ANDY_WARHOL: taky si najdete jaky byl bordel pri stavbe temelinu ... znamej tam makal a rikal ze neco sileneho ... ono mohl byt o dost lacinejsi ... mohly se dostavet ty skleniky co mel vytapet a rybniky atd coz melo do budoucna vydelat dost penez a zapricinit i vyssi sobestacnost se zeleninou atd ...
JAZZZ: Kazda sit potrebuje tvrdy zdroj co udava frekvenci a tvori hlavni zalohu energie. Tady slo i o celkovy pohled na cenu - pokud ma jaderka 90 haku za KWh proc solar nema stejne? Proc musis doplacet a nechat tak prodrazovat elektrinu. A netrvrdte ze nekdo postavi elektrarnu co se nezaplati jen tak ...
Co jsem podle vaseho zvatlani tady procital internet tak nemeckej model mi prijde zvracenej ... Budeme vyrabet elektrinu z vetrniku, solaru a prilivovych elektraren - pozeneme to na hranice a dal a tady to nacpeme do precerpavacek odkud zase pujde zaloha az tohle nebude dodavat plus tam budou baterie atd ... No nevim nevim ...
Proc se tady vyklada ze se da thorium pouzit do bomby a nevidi se veskerej ten bordel co se kolem obnovitelnejch zdroju deje? :-D Chtelo by to porovnat kolik by stal vyvoj site s jaderkama posledni generace co zvladnou thorium i jina paliva (pouziji stara ze skladist) umi protacet turbiny na malej vykon a behem par minut to nastartovat jako klasicka uhelna - vyrovnavaci. A kolik by to stalo nahradit vsim tim obnovitelnym. Take i vliv na prirodu - nemyslite ze treba omezeni prilivu a odlivu - preci jen to je hodne vody atd ... Nebude mit vliv na okoli? Co takovy pole vetrniku? Omezeni prubehu vetru nema vliv na okoli? Odklon si zpomaleni prubehu a vliv na srazky atd ... Pripadne velke solary - neohrivaji take okoli?
Nemam cas studovat vsechny hovna co se na netu napisou ale zda se mi dost na palici vykladat jak tohle vse ekoteroristicke je tak dokonale ... preci jen zemi mame jen jednu a mel by se vybrat nejlepsi model at je jakykoliv. Ne jen cumet na cem vydelam vic penez ... Podle me je nejekologictejsi zdroj ten co vyrobi za nejmin penez ... :-P
kdyz jich postavime par desitek tisic co to udela se zemi?
https://www.ideje.cz/cz/clanky/elektrarna-vodni-vir-chrani-zivot-v-malych-rekach