REDGUY: solární terorismus neobhajuji, takže nikoho neobhajuji. Ale u aut obecně mi přijde strašně nešťastná jejich nesoběstačnost. Stačí aby se ti vybila baterka, píchnul jsi blbě kolo u většího auta co nemá ani povinnost mít ve výbavě hever, což se mi stalo s půjčenou dodávkou, nebo došla šťáva.
Jako názory co tu šíří Xchaos mě často dokáží rozesmát i rozplakat zároveň, ale v mnoha věcech má pravdu.
Já si třeba dokážu představit, že by se změnili zákony a auta by platili výpalné dle váhy a ubylo by tanků na silnicích. Pak by elektromotor byl mnohem více v kurzu, protože normální i větší automobil podle mě nemusí vážit tunu a víc, ale třeba i polovičku. Elektromotor je velice jednoduchý a lehký. Elektromobil v kombinaci se solárem mi přijde smysluplný. Na střechu běžného auta se vejde 1,5-2Wp panely s přehledem
Na jeden kWh takové lehké auto dokáže ujet 10km, což by znamenalo že třeba ve Španělsku nabiješ za ten den na 60km. To je nádherný ne? Pro hodně aut to stačí na jejich celodenní provoz z přehledem. Například mě by to na zimní cesty za sluncem stačilo.
Pro rozšíření elektromobilů je ale potřeba, aby jsi jako zájemce kupoval jen auto a baterie by se půjčovala na "benzínce" Tedy budeš přesně vědět kolik tě ten provoz opravdu stojí! Ta výměna baterie tuhle cenu pěkně zohlední.