• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Jen tak pro pobaveni. Kdyz se XChaose zeptate na ekonomiku provozu solarnich stratosferickych dopravnich letadel, cili veci, ktera neexistuje, nikdo pricetny na ni ani v naznaku nepracuje, proste neco, co je ciste jeho fantasmagori:

    XCHAOS: trh zde je

    A na druhou stranu, kdyz se ho zeptate na vyhody solarniho nakladniho kola "pro pekare", cili technologie, ktera je naprosto bezne dostupna a zvladnutelna kymkoliv, kdo dal elektrotechnickou prumyslovku:

    XCHAOS: no prostě, uvidíme.

    Takze asi tak. Jestli jen tak nahodne placa, nebo jestli jako cynickej zmrd spoleha na to, ze o solarnich letadech muze tvrdit cokoliv, protoze jaksi neexistujou, zatimco u solarnich kol je potreba si davat pozor, protoze je trivialni pristihnout ho pri lha-, ehm, nepresnem vyjadrovani, posudte sami 8)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: napriklad dle vypoctu se muj hlinikovej ram pri zatizeni pri narazu - beru jen jeden nosnik ne dva nad sebou - a pri sile 1000kg - prohne na 1500mm o 65mm a to beru zatizeni na stred. pri dobrejch svarech to tu tunu vydrzi bez poskozeni a zbytecne unavy pri beznem pouziti ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: abys nerek ze jsem zmrd tak tady mas :-) https://e-konstrukter.cz/technicke-vypocty
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    xchaos zase perli a placa kraviny.
    Nemel by si radeji domalovat ten planek at aspon ma firma co to kolo bude vyrabet ho nemusi i vymyslet?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: spocitej pruhyb profilu na konstrukci a dej to sem :-) klidne to pak spocitam taky. Heled a proc by mi mela kvalitne provedena kostra prasknout?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Ano, vim, ze tvoje z prdele vytazeny cisla jsou vytazeny z prdele, protoze nejsi schopnej predvest verohodnej zpusob, jak je spocitat. To mi prijde jako racionalni pristup.

    No, a co se tyce toho citatu... LOOOOOOOOL. Linkuje ho idiot, kterej ma prokazatelne problemy pochopit zakladni fyzikalni poucky a pritom vykrikuje, ze dokaze vyvizionarovat solarni letadlo spickovejch parametru je si zatracene jistej, ze se "dozijeme" masove solarni letecke dopravy? Ta ironie 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jo, takže ty bez předvedení vlastní výpočtu (což si v minulosti aspoň zkoušel) prostě _víš_ ... ale jsem to já, kdo je tady idiot. Zajímavé.

    The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt. - Bertrand Russell - BrainyQuote
    https://www.brainyquote.com/quotes/quotes/b/bertrandru101364.html
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Ty totiž předem umíš odhadnout, která čísla jsou špatně. - ne. Ja umim odhadnout, ze cisla, ktery pises, sis vytahl z prdele. Resp. neodhaduju to, _vim_ to, protoze nejsi schopnej predvest zadnej verohodnej vypocet. Proste placnes cislo, reknes "tvrdim ze to tak je", nebo, jeste legracneji, "velmi kvalifikovany odhad je" a hotovo. To je proste placani.

    pokud budou moje čísla dobře, co tě tak trápí na tom, kde je vezmu - 8)))) A to ze "jsou dobre" se pozna jak? Ze budes dupat nozickou do zeme, vykrikovat ze jsi vizionar a ze tvrdis ze to tak je? 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: až na to, že vydat se na štěrkové silnice v Himalájích na neodpruženém silničním kole... no, hodně štěstí - coz samozrejme s tim, ze tvuj vyrok "dnesni kola maj vsechno vedene po povrchu" je pitomost, vubec nesouvisi. Takze kecy o Himalajich jsou zase jen tvuj pokus odvest pozornost. Jako obvykle 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: jezdím na již ohnutých trubkách a s jejich vlastnostmi jsem vcelku spokojen.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: já tam budu mít ocelové trubky, děkuji. z hliníku budou jen části, které nesou - v podstatě - hlavně samy sebe nebo nějaký menší náklad (solární panely a moje brašny). nebudu používat hliník na těch částech, které vezou - mě samotného.

    (jedním z důvodů, abych se přiznal, je i snaha zachovat si možnost aby mi to v případě defektu mohl svařit jakýkoliv venkovský kovář ... což jsem už v minulosti využil a vím, že i v Asii je sváření oceli běžně dostupné všude u silnic...)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: na kolik vyjde tvuj? Jo a je ti jasne ze ohnuta trubka za studena ma uz jine vlastnosti...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jaká moje, tvoje velká kvalifikace! Ty totiž předem umíš odhadnout, která čísla jsou špatně.

    pokud budou moje čísla dobře, co tě tak trápí na tom, kde je vezmu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: no, až na to, že vydat se na štěrkové silnice v Himalájích na neodpruženém silničním kole... no, hodně štěstí :-)

    ok, některé rámy - ne ty, které si mohu dovolit já - mají asi vedené bowdeny vnitřkem, budiž. já se snažím o to samé u relativně DIY konstrukce. popravdě, jet na kole, které navrhl někdo jiný, by mi prostě nebavilo (lidi mají různé priority.. někdo zase rád dobré jídlo a pití, já se budu místo toho živit v poušti nějakými ovesnými kašemi...)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    REDGUY: podobny ramy maji kluci jako treningova kola. Ato jezdi i 800 km tydne ;-) no ano pokud je ram pripraveny tak dirku snese ale vzit 20 mm trubku a vrtnout do ni 10 diru tak jsou vlasnosti jinde... Kdy si to lide spocitaji :-/
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ABDULAH: Nj, pravda, tim se vysvetluje, proc o tom xchaos netusi 8))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: nevim jestli zrovna kolo z baumaxu za 5k se da pokladat za moderni kolo :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    REDGUY: peknej tenkostenej ram s dvojim svarem to asi neni kolo za 5000 z baumaxu co?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: budu to brat tak ze si zas jen na zacatku placl nejaky nesmysl a ted se k tomu nechces vracet a snazis se to zakecat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam