• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    FRANCIMOR: s xchaosem se to ma tak, ze jsem si taky napred rikal ze jsou na nej lidi zbytecne zly a nadavaji mu a ze by se to obeslo bez toho nadavani. Pak jsem se ho pokusil trochu postouchnout, dat nejake rady, vysvetlit co se a jak dela, proste mu aspon intelektualne s jeho zamerem stavet solarni letadlo nejak pomoct, napr ohledne cadu, pevnostnich simulaci, konstrukci s ohledem na vyrobni technologie atd.

    Skoncilo to tak ze mam xchaose v ignoru protoze jsem se pristihl u toho, ze pro nej uz slusna slova nemam a to jsem velice trpelivy clovek a xchaos je jediny clovek, kteremu jsem kdy na nyxu nadaval. Jestli jsem nekdy na internetu potkal skutecneho trolla (nebo dusevne nemocneho) tak prave xchaose.

    koneckoncu to muzes zkusit sam mu neco vysvetlit k tematu, uvidis jak dlouho to vydrzis :D
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    REDGUY: nebyt vulgarni je ctnost. To ze ji postradas je smutne, muzes si vybrat nereagovat, misto toho byt vulgarni...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    FRANCIMOR: Az mi nekdo vysvetli, jak nebejt vulgarni na cloveka, kterej se podiva na stranku autoru projektu kde se doslova pise "lita to na baterky a benzin" a presto zacne tvrdit "ne, ve skutecnosti to lita na solar", tak potom vuylgarni bejt prestanu 8))
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    JVCNC: xchaos neni vulgarni. to jsou jini...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    FRANCIMOR: staci dat xchaosovi RO, napr z duvodu ze diskuze je odborna nebo do pravidel pridat zakaz reakce na xchaose :D
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    nemam cas to tu tolik sledovat a moderovat. Nechci nikomu davat banany za to ze v tomto klubu urazi, nadava a vulgarizuje. Byl bych rad, kdyby jste se v tomto smeru dokazali trosku vice ovladat. Tak prosim panove trosku na urovni.
    diky za spolupraci
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    REDGUY: koupis korpus za par buck atd ... staci vse nejlevnejsi a za par tisic bez panelu to mas ... jen nevim jake panely na to dat aby jsi co nejlepe vyuzil plochu kridel ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: ale počkej počkej.. nechceš dohledat, co jsem _přesně_ napsal? a jestli to bylo myšlené jako smrtelně vážné?

    Ano, pokud by se mi podařilo vyhrát SunTrip, možná tím _někoho_ zaujmu, těžko říct koho. Zdá se, že jsem jediný, kdo tady nemá právě vtipkovat - ostatní mají tohle právo neomezené + k tomu ještě právo neomezeně urážet (což mě nebaví a pokládám to za ponižující pro toho, kdo se na takovou sníží...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ABDULAH: Heh, XChaos a zacit s necim mensim? Jasne si pamatuju, jak v klubu o solarnich letedlech machroval, ze postavi model solarniho letadla s rozpetim asi tri metry nebo kolik. Rikali jsme mu neblbni, zacni s necim mensim, pul metru, metr, jen zbytecne vyhodis penize... "Nenenene, ja to zvladnu, ztracet cas necim malym je zbytecny". No, vlastne nakonec penize nevyhodil, protoze samozrejme nic nepostavil 8)))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: co nejdrive postavit solarni kluzak? Neco maleho a potom se priucit na vetsi ... https://hobbyking.com/en_us/zeta-sky-observer-fpv-plane-carbon-fiber-epo-2000mm-white-kit.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    QNEDLEEQ: tohle by si klidně mohl řešit i zde:
    [ Solární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL) ]
    ale pokud je pro tebe společnost id REDGUY a ABDULAH tak nepostradatelná, tak ti tam bez nich asi bude smutno.

    Jinak dík za konstruktivní podnět.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: +/- to byla historicky zlomová hranice ekonomičnosti leteckého provozu (DC-3) Jezis, cim vic o tom premejslim, tim vetsi to je pitomost. I kdyz pristoupim na idiotskou predstavu ze "ekonomicnost leteckeho provozu" je dana nosnosti, tak je to naprostej nesmysl. Ekonomicky vynosna letecka doprava existovala davno pred DC-3. Postovni letadla, letadla pro par bohatejch pasazeru, to vsechno _samozrejme_ bylo v dany dobe ekonomicky vyhodny. Zase placas o vecech, kterejch nerozumi a vysledek je pitomost v pitomosti: XChaos fails at failing 8))

    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: uz chapes proc jsem ti to napsal? Panove to rozepsali tak ti to snad dojde ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: ale tys nepsal o svym ultralightu,psal si,ze chces presvecovat cinany,aby to staveli a ze s tim presvecovani chces zacit az pristi rok vyhrajes suntrip. A taky si psal,ze budou stat polovic a budou jich moci vyrabet 2x tolik. Ja se ptal kolik toho uvezou, nakonec z tebe vypadlo,ze 4t jednou,mozna se toho dozijem.

    Ehm takze to TVOJE solarni letadlo bude mit paneli k cemu,k dobijeni mobilu na palube? Kdyz ho to vlastne ani neudrzi ve vzduchu,natoz aby do te vejsky vystoupal. Tedy ASI,ono evidentne ani nevis co to ma umet.
    Asi neco jako tvuj "solarni" automobil co nakonec vlastne ty solary nemel ma jezdeni,ale na to aby to tak nejak napajelo klimatizaci,tedy MOZNA by ji to i utahlo,ze?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Já chci začít stavět solární ultralight (min. solárně dobíjený, i kdyby se ve vzduchu na solární energii neudržel) - pockat, to je nejakej downgrade, ne? Puvodne to melo bejt skutecne solarni... jestli to takhle pujde dal, tak v 2020 ukazes normalni rogallo a reknes "Je to pohaneny solarni energii akumulovanou v trave kterou sezrala krava kterou jsem sezral ja a pak se diky tomu rozbehl z kopce " 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: je to spíš ekonomicky daná hranice: letadlo pak uveze cca tolik lidí, kolik autobus, apod - a dalsi ukazka toho, jak epicky failujes i v tech uplne nejzakladnejsich vecech. Posuzovat "ekonomickou hranici" ciste na zaklade toho, kolik to letadlo unese, je _idiotske_. Nevis kolik by stalo porizeni takoveho letadla, kolik by stal provoz, kolik by te stal fakt, ze muze litat jen zlomek roku, kolik by te stala pozemni infrastruktura, nevis skoro nic. Takze rict, ze "ekonomicka hranice" jsou ctyri tuny, je proste pitomost.

    Samozrejme, navic, kdyz uz uvazujeme v tehle pseudo-ekonomickejch meritkach, tak je zcela zjevne, ze "akumulacni" elektricka letadla (vodik/baterie) by byla prinejhorsim zdatnou konkurenci: mensi rozpeti (jednodussi konstrukce, mensi hangary), vetsi vyuzitelnost (nevadi spatny pocasi), viceucelova a tim levnejsi technologie (superlehky odolni FV clanky pouzijes jen v letadlech, baterie a vodik i v autodoprave) a tak dale. Coz je zase minus pro xchaosoplany.

    A to nejlepsi na konec: logicka uvaha "je to ekonomicka hranice, tudiz je to mozne a dozijeme se toho" je klasicka xtupost 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: počkej - pořád si to pleteš. Já chci začít stavět solární ultralight (min. solárně dobíjený, i kdyby se ve vzduchu na solární energii neudržel), s lidmi, které by to bavilo. je to zjevně v dosahu amatérských možnosti v .cz .. . a je to jen o penězích, v podstatě. taková podobná letadla existovala ve světě už před 30 lety.

    solárně 4t do stratésféry je jiná liga. Toho se dožiješ, ale já to rozhodně nebudu stavět :-) (nebo ne v nejbližších 20 letech...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEJML: +/- to byla historicky zlomová hranice ekonomičnosti leteckého provozu (DC-3). je to spíš ekonomicky daná hranice: letadlo pak uveze cca tolik lidí, kolik autobus, apod. Je to orientační hranice.. můžou to být 3 nebo 5 tun, samozřejmě. ale od určitého užitečného zatížení začnou solární letadla vzhledem k potřebné ploše křídel už fakt vycházet hodně podivná. Pro ty 4t si jde představit něco +/- uvěřitelného: tedy sice (na dnešní poměry) velká plocha křídel či velké rozpětí, ale zase ne tak , aby to potřebovalo k přistání plochu jako půl města.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: no... moderátor zjevně spí ... pokud chce v "odborné" diskuzi tolerovat _tohle_ ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam