• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    REDGUY: peknej tenkostenej ram s dvojim svarem to asi neni kolo za 5000 z baumaxu co?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: budu to brat tak ze si zas jen na zacatku placl nejaky nesmysl a ted se k tomu nechces vracet a snazis se to zakecat.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: než dnešní "jednoduché" rámy bicyklů, které mají vše vedené po povrchu a vnitřek trubek rámu je nevyužitý. - jezisi kriste. Zase, idiot placa o vecech, kterejm prd rozumi. Tak pro ilustraci, obrazek jednoho toho dnesniho bicyklu, kterej ma "vse vedene po povrchu". Oh, wait:
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: už si měl velmi kvalifikované odhady ohledně hmotnosti kompozitní přetlakové kabiny - HAHAHAHAHAHAHAHAHA. "Velmi kvalifikovane"? Chces rict "cisla, ktery si xchaos vytahl z prdele"? Nebo v cem presne spociva ta tvoje "velka kvalifikace"? 8)))

    WC se budeš plazit po čtyřech - me se fakt libi, ze nejsi schopnej napsat ani dve zpravy, ktery by byly nejak konzistentni a navzajem si neodporovali. Nejdriv kecy o tom, ze v solarnim letadle bude mista jako v first class 747 v 70. letech, vzapeti ovsem "plazit se na zachod"... ne, to vuubec nevypada, ze jsi idiot, kterej jen tak placne prvni pitomost, co se mu hodi a co mu prijde na mysl 8)))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: vydis to je navrh strojniho inzenyra ;-) s banskou skolou co dela hasice ;-) mu vzkazu ze je podle tebe idijot ;-) ten se zase bude smat. Vydis a vezmu technickou kalkulacku a spocitam si to ;-) kurnik to jsou dnes novinky. Ps; trubka je profil - nerekl jsem jaky hihi ps: navrtanim trubky menis jeji vlastnosti vice nez u jeklu - je ti to znamo? Hihi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: abraka dabra
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: blablabla
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: máš pravdu, "do hodiny dvou"... a já blbec chci to solární letadlo až v roce 2020. když ho nemůžu mít do hodiny do dvou, tak jsem loser, chápu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: no vždyť ti říkám, že jsem lolitik :-)

    1. chci přesvědčit čínské wannabe oligarchy, že se mají bavit radši se mnou, než s českými wannabe oligarchy
    2. Elon Musk?
    3. Profit!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ne, nebudu používat profily místo trubek. jednak trubky mají daleko zajímavější mechanické vlastnosti, než profily - dokonce i než jekly - já to vím tou bolestivou cestou, tedy pokus-omyl, ale ty při své genialitě by ses mohl přihlásit třeba na strojní, a zjistit to samé. jednak chceme vnitřkem trubek vést dráty a bowdeny, protože prostě celé kolo pak bude daleko kompaktnější, než dnešní "jednoduché" rámy bicyklů, které mají vše vedené po povrchu a vnitřek trubek rámu je nevyužitý.

    (a ne, není to z mé hlavy, ale jsem ochoten ocenit a podpořit originální konstruktérské přístupy, když je vidím.. ona totiž vůbec většina těch věcí, o kterých píšu, není z mé hlavy, ale pochází z jakéhosi mého "alba zajímavých nápadů", které si vytvářím, kudy chodím...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: máš pravdu, ale další splátku mají slíbenou, až ohnou nějaký trubky. neřekl jsem, že musej něco přivařit :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: no, to si prostě povíme, jak to bude s objemem kabiny. už si měl velmi kvalifikované odhady ohledně hmotnosti kompozitní přetlakové kabiny, která prostě nemůže vážit pouhou jednu tunu.. jistě poskytneš velmi zasvěcené vhledy i ohledně jejích případných rozměrů :-)

    (je bych napověděl, že solární letadlo prostě _musí_ být velké, z principu toho, že potřebuješ velkou solární plochu... no a čiré trubkoidy nejsou ani aerodynamicky optimální, ani nemají tu plochu... je tedy velká šance, že budeš mít hodně místa na nohy, i do šířky se budeš moc převalovat, ale pravda na výšku nic moc, a na WC se budeš plazit po čtyřech :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: mám samozřejmě od stavitelů za úkol dodat přesnější a finálnější nákres. - nerikal jsi, ze pristi tejden se zacne stavet? To uz moc casu na finalni vykres nemas, coz?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: nákladní kolo pro toho pekaře možná skutečně přestavím na větší bednu + - aha. Takze nakonec zadnej solar? Takze kdyz jsi rikal "mam vazneho zajemce na solarni kolo", tak to bylo minimalne zavadejci, protoze o solarnost mu zjevne vubec nejde? Jako obvykle, xchaosovska kreativni manipulace s fakty.

    čistě nefunkční[...] umění [...] ekonomicky ani jinak nedávají žádný smysl - aha. Takze ted delas umeni, ktery nema praktickej vyznam? Uhmm... to ze tvoje blaboly nemaj ekonomickej ani jinej smysl ti rikame uz nekolik let. Takze to konecne uznavas? Skvele 8)))

    po Praze jezdí pro turisty kočáry tažené koňma nebo rikšy - a zase jsme u tvejch predstav o ekonomice z matersky skolky: nepochybuj o tom, ze ty konsky kocary a riksy se provozovatelum _vyplati_.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: to se nedivim tohle je tak narocny na stavbu .... Chudak kdo to bude delat pritom staci 6 profilu z hliniku a par trubicek. Svareno za par minut. Osobne riam co se do hodiny dvou neda udelat tak nema cenu ... Tohle ja na par dni brouseni vrtani svareni plus formy na tvar atd... U toho myho hodis na stul dva riznuty profily a svaris. Pak otocis a privaris dalsi. Podlozis cast a privaris dalsi. Otocis a dalsi. postavis a prilozis na kraj pribodujes a zavaris. No jeste 3x a je hotovo. Plus par pevnostnich veci. Navaris nosnik stredu atd... Nasroubujes stred pridelas riditka do ulozeni. Kabelaz atd budes delat mnohem dyl nez kostru. Kola koupeny s dvojtym zafkem atd za 3600. Jen zasadis nahodis retez a fiii. Ale kabely vedu po povrchu. Atd to neresim. Panely jako strecha nad ridicem. ;-p
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: v 70tých letech vypadal interiér letadel takto - a dneska zase vypada takhle: https://www.topmiles.com/...my--60-000-trip-around-the-world---br--in-emirates-first-class-for--300- . No a?

    prostor solárního letadla, který pravda nikdy nebude možné nacpat cestujícíma namačkanýma jako sardinky, mohl vypadat trochu jako 1.třída v 70tých letech - HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Boze, ty ses pitomec. Pilot Solar Impulse, ktery ma rozpeti jako B747, je namackanej v takovy rakvi, ze musi trenovat delat yogu a meditaci, aby to zvladl. A ty zacnes placat pitomosti o tom, ze v xchaosoplanu by najednou bylo tolik mista, jako ve first class v 70. letech? Idiot 8)))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS:
    xchaos:chci presvedci cinske oligarchy,ze se muzou stavet dvakrat vic letadel za polovicni cenu
    linkos:kolik toho uvezou
    xchaos:blablabla
    linkos:nezakecej to jak to je s temi letadli
    xchaos:zadne oligarchy presvedcovat nechci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (ale nákres fakt není up-to date.. např. sloupek řídítek a ledacos jiného, definitvní není tvar ohybu "krku", tedy část rámu vedoucí k přední vidlici... navíc vývoj rámu edituju jen na horní kopii, od jisté doby :-) mám to fakt jen jako pracovní malůvku a mám samozřejmě od stavitelů za úkol dodat přesnější a finálnější nákres...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ok, já ale se solární technologií dělám taky sport... každé moje další solární kolo dojelo dál, s vyjímkou toho nákladního, které ale zase (skoro) dodržuje proporce běžného kola, nebo je to aspoň koncept, na kterém testuju, jako udělat solární kolo, které nebude obludné.

    hlasím se do soutěže Sun Trip 2018, soutěžím, je tedy zvláštní, že i pokud někdo třeba není ochoten uznat solární kolo jako umělecký objekt, který dává smysl sám o sobě, tak proč tolik vadí jako sportovní pomůcka. jak se liší např. od sáněk? (které zase jezdí jen na sněhu a v zimě, a ne v létě?) pokud si někdo poveze v zimě na sáňkách dříví z lesa, nikdo se nebude divit... naše civilizace tak fungovala tisíce let a fungovala by tak znovu, i v případě zhroucení dnešní energetiky. proč jsou solární kola jiná a na rozdíl od sáněk zavrženíhodná?

    malůvku se klidně nahodím, ale je to jen "work in progress"... nejsou všechny kóty definitivní.


    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: kazdy profi sport je o hranicich a posunovani. Tancoval jsem a reknuti neni to prdel. Ps zadny sport krome honeni curaka neni zbytecny i kdyz i tam to ma svuj vyznam :-) a kde je ta maluvka? Nezaji ma me to co postavi nejaka firma. Zajima nas prvotni myslenka. Muj ram je take zdokonalen a zjednodusem strojarem a priznam se k tomu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam