• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: ty haldo hnoje chci videt jak thorium bori mesta pri jadernym vybuchu ... Najdi si neco o jeho reaknim retezci a strc si hlavu do prdele at v ni neco alespon na chvili mas - nevim kdo sazi na solar - jen solar. Hihi jses jen to co pujdu za chvili hodit do cisticky ... Nic min nic vic ... Troll troll kokot troll ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: tenhle odkaz tu byl pro lidi co pořád znovu přicházej s tím, že než najdou řešení jak využít energii ze solárů, tak si tím budou ohřívat vodu v bojleru. což je v podstatě blud...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: jasně - vsadíme všechen osud civilizace na jedinou technologii, u které všechny zdroje ovládá průnik uzavřené technokratické elity s vojenskou lobby. ta pojede ve dne v noci, i v době, kdy to není vůbec potřeba, abychom se mohli frajeřit lepším EROEI. a do té doby, než se tahle utopie zrealizuje, budeme holt vyrábět tuny betonu a oceli pomocí energie z uhlí a vozit to pomocí ropy.

    vrať se do 50tých let 20.století, kam taky poprávu patříš (BTW, v té době byla ještě legální lobotomie, to mnohé vysvětluje...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: téměř 100 kiláků za den na solár.. to už stačí na zajímavé léto, podle mě. (zbývá, aby Elon Musk dodal univerzální broadband s nízkou latencí pomocí sítě družic na LEO, bez směrových antén, aby na cestě byla i nějaká online zábava :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: "prej ze to nejde"? Kdo to rikal? 8))) A jinak: 40-50 mil/den na solar... no, ok, no. Chapu ze je potreba umet se radovat z malickosti 8)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS:
    Závěr:
    Z analýzy porovnání fotovoltaického a fototermického systému ohřev vody detailní simulací v prostředí TRNSYS vyplynulo několik důležitých závěrů:

    fotovoltaický systém napojený přímo do DC elektrického topného tělesa bez sledovače výkonového maxima dodá o 40 % méně energie než FV systém se sledovačem a poloviční množství energie oproti srovnatelnému fototermickému systému;
    fotovoltaické systémy ohřevu vody jsou ekonomicky nevýhodnější oproti srovnatelnému fototermickému systému;
    k hodnocení montážně sice jednoduchého FV systému, avšak z hlediska výpočtu přínosů složitého kvůli nutnosti zahrnutí vlivů všech podmínek provozu FV panelu, je nutně použít detailní modely postavené na elektrických vlastnostech panelů.

    Z grafu ekonomického srovnání vyplývá celkem zřetelně, že v případě ohřevu vody ani jeden z FV systémů nedosahuje ekonomické efektivity solárního fototermického systému.

    Trotle precti si to - vsechno jde i hodinky s vodotriskem :-D Kdybys nebyl debil vedel by jsi ze jaderna elektrarna ma pomalejsi vyvoj kvuli idijotum jako jsi ty. A zajimalo by me kolik bych platil za elektrinu kdyz ta spinava zkurvena jaderka dostava 90 haku a ten cistej super solar odost vice ... Takze az bude solar dostavat tolik co jaderka a zaplati se - Tak prud :-D :-P
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: tak jaderní aktivisté ti budou udávat EROEI u jaderných zdrojů 60-120.... většinou proto, že budou počítat 100% využití a životnost nádoby reaktoru 60 let a zanedbají energii spálenou při těžbě a přepracování paliva (je pravda, že můžeš topit i rozmontovanýma atomovkama, ale jen v rychlých reaktorech a v podstatě jen v Rusku...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: zlé jazyky by řekly, že zatím vydělávají na dotacích. ale někde v budoucnu je tam jasně break-even (v Austrálii už nastal)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    QNEDLEEQ: ... a prej že to nejde! velkej palec nahoru!!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Porovnání solárního fototermického a fotovoltaického ohřevu vody - TZB-info
    http://oze.tzb-info.cz/...ory/11103-porovnani-solarniho-fototermickeho-a-fotovoltaickeho-ohrevu-vody
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    LINKOS: zbytek vyrovnas precerpavackama a vodnima elektrarnama v norsku a bateriema ;-) http://oenergetice.cz/prenos-elektriny/muze-se-norsko-stat-evropskou-zelenou-baterii/

    Co zmizi cestou nikdo nevidi ... Super ekologie
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: me jen prijde na palici mit znacne energeticke zdroje v necem tak nestabilnim jako solary a vetrniky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: jasne, ale nemecka ekonomika je mnohem vetsi, nez to co se toci kolem vetrniku a vetsine ostatnim to spis komplikuje zivot, protoze jim to zdrazuje vyrobu...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    kdyz uz jsme u toho porovnavani zdroju energie ..
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ale vetrniky vyrabeji nemci a nemecke firmy v tom oboru vedou. myslis, ze si to neumeji spocitat, aby na tom vydelali? proto maji stejne jako my solary na polich a ne na strechach, byznis vole :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: nesouhlasim, uz pro to, ze je to byznys hlavne pro rusko a cinu, kdo myslis, ze tam dodava plyn do elektraren. a odkud jsou vsechny solary, je ti snad taky jasny, to ze tam mrte posahancu jezdi s nalepkama ze nechtej jadro, to je asi taky nahoda... kdyby chteli byznys, tak mohli koupit od nas know how od skody jadro a delat byznys v jadre, to by bylo dost zajimave, ale zrejme to nechteli
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: urcite si pamatujes jak v nemecku zavedli srotovne. podpora vlastni ekonomiky. ze stejnych duvodu se rozhodli k "energiewende". pro nemecke firmy je to velky byznis. je to mozna trochu politicky nekorektni rikat, ale uprchlici jsou v nemecku taky byznis.
    jak ekologie, tak podpora valkou znicenych zemi, jsou bohulibe myslenky a ale obe se daji delat i kontraproduktivne ..
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    LINKOS: jses u ty ekologie - chtel jsem jen upozornit ze vseho moc skodi :-) A prumyslove a velke objemy potrebuji neco jineho nez klidne ladem lezici ... :-) Solarama ale tohle nevyresis ...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: nechci tady rozebirat slozeni hnojiv a jak se starat o pudu a proc je kysela,na to jsou tady uplne jina mista. Jen podotykam ze "pitomi ekologove" delaj i uzitecne napriklad odsirovani vedlo ke zlepseni stavu nasich lesu zvlaste tam kde jsou uhelne elektrarny.

    Koukam jak snadno se zde diskuze ubere smerem naprosto mimo praktickou aplikaci solaru.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: jak bys vycislil odstoupeni od jadra v nemecku, to je prace zelenych hnuti a kdyz sem zil v nemecku (vratil sem se pred 4 lety) tak uz tehdy tam byla elektrika pro domacnosti ultradraha, 2x nez u nas, ale pritom jidlo a podobne veci tam byly levnejsi... a porad se to zdrazovalo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam