy ZABAVA. To je zaroven presah k cilum. Tvrdim totiz ze uz nejaky cas vnimam nedostatek podnetu, ktere by bavily nas mysi behajici v kolecku. Nehrabem tunely, nestradame za skranema majetek, neplodime deti na bezicim pase. K CEMU JSME?
    A je tu otazka identity jako casosmerneho vektoru. A tohle je to co musime zodpovedet.

    Ne lakovat. Ne chtit se stat nekym. My uz nekym jsme, jen nevime k cemu je nam to dobre. A proto hledam alternativy i pro lidi, kteri netouzi po moci, majetku, slave... konicky pro silence a sebevrahy.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    možná se mýlím, ale příjde mi, že přerod z emaře na sluníčkáře se občas děje, ale naopak jen vyjímečně
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    INK_FLO: lol :o)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: nekdo je zas nejradej agent provokater ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam