• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: u novych vozidel muze vse :-) staci aby to melo asistencni sluzbu a hura jak to ma pripojeni na internet muzes cokoliv. Jak to ma CANbus tak muzes cokoliv co ti cipovka dovoli - zastavit 100% a merit i rychlost atd ... :-))) ... Coz je peknej voser kdyz se pak neco nekde podela ...

    http://www.rs.canlab.cz/?q=cs/node/106 je toho tuna tohle je jen namatkou ...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: o "vypinaci" pro policii se uz legislativne pro nova auta diskutovalo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tesla Unlocks Extra Battery Capacity For Owners Fleeing Hurricanes | CleanTechnica
    https://cleantechnica.com/...7/09/09/tesla-unlocks-extra-battery-capacity-owners-fleeing-hurricanes/
    Tady se samozřejmě nabízí složitá otázka, co dalšího může výrobce na konkrétním autě na dálku změnit (např. ho zastavit/vypnout?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    China Builds World's Largest EV Charging Network With 167,000 Stations - Slashdot
    https://tech.slashdot.org/...00/china-builds-worlds-largest-ev-charging-network-with-167000-stations
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    India Aims To Put One Million Electric Vehicles On the Road By Mid-2019 - Slashdot
    https://hardware.slashdot.org/...a-aims-to-put-one-million-electric-vehicles-on-the-road-by-mid-2019
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: tak já prezentoval solární nákladní kolo na stejný konferenci, jako tihle :-) zrovna tenhle styl nákladních kol má dostatečnou plochu pro umístění solárních panelů
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIMIQ: dobrej prispevek v diskuzi :-D chrochtající dízldodávka přiveze bedny pro pikolíky co v sychravém počasí ochotně šlápnou do pedálů a vyčuchají pár stovek dízlpopelnic v provozu běžnýho velkoměsta aby doručili obálku a to světe div se s úsměvem ve ksichtě ;) Kravina, připadá mi to jako antireklama na Streetscooter Work kerej leze polovině Německa hlavně VW se svojí úspěšností minimálně na nervy ;)))) asi se už moc úspěšně prodává ...

    kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/a2013-streetscooter-b14/
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Poštu v Německu doručují elektromobily i elektrické šlapací čtyřkolky | Hybrid.cz
    http://www.hybrid.cz/postu-v-nemecku-dorucuji-elektromobily-i-elektricke-slapaci-ctyrkolky

    už na to jenom hodit panely, XCHAOSi
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: tak snizeni pevnosti konstrukce spatne svarenou armaturou asi nikdo neresi ;-) aha ... No takze ram je jen zatim zbodovany chapu. Posli az to bude svarene. Predpokladal jsem dle svaru kulatinu trubka takhle moc nevydrzi. Ale to jiste vis. Bral jse dle barvy ze to muze byt nerez. No lepsi nez zinkovy sprej je klasika trojobal. Zaklad plnic vrch. Tak ono ten ram sam o sobe je tak odlehceny ze bude vesele pruzit. Delali jste modelaz namahani svaru u ty prihradovky? Slaby trubky se blbe varej a dost praskaj kdyz to poradne nevytvarujes do koutu. Jen tak to narezat a povarit to uz je lepsi to udelat z hliniku profil 60x100 a mit tam jen tri svary od zacatku do konce pekne v uhlu. Mene prace nizsi cena a hmotnost bych rekl ze moc vyssi nebude. Namahani svaru vzhledem k velikosti bude mensi. Atd atd atd
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HARVIE: co se mého svařování týče, tak klíčový fakt je, že to už nikdo nikdy neuvidí, ať je to jakkoliv. jakákoliv mrtvola, která po tom zbyla, je spolehlivě, ehm, zalitá do betonu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: není to v téhle verzi nerez - je to normální ocel, ošetříme jí zinkovým sprejem (původní plán byl pozinkovat, ale na to jsou ty trubky moc tenký a nejde to). drahá přestavba do nerezu se chystá v případě, že by se koncept osvědčil.

    materiál je tom zdaleka to nejlevnější. ale samozřejmě, že se objevují zajímavé otázky... např. kolik to celé v téhle fázi (ještě nedokončené a nevystrojené) vlastně celé váží :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: tak vzhledem k tomu, že na přední části rámu bude uchycená solární stříška a to odpružení se nedělá zdaleka jen kvůli komfortu jezdce, ale i kvůli prodloužení životnosti solárních panelů... tak počítám, že asi ne.

    Celkově ten rám je dost odlehčený a pokud ty vibrace a nárazy bude něco pohlcovat, tak by to mělo zlepšit jeho šance na přežití.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HARVIE: mě to přijde velmi "believable", a tu solární stříšku s kola samozřejmě budu pak moc přemontovat např. na kanoe a dát s ní nějakou českou řeku proti proudu :-))
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Vsichni ste suchozemsky krysy!

    Unbelievable Solar Boat! --The Shark Slicer--
    https://www.youtube.com/watch?v=V7flR0O-coU



    XCHAOS: co se tyka tebou svarenejch konstrukci zalitejch v betonu, tak se tenkrat dost olamaly kdyz se na ne lil ten beton. nicmene asi to nak souvisi s tim, ze si se na to pri svareni vubec nekoukal :-D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: cool :-) není to přední odpružení zbytečné?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: a neni to tezky a drahy? Nerezova kulatina co toje 10 12? No je to tvuj navrh no ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Takže: tenhle rám by měl fungovat jako společná platforma pro ultra-long tail nákladní kolo (s nízko umístěným nákladem a tedy nižším těžištěm) a pro elektrické lowracer lehokolo (a to zejména v solární verzi, se stříškou):



    Zbýva dokončit příhradovou konstrukci (přibudou takové ty Warrenovy/Fullerovy trojúhelníky, co znáte ze starých mostů a z jeřábů...).

    Rám jsem pochopitelně nesvařil, moje schopnosti sváření jsou vhodné leda tak na něco, co vzápětí utopíte v železobetonu, aby to už nikdy nikdo neviděl (a fakt ne v předpjatém :-) - ale design je (C) Arachne Aerospace (společně s Cargboikes.cz)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: je to tak šílenej nápad, že rozumnýho člověka by to nenapadlo :)
    Solar-powered car uses moss as dashboard air filter | Springwise
    https://www.springwise.com/solar-powered-car-uses-moss-dashboard-air-filter/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: jsem to pochopil tak,ze tam je filt vyrobenej z mechu,ne ze tam roste na palubce mech...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS: jo o tehle picovine jsem uz pred casem slysel. fakt jsem zvedav jak dlouho ten mech na palubni desce prezije. tipuju ze jedno parkovani na slunci. ale je to cool.

    ABDULAH: na papire to vypada hezky. jsem zvedavy jaka bude realna cena az se jim za par let podari postavit alespon prototyp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam