• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: až na to, že vydat se na štěrkové silnice v Himalájích na neodpruženém silničním kole... no, hodně štěstí - coz samozrejme s tim, ze tvuj vyrok "dnesni kola maj vsechno vedene po povrchu" je pitomost, vubec nesouvisi. Takze kecy o Himalajich jsou zase jen tvuj pokus odvest pozornost. Jako obvykle 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: jezdím na již ohnutých trubkách a s jejich vlastnostmi jsem vcelku spokojen.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: já tam budu mít ocelové trubky, děkuji. z hliníku budou jen části, které nesou - v podstatě - hlavně samy sebe nebo nějaký menší náklad (solární panely a moje brašny). nebudu používat hliník na těch částech, které vezou - mě samotného.

    (jedním z důvodů, abych se přiznal, je i snaha zachovat si možnost aby mi to v případě defektu mohl svařit jakýkoliv venkovský kovář ... což jsem už v minulosti využil a vím, že i v Asii je sváření oceli běžně dostupné všude u silnic...)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: na kolik vyjde tvuj? Jo a je ti jasne ze ohnuta trubka za studena ma uz jine vlastnosti...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jaká moje, tvoje velká kvalifikace! Ty totiž předem umíš odhadnout, která čísla jsou špatně.

    pokud budou moje čísla dobře, co tě tak trápí na tom, kde je vezmu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: no, až na to, že vydat se na štěrkové silnice v Himalájích na neodpruženém silničním kole... no, hodně štěstí :-)

    ok, některé rámy - ne ty, které si mohu dovolit já - mají asi vedené bowdeny vnitřkem, budiž. já se snažím o to samé u relativně DIY konstrukce. popravdě, jet na kole, které navrhl někdo jiný, by mi prostě nebavilo (lidi mají různé priority.. někdo zase rád dobré jídlo a pití, já se budu místo toho živit v poušti nějakými ovesnými kašemi...)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    REDGUY: podobny ramy maji kluci jako treningova kola. Ato jezdi i 800 km tydne ;-) no ano pokud je ram pripraveny tak dirku snese ale vzit 20 mm trubku a vrtnout do ni 10 diru tak jsou vlasnosti jinde... Kdy si to lide spocitaji :-/
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ABDULAH: Nj, pravda, tim se vysvetluje, proc o tom xchaos netusi 8))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: nevim jestli zrovna kolo z baumaxu za 5k se da pokladat za moderni kolo :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    REDGUY: peknej tenkostenej ram s dvojim svarem to asi neni kolo za 5000 z baumaxu co?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: budu to brat tak ze si zas jen na zacatku placl nejaky nesmysl a ted se k tomu nechces vracet a snazis se to zakecat.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: než dnešní "jednoduché" rámy bicyklů, které mají vše vedené po povrchu a vnitřek trubek rámu je nevyužitý. - jezisi kriste. Zase, idiot placa o vecech, kterejm prd rozumi. Tak pro ilustraci, obrazek jednoho toho dnesniho bicyklu, kterej ma "vse vedene po povrchu". Oh, wait:
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: už si měl velmi kvalifikované odhady ohledně hmotnosti kompozitní přetlakové kabiny - HAHAHAHAHAHAHAHAHA. "Velmi kvalifikovane"? Chces rict "cisla, ktery si xchaos vytahl z prdele"? Nebo v cem presne spociva ta tvoje "velka kvalifikace"? 8)))

    WC se budeš plazit po čtyřech - me se fakt libi, ze nejsi schopnej napsat ani dve zpravy, ktery by byly nejak konzistentni a navzajem si neodporovali. Nejdriv kecy o tom, ze v solarnim letadle bude mista jako v first class 747 v 70. letech, vzapeti ovsem "plazit se na zachod"... ne, to vuubec nevypada, ze jsi idiot, kterej jen tak placne prvni pitomost, co se mu hodi a co mu prijde na mysl 8)))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: vydis to je navrh strojniho inzenyra ;-) s banskou skolou co dela hasice ;-) mu vzkazu ze je podle tebe idijot ;-) ten se zase bude smat. Vydis a vezmu technickou kalkulacku a spocitam si to ;-) kurnik to jsou dnes novinky. Ps; trubka je profil - nerekl jsem jaky hihi ps: navrtanim trubky menis jeji vlastnosti vice nez u jeklu - je ti to znamo? Hihi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: abraka dabra
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: blablabla
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: máš pravdu, "do hodiny dvou"... a já blbec chci to solární letadlo až v roce 2020. když ho nemůžu mít do hodiny do dvou, tak jsem loser, chápu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: no vždyť ti říkám, že jsem lolitik :-)

    1. chci přesvědčit čínské wannabe oligarchy, že se mají bavit radši se mnou, než s českými wannabe oligarchy
    2. Elon Musk?
    3. Profit!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ne, nebudu používat profily místo trubek. jednak trubky mají daleko zajímavější mechanické vlastnosti, než profily - dokonce i než jekly - já to vím tou bolestivou cestou, tedy pokus-omyl, ale ty při své genialitě by ses mohl přihlásit třeba na strojní, a zjistit to samé. jednak chceme vnitřkem trubek vést dráty a bowdeny, protože prostě celé kolo pak bude daleko kompaktnější, než dnešní "jednoduché" rámy bicyklů, které mají vše vedené po povrchu a vnitřek trubek rámu je nevyužitý.

    (a ne, není to z mé hlavy, ale jsem ochoten ocenit a podpořit originální konstruktérské přístupy, když je vidím.. ona totiž vůbec většina těch věcí, o kterých píšu, není z mé hlavy, ale pochází z jakéhosi mého "alba zajímavých nápadů", které si vytvářím, kudy chodím...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam